divendres, 30 de juny del 2017

29/06/2017. Franquisme. Mayte Piulachs. "Las cloacas de Interior" o La impunitat de l’Estat. Diu en Trias: “Sabia que era un home deshonest, el ministre, i la gravació m’ho confirma. Però ara a més no soc jo sol que ho sap sinó tothom!”. Certes pràctiques il·legals de la dictadura del franquisme es reprodueixen amb els governs democràtics del PSOE i ara amb el PP. “El documental demostra que les clavegueres estan en les estructures de l’Estat. I si un estat no pot viure sense clavegueres, com diuen alguns, malament anem”, va manifestar ahir el director de Mediapro.

Benvolguts,


En Jaume Roures de Mediapro va presentar el documental "Las cloacas de Interior" ahir al vespre a la sala gran, la 5, del cine Aribau de Barcelona. Òmnium Cultural havia convidat els seus socis a la vetllada d’estrena. Al matí ja havien passat el documental per a la premsa i els VIPs i al vespre erem 1.600 socis d’Òmnium els espectadors. Per començar en Jaume Roures i en Jordi Évole varen fer un petit col·loqui. Recordem que l’Évole havia passat precisament el diumenge per la cadena Sexta, l’entrevista que havia fet al Comissari Villarejo, que va escampar veritats i mentides a parts iguals i que també apareixia evidentment en "Las cloacas de Interior". Com que hi apareix i no queda massa airós, hi ha qui diu que es va fer passar el diumenge l’entrevista amb l’Évole, per afegir marro o per treure ferro a la seva actuació del diumenge. De fet com que tots dos documentals van de corrupció qui més merda pot llençar sobre els altres en millor posició queda. I com que prèviament hi havia hagut el cas del De Alfonso i el Fernández Díez i les transcripcions de les converses dels “cabos” i dels afinadors fetes pel diari Público, també de l’empresa d’en Roure, que ja els va deixar coberts de merda a tots dos, així com les baralles soterrades entre els comissaris de dalt de tot de la piràmide del sinistre Ministerio de l’Interior que semblen de la TIA, de l’Ibáñez, tot es va desenvolupar d’acord amb els respectius guions. En Roura ja va explicar que queda molt material al tinter per més endavant...

En Roure també va explicar que ha ofert el documental a diverses cadenes estatals i cap d'elles no l'ha volgut. Pot ser que les amenaces que genera l'aparell de l'estat, l'aparell del PPSOE, hagi fet que els hagi agafat cagalló a totes?

Del documental, que cal veure’l, hi ha unes quantes troballes com per exemple quan en Trias diu:

Sabia que era un home deshonest, el ministre, i la gravació m’ho confirma. Però ara a més no soc jo sol que ho sap sinó tothom!”

Hi surt també l’empresari Javier López Madrid, imputat per les targetes Black de Bankia i compi yogui de la reina Leticia.

Tots aquests comissaris tenen prou edat per haver format part de policia política, la Brigada Político Social, la que a Barcelona “gestionaven” els germans Creix durant la dictadura franquista. Les seves activitats com a torturadors, abans i desprès de la mort del Franco, comencen a ser conegudes, per tant no costa gaire de comprendre que varen tenir una bona escola...

Per cert que el pare de l’Arrimadas també era advocat i policia de la Brigada de Barcelona en els bons temps.

L'ex-comissari que va quedar més digne en el documental és el Jaime Barrado.

Vegem què en diu la Mayte Piulachs d’aquest afer:


 29 juny 2017

La impunitat de l’Estat

Reportatge.  Mediapro destapa amb testimonis inèdits en el documental ‘Las cloacas de Interior’ actuacions il·legals de l’exministre de l’Interior Jorge Fernández Díaz, per desacreditar rivals polítics a Catalunya, afins al sobiranisme, i a Espanya

Andorra. Un advocat revela per primera vegada que la policia espanyola va copiar tots els comptes de clients de BPA



Mayte Piulachs 

Certes pràctiques il·legals de la dictadura del franquisme es reprodueixin amb els governs 
democràtics del PSOE i ara amb el PP. 

Alguns dels seus personatges reapareixen en actuacions antidemocràtiques en Las cloacas de Interior, un documental dirigit per Jaume Roures, que recull testimonis i alguns protagonistes implicats en distintes trames policials, descobertes per diferents mitjans de comunicació des del març del 2014, amb l’operació Catalunya, contra polítics que defensen la independència del nostre país, segons destapa El diario.es. “El documental demostra que les clavegueres estan en les estructures de l’Estat. I si un estat no pot viure sense clavegueres, com diuen alguns, malament anem”, va manifestar ahir el director de Mediapro.


El reportatge, de 80 minuts i amb guió de Jaume Grau, arrenca amb els enregistraments de les maniobres per embrutir rivals polítics del ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, amb el llavors director de l’Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso, que el diari Público va difondre el juny del 2016, amb les investigacions dels periodistes Patricia López i Carlos Enrique Bayo. Bayo va explicar ahir que encara no saben qui els va filtrar aquelles gravacions, però que cada cop tenen més ajudes per destapar aquesta “trama politicoempresarial, que té els seus mercenaris, també en la policial, en la fiscalia i entre jutges”. El periodista ho va exemplificar amb el cas de la doctora Pinto de Madrid, assetjada per l’empresari Javier López Madrid, amic del rei, i que va ser amenaçada pel comissari José Villarejo, ara imputat, i que precisament aquesta setmana va ser entrevistat per primer cop a La Sexta.

L’ex-número dos policial reitera ara al jutjat la seva “convicció” del compte a Suïssa de Trias, quan és fals

Villarejo va formar part, amb el comissari Marcelino Martín Blas, de l’anomenada policia política, sota la direcció d’Eugenio Pino, el número dos de la policia espanyola, i amb el vistiplau de l’exministre Fernández Díaz, segons els periodistes de Público. L’any 2012 comencen a treballar en “la brigada de revisión”, en paraules de Martín Blas, que per primer cop parla, en el documental, d’aquest entramat policial alegal. Hi exposa que pensava que es revisaven casos judicials en què s’havien trobat indicis policials nous. Per això Martín Blas admet que va anar a veure el fiscal del cas Palau de la Música, Emilio Sánchez Ulled. En el reportatge no explica, però, que, sense proves, li demanava el registre de la seu de Convergència, a dies vista de les eleccions, i el fiscal el fa fora. Tots aquests càrrecs policials (amb els dos comissaris enfrontats) s’han anat jubilant en destapar-se aquests casos de corrupció, mentre que el popular Fernández Díaz manté un càrrec al Congrés dels Diputats.

Qui dona esperances de la dignitat i professionalitat dels cossos policials espanyols en el reportatge són el comissari Jaime Barrado, que ha dirigit la investigació de la doctora Pinto, i el sergent de la Guàrdia Civil José Oreja. Cap dels dos continua en actiu. En el documental, denuncia Barrado que:

“El sistema està tan corrupte que acaba expulsant els més decents”,

El procés per fabricar les calúmnies a l’exalcalde de Barcelona Xavier Trias està ben detallat en el documental. “Sabia que era un home deshonest, el ministre, i la gravació m’ho confirma”, diu Trias en Las cloacas de Interior. Precisament, ahir, l’ex-número dos de la policia Eugenio Pino va mantenir davant la jutgessa –el 13 de juny passat i sabut ahir– que investiga una querella per injúries interposada contra ell per Trias, que té la “convicció personal” que el polític posseeix un compte a Suïssa, malgrat que el banc ho va desmentir.

Una de les grans revelacions del documental de Mediapro són dos testimonis del Banc Privat Andorrà (BPA), denunciat per haver donat informació de la família Pujol Ferrusola. Jaume Bartumeu, exadvocat dels germans Cierco, amos del BPA, dissolt i acusat de blanqueig, hi assegura que sense permís de la fiscalia andorrana, agents de la policia espanyola “van buidar els arxius de tots els comptes dels clients de BPA”. I Pablo Laplana descobreix que li tenen intervingut el telèfon pel cas Clotilde i Petrov, de Lloret de Mar, i la policia espanyola utilitza una conversa seva amb empresaris de Veneçuela per fer una campanya contra Pablo IglesiasNi un pam de net.

Les clavegueres no només es van usar en l’operació Catalunya, sinó que estan enquistades a les estructures de l’Estat

Estem negociant l’emissió del documental en una televisió estatal

Jaume Roures
DIRECTOR I PRODUCTOR DEL DOCUMENTAL

Hi ha una trama politicoempresarial, que té els seus mercenaris, també dins la policia, en la fiscalia i entre jutges

No sabem qui ens va passar l’enregistrament del ministre, però cada cop hi ha més persones que volen denunciar

Carlos Enrique Bayo

PERIODISTA DE ‘PÚBLICO’


Mayte Piulachs 

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada