dijous, 29 d’octubre del 2015

29/10/2015. Fèlix Martí. Una majoria insuficient. L'independentisme no es pot permetre fracassos ni sacrificis inútils". Tenim dret de preguntar-nos si podrien ser mereixedors d’un consell de guerra cada un dels traïdors?

Benvolguts,
Ahir el company Lluís del Grup d’Opinió GOAL ens va fer notar dos articles profunds i sacsejadors. L’un, que anomenen Crònica i que ja hem comentat i de títol Podem dir que ningú no en sabia res? del Col·lectiu Joan Crexell, ens refrega pels morros les nostres pròpies vergonyes sobre la trama de finançament irregular dels partits, però sobretot dels traïdors que ens han portat a aquest atzucac.
Tenim dret de preguntar-nos si podrien ser mereixedors d’un consell de guerra cada un dels traïdors?
L’altre article és el que comentem avui d’en Fèlix Martí, President Honorari de Linguapax Internacional, sobre les baralles caïnites entre la part de l’establishment que en l’article anterior es demostren culpables de lesa pàtria i les organitzacions, d’esperit i filosofia aparentment purs, que no volen (i potser no poden) emmerdar-se amb els primers, ser vistos per la gran part de catalans restants com a col·laboradors de l’ensulsiada.
El company Lluís diu que és un article interessant perquè prové d'una persona amb molta experiència internacional. I aconsella de llegir l'últim paràgraf, que diu que és molt eloqüent.
En Lluís comenta que un cop obtinguda la independència ja serem radicals o el que faci falta. Però els primers passos són molt importants. Tothom et diu que els tres primers dies i la primera setmana són essencials a fi que la resta de països et reconeguin.
Per ser independent no solament ho has de proclamar sinó que t'ha de reconèixer la comunitat internacional.

Tribuna.cat
Fèlix Martí. President Honorari de Linguapax Internacional
Una majoria insuficient
És veritat que, a les eleccions parlamentàries del 27 de setembre, van guanyar els partits independentistes. Però la dificultat per formar un govern que culmini l'objectiu de la transició nacional s'explica per la raó que Junts pel Sí no va aconseguir una majoria suficient.
Ja va ser massa difícil posar d'acord Convergència i Esquerra. La gran manifestació de l'Onze de setembre obligava tots els partits independentistes a fer una llista conjunta, aparcar els interessos partidistes i no discutir el lideratge del president Artur Mas. Les reticències d'Esquerra van ser desafortunades. A mig camí del procés no es pot canviar de líder i, sobre tot, no es poden acompanyar les maniobres de l'estat contra la persona que ja s'ha convertit internacionalment en el símbol de les aspiracions catalanes a la sobirania.
L'independentisme no es pot permetre fracassos ni sacrificis inútils"
Ara assistim a unes converses difícils amb les CUP pel fet que els seus escons condicionen no solament la continuïtat del president sinó també l'orientació ideològica del govern de transició. Probablement, si s'accepten els principals i legítims criteris de les CUP sobre el model de societat del nou estat, es produirà un gravíssim rebuig del països europeus a la independència de Catalunya. Potser seria millor esperar uns altres resultats electorals que engreixessin el bloc de Junts pel Sí. [????]
El pitjor que pot passar és que la majoria insuficient es vulgui compensar amb un govern partidari de gestos de desconnexió o desobediència precipitats i que forcin la ciutadania a comportaments individuals aparentment heroics però destinats al fracàs.
L'independentisme no es pot permetre fracassos ni sacrificis inútils.
S'hauria de prioritzar aconseguir una majoria suficient i no hipotecada per ideologies massa utòpiques o massa dogmàtiques.

Felix Martí

Joan A. Forès
Reflexions



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada