dimecres, 9 de novembre de 2016

09/11/2016. Procés. Editorial. La unitat, la força necessària. Els efectes de l'embat judicial només han començat a deixar-se sentir i l'independentisme ha d'estar preparat per respondre amb contundència però amb intel·ligència, sense caure en el parany de facilitar la feina a aquells que només treballen pel fracàs del procés. Ha de saber treure'n profit i sumar adhesions davant dels comportaments cada cop més antidemocràtics de l'Estat.

Benvolguts,

Avui comentem l'Editorial del PuntAvui, amb un títo que estem repetint a cada article comentat! La unitat, la força necessària. A veure si no ho esgarriem en picabaralles de criatures. Pot ser que les CUP tinguin raons de pes per no estar d’acord amb JxS. Pot ser que la seva cosmovisió econòmica sigui moooolt diferent de la dels JxS, però el que no té perdó de Déu és que ERC i DCAT (o com es digui) es barallin. I es barallen des de fa dos anys d’una manera ferotge. Crec recordar que la primera mostra pública de supèrbia i desavinença fou quan en Mas, president de la Generalitat, després del 9-N va fer una presentació espectacular a l’Auditori del Fòrum i al cap d’una setmana l’Oriol Junqueras va fer-ne una còpia, més aviat una trista paròdia, que només demostrava la seva poca traça i categoria. L’Eduard Voltas va glossar-ho molt encertadament...
Si ens actualitzem llegint l’article d’En Voltas, l’enllaç del qual és més avall en referència a la facècia que hem explicat del Fòrum, podem recordar el que sovint expliquen els periodistes que és que si un gos mossega una persona no és notícia però que si una persona mossega un gos sí que n’és!


Així doncs l’Editorial del PuntAvui insisteix en la unitat, i nosaltres el poble ho exigim per tal que els partits independentistes CUP i JxS no ens decebin!

Recordem sempre les paraules del President Companys en un episodi d’atzucac com l’actual:

Totes les causes justes del món tenen els seus defensors. En canvi, Catalunya només ens té a nosaltres.

Vegem l’Editorial del PuntAvui:

9 novembre 2016 2.00 h
La unitat, la força necessària
Es compleixen dos anys de la festa de la democràcia que va viure Catalunya el 9-N amb quatre persones encausades com a màximes responsables d'haver permès als ciutadans poder exercir el dret a decidir. Artur Mas, Joana Ortega, Francesc Homs i i Irene Rigau són els primers però no seran els últims. Els poden seguir la presidenta del Parlament, Carme Forcadell; el regidor de Vic Joan Coma o l'alcaldessa de Berga, Montserrat Venturós. Aquesta és la via que ha adoptat el govern espanyol, la de la judicialització, davant la seva incapacitat d'afrontar per la via política la legítima reclamació del poble català a poder decidir el seu futur. Més de 400 denúncies s'han presentat als jutjats catalans contra càrrecs electes per haver avalat d'una manera o altra el camí cap a la independència acordat al Parlament, camí que ha de culminar amb la celebració, la tardor de l'any que ve, del referèndum.
El govern i el Parlament estan fent la feina per tenir a punt la desconnexió, i el govern espanyol, amb la seva ofensiva des de totes les instàncies judicials, no busca altra cosa que crear focus de tensió dins de l'independentisme per dividir-lo, amb l'objectiu de debilitar el procés en marxa. Ara és més important que mai no perdre de vista que l'adversari no és altre que l'Estat, i això demana una estratègia i una resposta conjunta.
Els efectes de l'embat judicial només han començat a deixar-se sentir i l'independentisme ha d'estar preparat per respondre amb contundència però amb intel·ligència, sense caure en el parany de facilitar la feina a aquells que només treballen pel fracàs del procés.
Encara més, ha de saber treure'n profit i sumar adhesions davant dels comportaments cada cop més antidemocràtics de l'Estat.
El PuntAvui. Editorial

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada