dimarts, 13 de juny del 2017

21/03/2014. ACN. El PP assegura que és igual d'antidemocràtic “imposar la voluntat per la violència o per les urnes”. Alfonso Alonso afirma que si el procés català prospera hi hauria una part de la ciutadania que haurà “d'amagar els seus símbols”. Sánchez- Camacho recorre a la figura d'Adolfo Suárez per reivindicar “l'amor a Espanya” i demana a Mas que oblidi la consulta...

Benvolguts,

En aquest Bloc havíem utilitzat més d’un cop aquest genial acudit gràfic d’en Ferreres, però no havíem trobat l’article que expliqués la facècia del fatxa Alonso. Avui l’hem trobat, de l'agència ACN,  i fixeu-vos que és del març del 2014!


21 març 2014 20.11 h

El PP assegura que és igual d'antidemocràtic “imposar la voluntat per la violència o per les urnes”

 Alfonso Alonso afirma que si el procés català prospera hi hauria una part de la ciutadania que haurà “d'amagar els seus símbols”

 Sánchez- Camacho recorre a la figura d'Adolfo Suárez per reivindicar “l'amor a Espanya” i demana a Mas que oblidi la consulta


ACN - BADALONA

El portaveu del PP al Congrés, Alfonso Alonso, assegura que “és igual que es vulgui imposar la voluntat per la violència o per les urnes” perquè és igualment “antidemocràtic”. Alonso respon així a la voluntat del Parlament d'organitzar la consulta i afirma que “Espanya no es dividirà”. Sí adverteix, però, d'un risc de divisió a la societat on es podrien trencar famílies i amistats perquè “hi hauria una part que hauria d'amagar els seus símbols” si el procés català prospera. En aquest sentit, la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, recorre a la figura d'Adolfo Suárez el dia que s'ha conegut l'agreujament de la seva salut per reivindicar “l'amor a Espanya” i demanar a Mas que oblidi la consulta.

“Jo sé quina és la teoria nacionalista del conflicte i com actua sobre la pau i l'equilibri social i com acaben dividides les famílies i els amics”. Amb aquest alarmisme al voltant del procés català ha aterrat a Badalona el portaveu popular al Congrés, advertint d'un risc de divisió social a Catalunya.

Es creen dues societats: una que pot parlar i una altra que volen que calli. Una que pot exhibir els seus símbols i l'altra que els ha d'amagar a casa”, ha continuat el portaveu popular en un acte sectorial del partit sobre ocupació. Segons Alonso, Espanya representa “una pàtria que no es pot trencar” i demana a Mas que abandoni el procés independentista.

El portaveu popular ha comparat la violència amb les urnes i diu que cap de les dues opcions són vàlides per “imposar voluntats”. “Si és al marge de la llei no es pot fer perquè és antidemocràtic”, ha sentenciat. Alfonso Alonso també ha retret a Mas que, tot i apostar per la consulta no vulgui ser al Congrés dels Diputats per defensar-la.

En aquest sentit s'ha pronunciat també la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, que ha titllat de “covard” el president de la Generalitat. Segons Camacho, Mas “no té coratge” per defensar la consulta perquè “sap que no tindrà cap futur”. Per contra diu, al debat del 8 d'abril assistiran “tots els diputats autonòmics del PPC”.

La líder popular ha aprofitat l'acte del PP a Badalona per reivindicar “l'amor” a Espanya i a la llibertat a través de la figura del president de la transició espanyola, Adolfo Suárez. Camacho ha recorregut a la figura de Suárez el mateix dia que s'ha conegut l'agreujament del seu estat de salut per demanar a Artur Mas “que escolti l'esperit de la transiciói aparqui la consulta.

Camacho també ha fet referència al moment polític actual, a les portes de la campanya per les eleccions europees, per afirmar que “els processos separatistes on s'amenaça amb una declaració d'independència no tenen espai en al cultura europea, que reclama la integritat territorial dels estats sobirans”. “Cal enfortir Espanya com a espai a la UE”, afegeix.

Alonso i Camacho n'han parlat durant un acte sobre ocupació on també han retret al govern que mentre se centra en “l'agenda independentista” s'aprofita de “l'agenda reformista” del govern espanyol que “està beneficiant” l'ocupació a Catalunya. Engracia Hidalgo, secretària d'estat d'Ocupació, treia pit per les reformes engegades i la disminució de l'atur.

Hem passat del rescat a la recuperació”, ha afirmat Hidalgo. Els diputats Rafael Luna i Concepció Veray han pres la paraula per també reivindicar l'acció de govern de Mariano Rajoy i han criticat les polítiques de la Generalitat més centrades, denuncien, en el procés “separatista”. Luna i Veray reconeixen un únic “encert” a CiU: el suport a la reforma laboral.

Albiol reclama canvis en la llei de contractes
L'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha obert la jornada amb una reivindicació a la secretaria d'estat d'Ocupació, Engracia Hidalgo, a qui ha reclamat una modificació de la llei de contractes de l'estat. Segons Albiol, els alcaldes haurien de poder “forçar” a les empreses que treballin per a l'administració local a contractar veïns aturats de la ciutat.

“Com alcalde quan vull contractar una obra puc escollir com vull que siguin les faroles o l'asfalt, però no puc posar com a condició del concurs que l'empresa hagi de contractar veïns aturats de la ciutat. És una injustícia que no pugui forçar una empresa a contractar veïns de Badalona a l'atur”, ha manifestat l'alcalde.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada