dilluns, 8 d’octubre del 2012

08/10/12. El 1714 i la història franquista que encara s'arrossega

Benvolguts,

Us copio la part important de l’article de l’Antoni Bassas de la contraportada de l’ARA d’avui.

El minut 17 i 14 segons

L’Antoni Bassas ens explica el partit d’ahir des del punt de vista esportiu i des del punt de vista polític. Uns tasts:
 

Una de les estelades que es van veure ahir al Camp Nou durant el clàssic. REUTERS

Aquí hi van uns paràgrafs dedicats al partit...

I ara la part política:

De la càrrega d'emotivitat nacional que va suportar el partit en puc dir el just, perquè al realitzador semblava que li havien dit allò de "sobretot, fill meu, no barregis política i esport", que és el que es diu quan per política entenem una bandera catalana. Són aquests mateixos que per més que s'hi fixin no són capaços de veure cap mena de barreja entre política i esport quan abans d'un partit toquen uns himnes o els caps d'estat salten com uns hooligans a la llotja. El nacionalisme dels estats és invisible, banal, normal o digueu-ne com vulgueu. Ja ho va dir el comentarista que vaig haver de patir: "Soflamas políticas en un encuentro de futbol. No tienen mucho sentido ". No, i ara.

L'agitació independentista d'ahir ens va deixar una lliçó: qui pensa i actua conforme als seus interessos acaba per difondre el seu punt de vista, de manera que pot aspirar a normalitzar-lo. Llegeixin aquesta piulada d'un diari de Madrid: " Gritos de independencia en el #barçamadrid en el minuto 17.14 por 1714: Cataluña pierde la Guerra de Sucesión ". M'imagino uns quants milers d'espanyols destinataris del missatge descobrint que el 1714 hi va haver una guerra que va perdre Catalunya. Perquè, com bé sap el ministre Wert, la història, a les escoles, es pot ensenyar de moltes maneres.
http://www.ara.cat/premium/opinio/minut-segons_0_788321231.html

L’Antoni Bassas parla d’uns quants milers d’espanyols. Jo afirmo que en 40 anys de franquisme i en 35 de Consti, hi deu haver pel cap baix 40 milions d’espanyols que no han sentit parlar mai del 1714 i de que Catalunya va perdre la Guerra de Successió.

Es podria fer una enquesta...

O us proposo de fer una múltiple enquesta privada: Pregunteu cadascun de vosaltres a tothom que us trobeu al bar, al futbol, al gimnàs, a l’AMPA, als companys de treball, als familiars, que us expliquin quelcom sobre el Corpus de Sang, la Guerra dels Segadors, la Guerra de Successió i el 1714. I feu la vostra petita estadística. Si ho feu ens agradaria molt que ens passéssiu els resultats!

En aquest període de 75 anys s’ha amagat tot de la història de les Espanyes. I el que s’ha explicat és gasòfia nacionalcatòlica.

La majoria de celtibers que han anat a l’escola en aquest període d’obscurantisme, llicenciats inclosos, tenen el cervell atrofiat per la propaganda feixista. Són analfabets en cultura, història, filosofia. És el resultat del franquisme sociològic!

És per això que en el nostre Grup d’Opinió Els Almogàvers fa anys que ens estem dedicant a explicar a tort i a dret el que bonament sabem d’aquestes disciplines. Us convidem a incorporar-vos a aquesta tasca. Us rebrem amb els braços oberts!
 

Reflexions

 
Us recordo un cop més que agraeixo molt els vostres comentaris i també que podeu donar-vos de baixa d’aquesta llista de distribució sempre que ho volgueu. Digueu-m’ho si no voleu rebre més les meves reflexions!

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada