dissabte, 17 de juny de 2017

16/06/2017. Jofre Llombart. Iguals davant la llei. "Malgrat els intents de fer entrar el referèndum per la via de la llei, aquest dret es nega apel·lant a la llei. Perquè en el fons, tots els espanyols són iguals davant la llei, la llei del més fort". Tots els espanyols són iguals davant la llei menys els usuaris de Renfe de Catalunya, a on Foment ha invertit un 10% del previst davant del 110% de Cercanías Madrid. Tots els espanyols són iguals davant la llei menys els espanyols que van blanquejar diners gràcies a l’amnistia fiscal que la mateixa llei diu que és il·legal.

Benvolguts,

Resum enginyós d’en Jofre Llombart sobre la igualtat dels espanyols davant la llei. 

Si un hom fa una llista del que sigui, pot comptar que els lectors podran afegir-hi altres exemples similars. Malgrat que en Llombart ha posat molt exemples, aquí n’hi afegirem uns quants més:

Tots els espanyols són iguals davant la llei menys els republicans que no varen poder triar entre monarquia i República.

Tots els espanyols són iguals davant la llei menys els catalans que a més de gaudir de tres poders, legislatiu, judicial i executiu, tenen un TC (Tribunal Constitucional) i un TSJCC (Tribunal Superior de Justícia Contra Catalunya que els ataca contínuament.

Tots els espanyols són iguals davant la llei menys els ciutadans (o esclaus) dels territoris mediterranis (altrament dits Països Catalans) que no tenen dret a moure les mercaderies amb un sistema de Corredor Mediterrani, ni tenen un TGV (ells en diuen AVE) que uneixi les dues ciutats més importants del Reino de España (si exceptuem Madrid).

 Tots els espanyols són iguals davant la llei menys els ciutadans dels Països Catalans que tenen els dèficits fiscals (altrament dits espolis fiscals) més grans de totes les autonomies Illes Balears 14% del PIB, Catalunya 8% del PIB, País Valencià 6% del PIB.

 Tots els espanyols són iguals davant la llei menys els ciutadans de la Manxa que sempre tenen places en els ferrocarrils AVE o de via ibèrica perquè tots els ferrocarrils van buits.

Tots els espanyols són iguals davant la llei menys els catalans que han de pagar peatges per qualsevol carretera que vulguin circular.

Tots els espanyols són iguals davant la llei menys els catalans que tenen un aeroport intercontinental però no tant perquè hi ha lleis a dojo de l'Estat espanyol, moltes franquistes franquistes, que condicionen certes aerolínies, una quarantena, que han d'aterrar i enlairar-se precisament (i quina casualitat!) des de Barajas.

Companys que em llegiu, us agrairia que em responguéssiu a aquest apunt, afegint més irregularitats espanyoles que els catalans hem de patir!

Bé, ara podem veure com tots tots els espanyols són iguals davant la llei (del més fort), escollits per en Jofre Llombart:Iguals davant la llei

"Malgrat els intents de fer entrar el referèndum per la via de la llei, aquest dret es nega apel·lant a la llei. Perquè en el fons, tots els espanyols són iguals davant la llei, la llei del més fort"

per Jofre Llombart 16/06/2017Tots els espanyols són iguals davant la llei menys els Mossos d’Esquadra, que no tenen dret a tenir les dades de l’Europol sobre terroristes que sí tenen la Guàrdia Civil i l’Ertzaintza.

Tots els espanyols són iguals davant la llei menys els 450 catalans aspirants a ser Mossos d’Esquadra que deixaran de ser-ho perquè el Ministeri d’Hisenda vol que la Generalitat en contracti 50 i no 500.

Tots els espanyols són iguals davant la llei menys els bascos i els navarresos, que disposen d’un sistema fiscal propi i poden disposar dels diners recaptats per usar-los quan vulguin, com per exemple obrir una convocatòria d’oposicions a policia autonòmic.

Tots els espanyols són iguals davant la llei menys els canaris, que paguen un IVA del 7% allà on la resta de ciutadans paguen un 21%.

Tots els espanyols són iguals davant la llei menys els usuaris de Renfe de Catalunya, a on Foment ha invertit un 10% del previst davant del 110% de Cercanías Madrid.

Tots els espanyols són iguals davant la llei menys Florentino Pérez, que enlloc de pagar una indemnització per provocar terratrèmols cobra de l’administració pública per un projecte fallit.

Tots els espanyols són iguals davant la llei menys els espanyols que van blanquejar diners gràcies a l’amnistia fiscal que la mateixa llei diu que és il·legal però no han hagut de pagar el que s’han estalviat aquest temps en impostos.

Tots els espanyols són iguals davant la llei menys els universitaris andalusos, que si aproven un curs, els hi regalen el següent.

Tots els espanyols són iguals menys els extremenys, que si es canvien els mobles per mobles fabricats a Extremadura el govern extremeny li paga 200 euros.

On sí són iguals davant la llei tots els espanyols és amb la pobresa energètica perquè el Parlament de Catalunya va aprovar-ne una que impedia tallar l’aigua, el gas i la llum a les famílies pobres durant els mesos d’hivern. Però el TC la va tombar precisament perquè tots els espanyols han de ser iguals davant la llei. I això mateix amb els impostos per a pisos buits, per a centrals nuclears, la taxa per gran dipòsits bancaris o la prohibició del fracking.

Tots els espanyols són tan iguals davant la llei, que els catalans no poden votar sobre el futur polític de Catalunya però els catalans no poden votar si Euskadi pot tenir un sistema fiscal propi, Canàries un IVA propi i Andalusia uns beneficis universitaris propis. I quan Catalunya va votar una llei per encaixar a Espanya (Estatut), Espanya va inhabilitar la llei. I ara, malgrat els intents de fer entrar el referèndum per la via de la llei, aquest dret es nega apel·lant a la llei. 
Perquè en el fons tots els espanyols són iguals davant la llei. Concretament, la llei del més fort.
Jofre Llombart


Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada