dijous, 8 de juny de 2017

08/06/2017. Economia. Pensions. Junqueras recorda que el sistema de pensions a Espanya és deficitari. El vicepresident ha recordat que, segons un informe de l’Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (AIReF), la Seguretat Social espanyola tindrà un dèficit anual de 15.000 MEUR durant, almenys, els propers deu anys. Hem de recordar aquí que en català diem que “s’agafa abans un mentider que un coix” i a més hem de recordar que els promotors de mentides polítiques, propaguen mentides sabent que són mentides!

Benvolguts,

Ja sabem que l’Estat espanyol, el Reino de España, actuen sempre com uns marrans. I si no us ho creieu vegeu aquest cas. Ahir per exemple va sortir l’Albiol mostrant una foto dels Pujol-Ferrusola amb un rètol explicant que “Ellos no necesitan pension por eso juegan con la tuya.”

El seu argument és que “la independència posaria en perill les pensions, calculant que tres de cada deu pensionistes perdrien els seus ingressos en cas de constituir-se un Estat català independent.”

Com poden dir aquesta barbaritat! La pensió no és una almoina, sinó la compensació per haver cotitzat uns determinats anys a la Caja Única de la Seguridad Social del Reino de España (SS)!

Per tant qualsevol antic cotitzant a la SS, sigui independentista o no ho sigui, sigui català o alemany o xinès, visqui en una Comunitat autònoma espanyola o visqui a Australia o visqui en una República catalana té dret a rebre la compensació estipulada en el contracte!

Cal recordar també que fins ara en les propagandes polítiques havien tingut la decència de no usar fotos dels contrincants, per qüestió del dret a la intimitat o per qualsevol altre dret. No sabem si recordeu que als EUA es pot utilitzar els productes de l’adversari per anunciar el teu producte, però que a Europa no s’estila. Per exemple els senyors de la Pepsi al EUA poden mostrar fotos de la CocaCola en la seva propaganda. Aquí no es fa, no sabem si per un pacte entre cavallers o per llei. Aquí els productes de marques blanques no usen fotos dels equivalents de les grans marques.

D’altra part aquests espanyols estan bojos (que dirien l’Obelix i l’Asterix) i són força maldestres com ara explicarem. 

El recurs de les pensions ja sabíem que seria usat tard o d’hora i estàvem i estem preparats, però així com al Regne Unit no el van usar fins dos o tres dies abans del Referèndum de “devolution”, i amb aquesta estratagema i aquest “tempo” varen desmoralitzar i desconcertar alguns pensionistes escocesos i varen fer guanyar el NO, quan a les enquestes estaven guanyant els SÍ, al Reino de España no ho han fet així. Al Reino de España, són tant pocapenes que treuen el recurs de les pensions dos o tres mesos abans del Referèndum, amb temps suficient per rebatre’l repetidament, amb els arguments que hem fet servir en els Racons del Xerraire i en les Multiparades i en altres xerrades i conferències que s’han realitzat des de fa anys a tot Catalunya per les associacions com l’Omnium Cultural i com l’Assemblea i l’han fet servir repetidament els partits del

A Catalunya cap pensionista no es creu que pel fet de ser independents perdran els diners que els pertoquen d’acord amb el contracte d’anys entre el cotitzant i l’entitat SS!

També hem de recordar aquí que en català diem que “s’agafa abans un mentider que un coix” i hem de recordar que els promotors de mentides polítiques, propaguen mentides sabent que són mentides!

En l’article que comentem en Junqueras els fa una repassada en tota regla explicant com està de malament l’economia de l’Estat espanyol i com la catalana està moltíssim millor.

Annex: Apunts recents del Bloc sobre pensions i Deute públic:

Vegem doncs ara la notícia sobre com en Junqueras ha contrarestat i fulminat la mentida del PP, i vegeu com està de malament i deficitari l’assumpte de les pensions si ens quedem al Reino de España: 

PENSIONS

Junqueras recorda que el sistema de pensions a Espanya és deficitari

El Nacional
Foto: ACN
Barcelona. Dijous, 8 de juny de 2017

El vicepresident del Govern i conseller d’Economia, Oriol Junqueras, ha respost aquest dimecres a la campanya del PPC que explica que tres de cada deu jubilats catalans deixarien de cobrar la pensió amb la independència.

El vicepresident ha recordat que, segons un informe de l’Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (AIReF), la Seguretat Social espanyola tindrà un dèficit anual de 15.000 MEUR durant, almenys, els propers deu anys.

A més, ha ironitzat que el govern espanyol pretengui cobrir aquest “forat” amb l’emissió de més deute, “en un Estat on el deute ja representa el 100% del seu PIB i que continua tenint un dèficit descontrolat”. “Aquest és el futur que ens ofereixen?”, s’ha preguntat el vicepresident del Govern en una conferència amb empresaris a Tarragona. En aquest sentit, Junqueras ha defensat que seria “irresponsable” no fer el possible per dotar-se de “les millors eines” per afrontar els reptes de futur.

Junqueras ha explicat que, en les reunions del Consell de Política Fiscal i Financera, ja ha preguntat al ministre De Guindos què passarà quan els tipus d’interès passin, per exemple, a l’1%, si el dèficit de les pensions només s’aborda amb més deute. En aquest cas, ha dit, això suposaria que el cost del servei del deute d’Espanya s’incrementés en 10.000 MEUR

Uns 15.000 MEUR de forat addicional, més 10.000 MEUR en el servei del deute, més el dèficit descontrolat que ja tenen i un deute que supera el 100% del PIB. Aquest és el futur que ens ofereixen? I no hi ha resposta”, ha exposat.

Per aquest motiu, Junqueras ha afirmat que el Govern té l’obligació, el dret, el deure i la necessitat” de dotar-se de “les millors eines possibles per afrontar aquests reptes, com el de les pensions.
Si no ho féssim, seríem uns irresponsables”, ha subratllat.

Segons el vicepresident i conseller d’Economia, el sistema de pensions serà sostenible en funció de: la piràmide d’edat, la taxa d’ocupació i la renda per càpita [RPC] del país. 

Tot això, ha dit Junqueras, lliga amb la productivitat i amb les exportacions, que en els darrers set anys a Catalunya estan batent “el seu rècord històric”. 

Catalunya recupera impuls
En el marc d’una conferència amb empresaris a Tarragona, Junqueras ha afegit que, a més del bon ritme de les exportacions, “estem en els dos millors anys de la nostra història en captació d’inversió estrangera”. Per aquest motiu, ha dit, l’economia creix de forma sostinguda, a un nivell que va assolir el 3,5% l’any passat, “el doble de ràpid que la mitjana de la zona euro”.

Sobre aquest any, el vicepresident ha explicat que les previsions del Govern situaven el repunt del PIB en un 2,7%, però que segons els darrers indicadors es podria créixer més enllà, “potser per sobre del 3%”, amb la qual cosa el 2017 es podria tancar amb un PIB de 233.000 MEUR -uns 30.000 més que fa quatre anys, ha destacat-.[Recordem que la RPC és igual al PIB per habitant]

El vicepresident ha posat en valor que la competitivitat i el creixement econòmic de Catalunya “té alguns mèrits” perquè [pel sol fet de pertànyer al Reino de España] ha de fer front a “dificultats” en els costos del transport, energètics i en l’accés als mercats financers. Això, ha dit, repercuteix en menors marges de benefici industrial i en una massa salarial i una renda “més baixes del què hauríem de tenir”. 
El Nacional

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada