dissabte, 3 d’octubre del 2015

03/10/2015. Vicenç Villatoro. A veure si vam guanyar el plebiscit i vam perdre les eleccions... La victòria en el plebiscit és clara, en escons i en vots: hi ha més vots a favor del sí que del no, hi ha més catalans a favor de la independència que de qualsevol altra cosa. Si l’independentisme va guanyar el plebiscit però no les eleccions perquè no pot fer un govern raonable, seria ben curiós...

Benvolguts,
Intel·ligent argument del Vicenç Villatoro sobre guanyadors i perdedors, plebiscits i eleccions...
A veure si vam guanyar el plebiscit i vam perdre les eleccions...
Actualitzada el 02/10/2015 18:26 Contingut Premium

S’ha escrit que l’independentisme va guanyar les eleccions, però va perdre el plebiscit. Segons com acabi, pot arribar a ser exactament el contrari: vam guanyar el plebiscit i vam perdre les eleccions (que no hauria guanyat ningú).
La victòria en el plebiscit és clara, en escons i en vots: hi ha més vots a favor del sí que del no, hi ha més catalans a favor de la independència que de qualsevol altra cosa.
Ara, si acaba no sent possible vertebrar una majoria per a la creació de govern sobre bases raonables, resultaria que les eleccions no s’han guanyat. Tampoc les hauria guanyat ningú, perquè no hi hauria cap majoria alternativa. Hauríem d’anar a noves eleccions per formar govern, com demana Ciutadans (a qui més li convé).
Si acabés així, que espero que no, si l’independentisme va guanyar el plebiscit però no les eleccions perquè no pot fer un govern raonable, seria ben curiós...
Com si el conjunt o una part de l’independentisme apostés amb tota fermesa per la independència com a idea, en abstracte, però no volgués construir les eines imprescindibles per arribar-hi. La independència, com a objectiu, molt reforçada. Però els camins que hi haurien de dur, barrats.
Vicenç Villatoro

Joan A. Forès

Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada