dimarts, 27 d’octubre del 2015

27/10/2015. Catalá: "Forcadell comença malament, no sap quin és el seu paper". “És una falta de respecte a la Constitució". "Ni una majoria social, ni electoral, ni d'escons ha donat suport a una república catalana". I com va anar la votació del 27-S? Doncs 72 SÍ, 52 NO i 11 neutres (tirant cap el SÍ!

Benvolguts,

Presentem la reacció del ministre Català al parlament de Carme Forcadell d’ahir en la inauguració de la legislatura al Parlament de Catalunya.
El ministre s’hauria d’aclarir ja que des de la nit del 27-S tots els mentiders, tramposos, bandarres i facciosos estan dient que 72 escons no són majoria absoluta, respecte a 52 de la suma de PSC (16), PP (11),  C’s (25). I a més diuen que els NO varen guanyar!
Cal aclarir molt bé que, CSQP (11) va manifestar des del primer moment que el seu vot no es podia comptar entre els NO, així com tampoc els de la UDC que no va treure escons encara que havia obtingut 102.870 vots. Una demostració d’aquesta voluntat és que en la votació d’ahir per investir Carme Forcadell els vots a favor no foren 72 sinó 77 (62 de JxS + 10 de CUP + 5 de CSQP) i posteriorment en unes declaracions de Rabell es va saber que dels 11 vots de CSQP, 5 van ser per Carme Forcadell, el del mateix Rabell inclòs, 5 més varen ser en blanc i un va ser nul. Com a detall significatiu un dels seus diputats va cantar "Els Segadors" amb el puny aixecat, tal com varen fer els de la CUP. Així, doncs: 72 vots pel SÍ, 52 pels NO, i 11 de CSQP...
Insistim per tant a dir, complementant el que va dir en Tardà a l’última sessió del Congreso, que aquesta trepa de mal perdedors que inclou C’s, PSC i PP, no és que siguin ignorants, sinó que són o bé mentiders, o bé tramposos, o bé bandarres o bé facciosos. Els deixem que s’autoqualifiquin ells mateixos!
Així, quan la Sra. Arrimadas diu que no som majoria li haurien de sortir unes orelles d’ase (d’ignorant, deu ser de lletres), quan el Sr. Català diu que "ni una majoria social, ni electoral, ni d'escons ha donat suport a una república catalana" és evident que és un mentider, que està fent trampa, per si passa, ja que els éren implícitament vots per la independència i amb escons ja hem explicat més amunt com va anar. També es pot autoqualificar de bandarra o bé de facciós, si li sembla més escaient!
Vegi’s en la nota al final de l’apunt els resultats complets de la votació del 27-S.

Tenim dos documents complementaris, un de la Nerea Rodríguez i l’altre una notícia d’agència o de Redacció.

1. Catalá: "Forcadell comença malament, no sap quin és el seu paper"
El ministre de Justícia titlla "d'impropi" que la presidenta del Parlament cridi a favor de la República Catalana

El ministre de Justícia, Rafael Catalá

per Nerea Rodríguez
27 d' Octubre 2015 a les 09.42 h

El ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha carregat avui contra la nova presidenta del Parlament, Carme Forcadell. Ho ha fet durant una entrevista a la Cadena Ser després de ser preguntat per les paraules d'ahir de Forcadell a l'acabar el seu discurs cridant a la República Catalana: "No sap quin és el seu paper, i és una falta de respecte a la Constitució", ha criticat Catalá, i ha afegit que "Forcadell comença malament".

El ministre espanyol ha continuat criticant la nova presidenta de la cambra catalana assegurant que "em sembla políticament molt impropi que la presidenta del Parlament cridi això".

2. Catalá amenaça d'impugnar la declaració d'inici del procés i alerta que Forcadell "comença malament"

El ministre de Justícia, Rafael Catalá, avisa que "valoraran jurídicament" si cal impugnar el text de JuntsxSí i la CUP

Redacció  27 Oct 2015 - 11.36
El ministre de Justícia avisa que "valoraran jurídicament" si cal impugnar el text que han presentat Junts pel Sí i la CUP i recorda que l'any 2013 "ja es va impugnar davant el Tribunal Constitucional, una declaració del Parlament de Catalunya".

Rafael Catalá, ha dit en declaracions a la cadena SER que la presidenta del Parlament de CatalunyaCarme Forcadell"comença malament" i li recorda que el seu paper "ha de ser de moderació, d'equilibri i de representació de tots".

Catalá ha afegit que li sembla "políticament impropi" el "visca la República catalana" que va fer servir Forcadell per cloure el seu discurs d'aquest dilluns ja que Forcadell representa una "institució on hi ha tots els diputats del Parlament i representants de tots els ciutadans de Catalunya".

El ministre ha afegit que "ni una majoria social, ni electoral, ni d'escons ha donat suport a una república catalana" i que per tant que "qui ostenta la representació prengui partit per una facció, no sap quin és el seu paper" referint-se a Forcadell.

Catalá també ha volgut recordar a Forcadell que independentment del la seva ideologia quan "una està a dalt, asseguda a la cadira de Presidenta del Parlament ha de treballar per tots i no per uns pocs".

Davant la pregunta si creu que hi haurà noves eleccions a Catalunya el ministre de Justícia ha comentat que "el resultat electoral no va generar una majoria suficient i les aliances possibles són difícils".

El ministre també s'ha referit al cas Pujol i ha dit que "no hi ha marge d'impunitat per a ningú",especialment per a qui ha estat governant. Sobre aquest cas també ha dit que es tracta de "lacontinuïtat  de processos judicials que estan en marxa" i l'ha etiquetat de "normal funcionament de la investigació processal de la justícia i de les institucions."

Redacció

Nota: La votació el 27-S havia donat els següents resultats:
Partit
Diputats
Vots
%
JxSí
62
1,620,973
39.54%
C's
25
734,910
17.93%
PSC
16
522,209
12.74%
CSQP
11
366,494
8.94%
PP
11
348,444
8.5%
CUP
10
336,375
8.2%
unio.cat
0
102,870
2.51%
PACMA
0
29,785
0.73%
RECORTES CERO-ELS VERDS
0
14,390
0.35%
GANEMOS
0
1,158
0.03%
PIRATA.CAT/XDT
0
326
0.01%

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada