dimecres, 7 de juny del 2017

30/05/2017. Marta Casado. Ekaizer qualifica l’Operació Catalunya de “política criminal per destruir l’auge del sobiranisme”. Ekaizer ha comparegut aquest dimarts com a expert en el marc de la comissió d’investigació de l’Operació Catalunya. El periodista ha relacionat aquesta operació directament amb el govern del PP i, de fet, ha mantingut que el partit va començar a preparar-la abans d’arribar al poder i en vistes d’una previsible investidura de Mariano Rajoy.

Benvolguts,

El novembre del 2012 en Ferreres, interpretant el clamor popular va publicar aquests excels acudit gràfic:

Seguit d'aquest altre:

Aquests acudits ens serveixen de base per recordar el que es va esdevenir i pel que explica l’Ekaizer. I és una molt bona explicació, un bon relat que es diu ara, de la intervenció d’Ernesto Ekaizer en la comissió d’investigació de l’Operació Catalunya al Parlament de Catalunya. I explica com l’Operació es va inventar quan l’Artur Mas i CDC es varen adonar que calia ser en el repartiment del pastís que s’albirava. Moltes entitats independentistes, molts independentistes, hi havien deixat la pell i CiU que continuava tant unionista com sempre, tot d’una varen veure la llum... 

L'any següent el mateix ninotaire va representar el nou l'estat d'ànim de CDC amb aquest nou acudit:


 Vegem el relat:


OPERACIÓ CATALUNYA

Ekaizer qualifica l’Operació Catalunya de “política criminal per destruir l’auge del sobiranisme”

Marta Casado
Foto: Parlament
Barcelona. Dimarts, 30 de maig de 2017

El periodista Ernesto Ekaizer ha titllat l’Operació Catalunya d'una “dinàmica d’Estat basada en una política criminal” i l’ha vinculada directament amb el govern del PP. Així mateix, el periodista ha denunciat la manca de separació de poders, posant especial èmfasi en la destitució de fiscals per part del govern central.

Ekaizer ha comparegut aquest dimarts com a expert en el marc de la comissió d’investigació de l’Operació Catalunya i l’ha definida com una “política criminal que pretén ser una palanca per destruir l’auge del sobiranisme”. El periodista ha relacionat aquesta operació directament amb el govern del PP i, de fet, ha mantingut que el partit va començar a preparar-la abans d’arribar al poder i en vistes d’una previsible investidura de Mariano Rajoy.

Vídeo-resum de la compareixença d'Ekaizer / Òmnium Cultural:

Preguntat sobre si el president d'Espanya sabia de l’existència de l’Operació Catalunya, Ekaizer no s’ha volgut mullar, però ha assegurat que la relació entre l’exministre d’Interior Jorge Fernández Díaz i Rajoy és “intensa, personal i supera de lluny les relacions amb altres persones del seu entorn”.

Fins ara, tots els compareixents a la comissió han coincidit a apuntar Fernández Díaz com el màxim responsable de l’Operació Catalunya.

Per altra banda, el periodista ha denunciat les pressions que està exercint el govern del PP sobre el poder judicial. 

Segons considera el compareixent, actualment el “govern minoritari del PP té una nova estratègia, que és copar totes les institucions clau en la lluita contra la corrupció”.

Aquesta nova tàctica té com a exemple la cessió de 25 fiscals, “els millors penalistes d’Espanya”, per nomenar Eloy Velasco i Enrique López. Així mateix, manté Ekaizer, el govern espanyol vol 

“controlar i desactivar la Fiscalia Anticorrupció”.

El tret de sortida de l'Operació Catalunya
Amb tot, el periodista ha fixat el “primer gran esdeveniment” de l’Operació Catalunya el 28 d’octubre del 2012. Quan el govern central comença a apreciar el creixement dels partits independentistes i partidaris del referèndum, José Luis Olivera (vinculat amb la Unitat d’Intel·ligència del Ministeri d’Interior) i Marcelino Martín Blas (director de la Unitat d’Assumptes Interns) demanen al fiscal anticorrupció Emilio Sánchez-Ulled que autoritzi un registre a la seu de Convergència.

Situant en aquest dia concret el punt d’inici de l’Operació Catalunya, Ekaizer discrepa d’altres compareixents de la comissió, que fixen com a tal el dinar de La Camarga (2010), mantingut entre l’aleshores presidenta del PP català,Alicia Sánchez-Camacho, i l’exparella Jordi Pujol Ferrusola, Victoria Álvarez.

En tot cas, Ekaizer ha insistit que l’Estat travessa ara un moment polític diferent, ja que el govern del PP no té majoria absoluta. Aquest canvi de tendència l’evidencia, segons explica, la filtració de la conversa entre l’excap de l’Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso, i Jorge Fernández Díaz. La filtració és el resultat de la “primera expressió de la batalla interna del partit”, ja que s'atribueix a Martin Blas, un “home del PP”.

En referència a la situació actual de l’Operació Catalunya ha assegurat que “el que queda és el desgast de Convergència però, sobretot, la tenacitat dels fiscals”. 
Marta Casado 

Joan A. Forès
Reflexions






 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada