divendres, 5 d’octubre del 2012

05/10/12. Els bisbes espanyols, a favor de la “nació única”. Consideren inadmissible negar “unilateralment” la sobirania espanyola


 
Benvolguts,
Ja ho hem dit moltes vegades. Els bisbes espanyols a més de retrògrads són espanyolistes fins a la medul·la. Només cal llegir l’article d’avui del Punt/Avui. La seva concepció del poder, del seu poder, és exactament la mateixa del 1936! I el franquisme sociològic, intimament lligat i suportat pel nacionalcatolcisme ha convertit els espanyols en mesells, a mercè de qualsevol secta que els entabani. I l’església catòlica té el poder i els actius per a poder-ho fer. En el 1936 l’església lluitava contra el comunisme, perquè els podia treure poder de destrucció d’ànimes i per tant poder econòmic, i gràcies a la dictadura franquista varen obtenir un cop més el poder de destrucció d’ànimes i el conseqüent poder econòmic que els ha durat 80 anys més. Sortosament ara han perdut molta part del poder, però no tot ja que algú va encara a les esglésies i sobretot dominen l’ensenyament concertat, subvencionat, protegits per la dreta i tolerats per l’esquerra, ensenyament subvencionat en el cas de Catalunya pels successius governs de dretes i d’esquerres, i per tant mantenen el poder econòmic...
I la nova llei Wert d’ensenyament tornaria a usar si mai s’aprovés l’ensinistrament catòlic obligatori.  
Tanmateix, ara l’església lluita contra el nacionalisme català perquè en una República catalana no hi haurà subvencions de cap mena, i els desapareixeran automàticament totes les prebendes que han tingut fins ara. No es podrà donar treva a la institució que ha fet tant mal al país i els tornaran a cremar les barraques! Són els nostres enemics! Formen part de les forces del mal. La seva força per a la creació de zombies s’acabarà definitivament!
 
 
 Llegiu, llegiu!
Els bisbes espanyols, a favor de la “nació única”

Consideren inadmissible negar “unilateralment” la sobirania espanyola

05/10/12 - BARCELONA - Joan Solé 
 

Facebook Twitter Google + LinkedIn El president de la Conferència Episcopal, Antonio M. Rouco Varela


La Conferència Episcopal Espanyola (CEE) ha volgut expressar públicament en una declaració la seva “gran inquietud” per les polítiques desintegradores de l'Estat espanyol.

En un text titulat Davant la crisi, solidaritat, els bisbes demanen en un moment de “malestar social i polític” trobar un punt de “bé comú” que no adorni la promoció de cap interès polític o econòmic particular.

Segons el portaveu de la CEE, Juan Antonio Martínez, les propostes de sobirania nacional, com les de Catalunya, van encaminades cap a la “desintegració” unilateral de la unitat de “l'antiga nació”.

Malgrat que aquesta declaració faci referència a les aspiracions nacionals de Catalunya, per ara l'Església catalana no ha volgut pronunciar-se davant d'aquest anunci, que avisa que “cap” dels pobles o regions que formen part de l'Estat espanyol podria entendre's tal com és avui si no hagués format part de la llarga història “d'unitat cultural i política” d'Espanya.

Com ja va fer l'any 2006, la Conferència Episcopal reconeix la legitimitat de les posicions nacionalistes, però insta tots els interlocutors polítics i socials a preservar el diàleg en una situació de crisi “delicada”.

Joan Solé

Notícies relacionades

Canals relacionats


Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada