dimecres, 7 d’octubre del 2015

05/10/2015. Directe.cat. Susana Díaz: "Catalunya té singularitats igual que qualsevol altre territori de l'Estat". ..

Benvolguts,

Si llegiu l’apunt de l’Alfons Duran-Pich del dia 28/09/2015: La Derrota del Estado, trobareu la justificació del perquè Catalunya és una nació i Andalusia no...


 Només un paràgraf de mostra:
“Es interesante señalar que sólo las naciones con raíces históricas que incluyan el comercio, las artes y los oficios, el capitalismo primitivo de carácter mercantil, la revolución industrial, la acumulación de capital, la creación y solidificación de una burguesía ilustrada, los ateneos obreros, las asociaciones cívicas, etc. se pueden permitir el lujo de tener una “sociedad civil”.

Vegem ara què té a dir la Susana Díaz: 

5 d'octubre de 2015 13:55 h
Directe.cat
La presidenta andalusa mostra la cara més unionista i diu que no acceptarà canvis de veritat en la Constitució ni privilegis per Catalunya i vol acabar amb el concert basc

Susana Díaz és sens dubte des de fa temps una de les veus fortes del PSOE, i avui en una entrevista a Onda Cero ha sembrat un bri d’esperança quan ha dit que la qüestió catalana no “se soluciona amb diners”. Podia semblar que per fi una dirigent del partit començava a llegir la realitat catalana, però amb qüestió de segons tota esperança de comprensió s’ha esvaït. 


No se soluciona amb diners però tampoc pensa reconèixer cap singularitat a Catalunya
 
La presidenta d'Andalusia, Susana Díaz, ha rebutjat aquest dilluns que el debat sobre Catalunya se centri en un concert fiscal com el del País Bac i Navarra. Segons Díaz, pensar que el conflicte català "se soluciona amb diners" és "un insult" que evidencia que "no hem entès res del que ha passat". Díaz ha fet aquestes manifestacions en una entrevista a Onda Cero, on ha evidenciat que entén que el que passa a Catalunya va molt més enllà del finançament.

Segons Díaz Catalunya té singularitats igual que qualsevol altre territori

Tanmateix, les esperances de comprensió de la realitat catalana per part d’una dirigent socialista han durat ben poc, i és que Díaz ha reiterat nombroses vegades que no acceptarà "privilegis" per a Catalunya. En aquest sentit Díaz ha posat a Catalunya al mateix sac que qualsevol altre territori de l’Estat i ha afirmat que Catalunya té singularitats però que "hi ha singularitats a molts territoris" d'Espanya. A Catalunya, ha afirmat, són "la llengua, un definició territorial i part de la seva cultura". "Hi ha una fort component d'identitat pròpia que cal reconèixer, però mai estaré disposada a reconèixer cap tipus de privilegi", ha dit.

I el País Basc tampoc s’ho mereix

Sobre el finançament ha insistit que cal trobar una fórmula que garanteixi la igualtat en la prestació de serveis i ha assegurat que cal "modular" el cupo basc "sense entrar al concert". I és que per Susana Díaz tampoc és just que el País Basc tingui un tractament diferent: "Estan rebent més fons que altres comunitats autònomes per a la prestació dels serveis públics" i "hi ha un desequilibri", ha assegurat.

La Constitució canviar-la sí, però no gaire, per mantenir-ho tot igual

La líder socialista s'ha mostrat disposada a una reforma de la Constitució però no a donar "un cop de volant". Segons ha dit, la Constitució és "una garantia". "Hi ha qui vol trencar el 78 i tornar a una manca de diàleg i d'entesa entre les forces polítiques i els territoris", però el que cal és "seure i trobar diàleg perquè ens sentim més còmodes i orgullosos de ser espanyols".

Convençuda que el PSOE guanyarà el 20-N sense necessitat de suports

Últimament està de moda entre alguns líders polítics negar tota evidència de les enquestes i avui Susana Díaz s’hi ha sumat. No només s'ha mostrat convençuda que el PSOE guanyarà les eleccions del 20 de desembre, a més, ha assegurat que no necessitaran suports externs per formar govern després d'aquests comicis. "El PSOE i Pedro Sánchez surten a guanyar", ha dit.


Joan A. Forès
Reflexions


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada