dimarts, 15 de novembre del 2016

15/11/2016. Procés. Albert Acín. El Govern celebrarà el referèndum amb o sense partida específica als pressupostos. El Tribunal Constitucional ha "impugnat tot allò que podia impugnar".“Si una cosa pot anar malament, hi va!”. “Si en un país pot haver-hi corrupció, n’hi ha!”. Si no som capaços de posar-nos d'acord en uns pressupostos autonòmics, no tindrem la credibilitat suficient per fer Catalunya independent.

Benvolguts,

En la crónica de l’Albert Acín trobem molt correcte que en Salvadó no hagi volgut aclarir quines actuacions es prendran en el cas que l'Executiu espanyol recorri el text pressupostari al Tribunal Constitucional. I recordem que en els jocs d’atzar amb cartes no s’han d’ensenyar mai totes les cartes…

També trobem interessant la frase definitiva respecte al TC que diu en Salvadó:

El Tribunal Constitucional ha "impugnat tot allò que podia impugnar".

Aquesta frase recorda molt aquesta altra:

En la Lley de Murphy s’explica que “Si una cosa pot anar malament, hi va!”

I hi ha un article que crec que és d’en Partal que diu que:

“Si en un país pot haver-hi corrupció, n’hi ha!”

En totes aquestes frases les expressións potents són definitives, universals, excloents:

tot allò que podia, pot anar, pot haver-hi...

També trobem correcte el fet que:

Salvadó hagi mantingut la línia del discurs de Puigdemont en la seva qüestió de confiança i hagi exigit a la CUP que doni suport als comptes, perquè si no podria estar en perill l'estabilitat governamental de Catalunya i fins i tot el procés independentista. "Si no som capaços de posar-nos d'acord en uns pressupostos autonòmics, no tindrem la credibilitat suficient per fer Catalunya independent".

Vegem ara l’article:

PRESSUPOSTOS

El Govern celebrarà el referèndum amb o sense partida específica als pressupostos

Albert Acín
Foto: EFE
Barcelona. Dimarts, 15 de novembre de 2016
 
El Govern manté el seu pols a l'Estat i celebrarà el referèndum d'autodeterminació de Catalunya, independentment de si té una partida pressupostària als pressupostos per realitzar-lo.
Així ho ha explicat el secretari general d'Hisenda, Josep Lluís Salvadó, que ha assegurat que la consulta tindrà lloc "en un context o en un altre", en referència a la possibilitat que el govern espanyol recorri la partida específica per a la consulta. 
No obstant això, Salvadó no ha volgut especificar la fórmula que utilitzarà el Govern per incloure els fons per a la consulta dins dels pressupostos, que preveu aprovar el proper 29 de novembre.

El que és la mà dreta d'Oriol Junqueras tampoc ha volgut aclarir quines actuacions es prendran en el cas que l'Executiu espanyol recorri el text pressupostari al Tribunal Constitucional. "Es trobaran alternatives", ha assegurat sobre els que considera que han "impugnat tot allò que podia impugnar".

El secretari d'Hisenda ha deixat clar que una possible negociació d'un nou sistema de finançament ja no és la prioritat del Govern. La raó principal, segons Salvadó, és que "Catalunya ha negociat cinc models de finançament i el resultat sempre ha estat el mateix: l'espoli fiscal ha crescut", ha explicat sobre els reiterats incompliments del govern espanyol en matèria de finançament. És més, ha recordat que Catalunya ha intentat des de la transició "encaixar" dins d'Espanya sense èxit, pel que ara s'ha de prioritzar la via independentista.

Toc d'atenció a la CUP
Salvadó ha mantingut la línia del discurs de Puigdemont en la seva qüestió de confiança i ha exigit a la CUP que doni suport als comptes, perquè si no podria estar en perill l'estabilitat governamental de Catalunya i fins i tot el procés independentista.

"Si no som capaços de posar-nos d'acord en uns pressupostos autonòmics, no tindrem la credibilitat suficient per fer Catalunya independent", ha explicat i ha afegit que s'han fet cessions perquè aquest acord entre Junts pel Sí i la CUP sigui una realitat, com la creació d'un impost sobre les grans fortunes.


Sobre aquest nou tribut, Salvadó ha assegurat que s'aprovarà en paral·lel als pressupostos i que tindrà com a referent l'impost de patrimoni del País Basc. Pel que fa a la reforma de l'IRPF, una altra de les exigències de la CUP, creu que s'ha aconseguit dotar de més "progressivitat" aquest impost.
Albert Acín 

Joan A. Forès
Reflexions


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada