dissabte, 3 d’octubre del 2015

03/10/2015. Jordi Porta. Arguments sobre els resultats del 27-S. En la consulta, per tant, el que comptava era quants érem els partidaris dels passos cap a la independència o els que volien mantenir la subjecció a l'Estat Espanyol...

Benvolguts,
Enèssima aportació sobre les mentides del Gobierno espanyol...
Jordi Porta
President de la Fundació Enciclopèdia Catalana
Arguments sobre els resultats del 27-S
Per desacreditar la força dels resultats a les eleccions del 27S s'estan fent servir alguns arguments que farien riure si no fos que s'esgrimeixen des del poder que ens té emmanillats. Resulta que l'independentisme no ha aconseguit la majoria absoluta perquè comptant els vots de Junts pelSí i i la Cup no es supera el cinquanta per cent. Han estat negant la possibilitat de fer un referèndum on el que comptaria seria la majoria de vots perquè només es podria dir SI, NO o abstenir-se.
Barcelona · També  han negat sistemàticament que fossin unes eleccions plebiscitàries. Llavors, perquè compten els vots com si s'hagués tractat d'un referèndum que han prohibit? Com poden comptar contraris al programa de Junts pel Sí a alguns diputats d'altres formacions polítiques com els de Catalunya Si Que Es Pot? S'ha de reconèixer que la lògica, en política, rarament es té en compte. També des de la lògica interna del nostre país, de les forces polítiques catalanes, hi ha algunes posicions que no prenen en consideració els passos que tenen coherència.

“Han negat sistemàticament que fossin unes eleccions plebiscitàries. Llavors, perquè compten els vots com si s'hagués tractat d'un referèndum que han prohibit?

Tots estem d'acord en que les eleccions del 27S es varen convocar perquè no es podia fer un referèndum.
En la consulta, per tant, el que comptava era quants érem els partidaris dels passos cap a la independència o els que volien mantenir la subjecció a l'Estat Espanyol.
Un grup pot ser socialment molt d'esquerres però la discussió actual consisteix en definir en quin marc institucional podrem fer una política més d'esquerres o de dretes. És a dir, estem  intentant veure si els ciutadans de Catalunya poden decidir més lliurement el seu projecte de país estant com fins ara a l'Estat Espanyol o constituint un Estat Català.

Jordi Porta

Joan A. Forès

Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada