dilluns, 19 d’octubre del 2015

19/10/2015. Ramon Solsona. Aspirants a espanyols. Preguntes d’exàmen pels exàmens que prepara el Ministerio de Justicia per als estrangers que volen adquirir la nacionalitat espanyola. Els catalans són: a) torracollons, b) insolidaris), c) no són res. Quantes llengües es parlen a Espanya?: a) 500, b) 8.000, c) una. El sobiranisme és un pecat mortal o una epidèmia infecciosa?

Benvolguts,
En Ramon Solsona no es prodiga gaire al PuntAvui. I és una llàstima perqwuè és molt bo!

19 octubre 2015 2.00 h
Aspirants a espanyols
Ramon Solsona
El sobiranisme és un pecat mortal o una epidèmia infecciosa?
He vist un model dels exàmens que prepara el Ministerio de Justicia per als estrangers que volen adquirir la nacionalitat espanyola. S'ha de demostrar que es tenen coneixements constitucionals i de cultura, història i societat espanyoles. Les preguntes en forma de test són molt vagues. Jo en proposo unes altres de més precises:
·         Francisco Franco va ser: a) Premi Nobel de la Pau, b) no ho va ser, però se'l mereixia, c) Premi d'Honor de les Lletres Catalanes.
·         Els 300 metres quadrats de la bandera espanyola de la plaça de Colón de Madrid són: a) massa pocs, b) “banderita tú eres roja, banderita tú eres gualda, llevas sangre, llevas oro en el fondo de tu alma”, c) la resposta al nacionalisme identitari i disgregador.
·         El Tribunal Constitucional vetlla per: a) el compliment dels Principios Fundamentales del Movimiento, b) la puresa de la raça, c) no vetlla, obeeix. La Monarquia és el sistema de representació política més: a) guay, b) tope guay, c) chupi guay. L'expressió més genuïna del tarannà liberal d'Espanya és: a) la Conferència Episcopal, b) l'arxiu de Salamanca, c) “La maté porque era mía”.
·         Els catalans són: a) torracollons, b) insolidaris), c) no són res.
·         Quantes llengües es parlen a Espanya?: a) 500, b) 8.000, c) una.
·         El Real Madrid és: a) l'equip d'Espanya, b) l'equip d'Espanya, c) l'equip d'Espanya.
·         El Barça és: a) un gra al cul, b) un gra al cul, c) un gra al cul.
·         Si vostè va als toros, ha de saber que: a) les vaques espanyoles són viudes per imperatiu constitucional, b) a vostè no li tallaran les orelles, c) els pebrots dels toros són petits comparats amb els dels espanyols.
I unes preguntes definitives per caçar els aspirants a espanyol més tebis i despistats.
·         El sobiranisme és un pecat mortal o una epidèmia infecciosa?
·         El Club Super3 és un canal de TV3 per al públic infantil o la tapadora d'una escola de terroristes?
·         Qui és més bon espanyol, Artur Mas o la cabra de la Legió?
Ramon Solsona 

Joan A. Forès Reflexions




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada