dimecres, 7 de febrer del 2018

06/02/2018. La Comissió Europea es renta les mans i no demanarà a Espanya que investigui la violència policíaca de l’1-O. El comissari d’Immigració, Afers Interns i Ciutadania, Dimitris Avramopoulos, ha contestat a la pregunta de Jasenko Selimovic, eurodiputat del grup liberal, argumentant que és competència dels estats membres garantir els drets fonamentals d’acord amb els tractats internacionals i la pròpia constitució. L’eurodiputat demanava si la Comissió convidaria Espanya a fer una investigació independent sobre els fets de l’1-O. La resposta, amb data de 17 de gener, justifica que cada estat és responsable de mantenir la llei, l’ordre i la seguretat interna, i que la Comissió no pot prendre cap mesura ni pronunciar-se sobre el cas.

Benvolguts,

Què us semblen les notícies de la Comissió Europea? Engrescadores, oi?

La Comissió Europea es renta les mans i no demanarà a Espanya que investigui la violència policíaca de l’1-O



Vegem el text de la notícia:



La Comissió Europea es renta les mans i no demanarà a Espanya que investigui la violència policíaca de l’1-O

El 3 d'octubre, un eurodiputat va preguntar a la Comissió si instaria Espanya a fer una investigació independent dels fets


 06/02/2018  17:16




La Comissió Europea no demanarà a Espanya que investigui la violència policíaca de l’1-O. El comissari d’Immigració, Afers Interns i Ciutadania, Dimitris Avramopoulos, ha contestat a la pregunta de Jasenko Selimovic, eurodiputat del grup liberal, argumentant que és competència dels estats membres garantir els drets fonamentals d’acord amb els tractats internacionals i la pròpia constitució.

L’eurodiputat demanava si la Comissió convidaria Espanya a fer una investigació independent sobre els fets de l’1-O. La resposta, amb data de 17 de gener, justifica que cada estat és responsable de mantenir la llei, l’ordre i la seguretat interna, i que la Comissió no pot prendre cap mesura ni pronunciar-se sobre el cas. Així mateix, diu que la Carta de Drets Fonamentals de la Unió Europea només s’aplica quan s’implementa legislació europea.

‘La Comissió creu que són temps per a la unitat i l’estabilitat, no per a la divisió i la fragmentació’, conclou el comissari.


Redacció

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada