dimecres, 9 de novembre de 2016

08/11/2016. Franquisme. Salvador Cot. Soraya, el ciborg del BOE. Una advocada de l'estat que reuneix totes les característiques d'un ciborg de l'alt funcionariat, en part humana i en part impulsada per circuits del BOE. No se li coneixen connexions amb Catalunya i sempre que ha tingut ocasió ha menystingut el Govern i el Parlament des de la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.

Benvolguts,

En Salvador Cot com la majoria d’opinadors considera que ho estem fent molt malament i que només la manca de destresa de Madrid ens va estimulant i empenyent...

És interessant la figura que ha trobat l’autor per definir les possibilitats de la Soraya i el seu nou càrrec: ciborg:
Una advocada de l'estat que reuneix totes les característiques d'un ciborg de l'alt funcionariat, en part humana i en part impulsada per circuits del BOE. No se li coneixen connexions amb Catalunya i sempre que ha tingut ocasió ha menystingut el Govern i el Parlament des de la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.

I l’autor dóna raons per esdevenir optimistes:
L'única garantia real del procés d'independència és l'immobilisme absolut del govern espanyol. Sense aquesta mineralitat madrilenya, incomprensible des de fora, el conflicte entre Catalunya i Espanya podria haver entrat en una fase políticament tortuosa, indesxifrable per a l'opinió pública catalana. 

Però no ha sigut així!
Vegem l’article:Soraya, el ciborg del BOE

"L'enrocament de l'estat és definitiu, fins el punt que el PSC ja ha estat expulsat fins i tot de la perifèria de la presa de decisions"
 
Salvador Cot 08/11/2016
L'única garantia real del procés d'independència és l'immobilisme absolut del govern espanyol. Sense aquesta mineralitat madrilenya, incomprensible des de fora, el conflicte entre Catalunya i Espanya podria haver entrat en una fase políticament tortuosa, indesxifrable per a l'opinió pública catalana. Aquest enfangament, similar al del malaurat Estatut, hauria generat un compàs d'espera incompatible amb l'impuls de grans mobilitzacions i, sobretot, amb el decantament progressiu dels mitjans de comunicació internacionals cap a la simpatia per les reivindicacions catalanes.

Però l'enrocament de l'estat és definitiu, fins el punt que el PSC ja ha estat expulsat fins i tot de la perifèria de la presa de decisions. Per això al capdavant del dossier català les elits madrilenyes hi han col·locat la vicepresidenta María Soraya Sáenz de Santamaría Antón, una advocada de l'estat que reuneix totes les característiques d'un ciborg de l'alt funcionariat, en part humana i en part impulsada per circuits del BOE. No se li coneixen connexions amb Catalunya i sempre que ha tingut ocasió ha menystingut el Govern i el Parlament des de la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.

Sáenz de Santamaría és nascuda i criada a Valladolid, de mare soriana. Va estudiar i opositar a Madrid per a advocada de l'estat, fins que va ser destinada a Lleó. Està casada amb un altre advocat de l'estat, José Iván Rosa Vallejo -actualment, assessor de Telefónica-, i viuen en un xalet de 231 metres quadrats amb jardí i piscina individuals en la mateixa zona exclusiva del centre de Madrid on es va instal·lar Elena de Borbó després de la separació amb Jaime de Marichalar. Un currículum sense fissures, ideal per bloquejar qualsevol intent de diàleg, per càndid que fos.

La vicepresidenta ha reclamat conservar el control sobre els serveis secrets de l'estat per encarar la pròxima fase del procés català, la que determinarà el resultat final d'un procés que ella afronta amb l'ànim de derrotar l'enemic, no pas d'arribar a acords amb l'adversari. Amb ella, totes les peces ja són sobre el tauler.
Salvador Cot 

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada