dijous, 22 de juny del 2017

21/06/2017. Vilaweb. Un manifest liderat per Villarejo crida a mobilitzar-se contra la ‘ruptura’ social a Catalunya. Villarejo ha assegurat que el Govern català ‘viola sistemàticament la seva pròpia legalitat’ perquè, segons ell, incompleix la llei de consultes populars, no garanteix la neutralitat institucional i vol convocar un referèndum d’independència sense tenir competències per fer-ho. “Si tots els burgesos són dolents, els burgesos catalans són pitjors”. Els riscos de les lògiques identitàries’. La necessitat de mobilització ‘de les posicions democràtiques i cíviques que aposten per evitar la ruptura’ de Catalunya. I nosaltres diem: Café, dale cafè!

Benvolguts,

El manifest està liderat per un grup de franquistes, evidentment nacionalistes espanyols, amb llarga estada a Catalunya en llocs de responsabilitats franquistes, que en els més de 50 anys d’estada aquí no han entès res (no han volgut entendre res) de Catalunya i dels catalans. Jo havia conegut força tant en Carlos Jiménez Villarejo i sobretot el seu “compadre” José M. Mena en la dècada dels 70 quan un nombrós grup de pares havíem muntat una escola catalana, evidentment no-franquista, a Sarrià. En Mena i en Villarejo eren fiscals franquistes nascuts als anys 36 i 35 respectivament, fills de fiscals (franquistes ?), que després de la transacció del 1978 van escalar fins a ser, Fiscals en cap de l'Audiència Provincial de Barcelona i del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. La frase preferida d’en Mena era: “Si tots els burgesos són dolents, els burgesos catalans són pitjors”. I la seva filosofia sembla que continua sent la mateixa. No han canviat! Són de la mena de franquistes amb poder que organitzen “sidrals” cada cop que Catalunya intenta desprendre’s del jou espanyol. Cerqueu el mot “sidrals” al Bloc Reflexions on trobareu variada informació sobre aquesta tècnica de sembrar cogula entremig del blat...

En Mena i en Villarejo eren els fiscals que varen portar la querella i desmantellament de Banca Catalana als anys 80.

Un tercer franquista és Félix Ovejero, un franquista espanyol nascut a Catalunya el 1959, fundador de Ciudadanos, etc.

Vegem l’article del Vilaweb:


Un manifest liderat per Villarejo crida a mobilitzar-se contra la ‘ruptura’ social a Catalunya

Apel·la especialment als partits espanyols d'esquerra i als sindicats

Per: Redacció

 21/06/2017  17:25

El col·lectiu Juan de Mairena ha fet una crida aquest dimecres a mobilitzar-se contra la ‘ruptura’ social a Catalunya a través d’un manifest contrari a la independència rubricat, entre d’altres, per l’exfiscal anticorrupció Carlos Jiménez Villarejo, el filòsof Félix Ovejero i l’exdirector de Bakeaz Josu Ugarte.

Els tres han participat en la presentació del manifest a Barcelona, en un acte sota el títol ‘El procés secessionista català: els riscos de les lògiques identitàries’, en el qual han destacat la necessitat de mobilització ‘de les posicions democràtiques i cíviques que aposten per evitar la ruptura’ de Catalunya.

El manifest que defensen qualifica d”errònia la reivindicació de la independència, el referèndum o el denominat dret a decidir com a drets democràtics per si mateixos’, i assenyala que són propostes polítiques que han de ser considerades com a tals i no com a drets inherents o deguts.

Així mateix, reivindica que no hi ha cap problema d’opressió nacional a Catalunya, i que, per contra, la llengua castellana es considera forana en determinats àmbits.

També assegura que l’origen real de l’independentisme està en la burgesia i l’elit catalanes, que el seu objectiu és defensar la independència per poder tributar menys i ‘ocultar la corrupció i les polítiques de retallades’.

Per això, el manifest apel·la als ‘llaços d’unió i interès entre les classes populars de Catalunya i les de la resta d'Espanya', i reclama als partits d’esquerra i als sindicats que treballin per la unitat de les classes populars de tot Espanya.

‘Viola la seva pròpia legalitat’

Villarejo ha assegurat que el Govern català ‘viola sistemàticament la seva pròpia legalitat’ perquè, segons ell, incompleix la llei de consultes populars, no garanteix la neutralitat institucional i vol convocar un referèndum d’independència sense tenir competències per fer-ho.

També ha criticat la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, per invocar ‘equivocadament una inviolavilitat de la que manca’ per defensar-se en els tribunals, mentre que Josu Ugarte ha assegurat que els nacionalismes basc i català es reclamen diferents però es consideren superiors.
Félix Ovejero ha lamentat que l’esquerra espanyola es mostri condescendent amb el sobiranisme i no lluiti contra “la construcció del mite” independentista.

Vilaweb

Joan A. ForèsReflexions



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada