dijous, 1 de juny de 2017

31/05/2017. CCN. El rating espanyol, les veritables dades. Centeno i Revista de Catalunya. L'INE fa trampa per ordres de més amunt. PIB. Impacte econòmic de la independència, del qual n’hem publicat un comentari sobre el capítol que incideix precisament en les trampes sobre el PIB (inferior al publicat) i sobre el deute (superior al publicat), i un altre comentari sobre l’estat de fallida del Reino de España, que evidentment en la negociació sobre repartiments afectaria als càlculs sobre el repartiment d’actius i passius.

Benvolguts,
En aquest Bloc mai no ens hem cregut les xifres oficials espanyoles. Per un cantó en funció dels articles de l’economista espanyol Roberto Centeno que ens ha explicat que l’Instituto Nacional de Estadística (INE) fa trampa en la presentació de les dades, perquè els que manen els exigeixen aquestes trampes, per exemple l’INE té prohibit des de fa anys de publicar els indexs del cost de la vida, ICV, separats per territoris. Per l’altra banda hi ha el llibre de la Revista de Catalunya Impacte econòmic de la independència, del qual n’hem publicat un comentari sobre el capítol que incideix precisament en les trampes sobre el PIB (inferior al publicat) i sobre el deute (superior al publicat), i un altre comentari sobre l’estat de fallida del Reino de España, que evidentment en la negociació sobre repartiments afectaria als càlculs sobre el repartiment d’actius i passius.
Així, es traspua que L'Economia espanyola està en fallida i a més van fent fugides endavant cap el no-res!

Vegem el resum de l’article sobre el rating, que afecta al que hem estat explicant: 

Data : 31 de maig de 2017 

El nou estudi del CCN deixa al descobert les veritables xifres del PIB que s’amaguen rere les que presenta el govern espanyol, com per exemple que en els darrers quinze anys el passiu de l’Estat s’ha triplicat, passant dels 450.000 milions d’euros (any 2000) fins a l’1.480.800 M€ (any 2015el 145% del PIB.

També demostra, amb dades constatables, que Espanya ha patit una fuita de capitals de 400.000 milions d’euros. Aquest factor, junt amb què ni les mesures d’estímul econòmic del PSOE ni les del PP han servit per sortir de la crisi i augmentar el consum intern, han provocat que Espanya es trobi, tècnicament, en deflació des del 2013.

Per tal de maquillar aquestes dades i evitar la fallida, el govern espanyol inclou la prostitució, el contraban i el consum de drogues en el càlcul del PIB, malgrat que aquestes activitats no estan subjectes a fiscalitat.

La realitat és que entre el 2014 i el 2015, el 89% del creixement del PIB es va deure, segons les xifres falsejades que va facilitar el govern central, a aquestes activitats.

La nova metodologia comptable ha permès augmentar artificialment el PIB d’Espanya un 4,5% i així evitar fer grans retallades en pressupostos com Defensa i Fomento. Aquest estudi deixa al descobert que la millora de la qualificació creditícia d’Espanya fins al Baa2 (2014) es deu a la manipulació comptable de les dades macroeconòmiques per part de l’Estat espanyol.
Enllaç a l’estudi complet: El ràting espanyol, les veritables dades
CCN

Joan A. Forès

Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada