dissabte, 20 d’octubre del 2012

APM. Alguna putada més?

Benvolguts,

Avui inaugurem aquesta secció periòdica de nom APM. Alguna Putada Més?, on intentarem ficar totes les putades que el Gobierno o els seus sicaris, o el Govern i els seus sicaris, o les Brunetes mediàtiques i els seus sicaris, o els bancs i els seus sicaris, o les caixes i els seus sicaris o els especuladors i els seus sicaris o les agències de rating i els seus sicaris, o el Conde de Godó i els seus sicaris o en Duran i els seus sicaris o en Joaquim Nadal i els seus sicaris facin contra la independència de Catalunya. Ja sé que el treball és ambiciós, però sé que compto amb tots vosaltres per indicar-me de quines putades m’he oblidat...

 
email protegit La coalició Esquerra Republicana-Catalunya Sí va presentar ahir un recurs a la junta electoral provincial de Barcelona per la seva exclusió del debat a tres bandes del 21 de novembre a la cadena 8tv entre Artur Mas i el candidat dels socialistes, Pere Navarro, i la seva homòloga del Partit Popular, Alícia Sánchez-Camacho. Per la força independentista el debat vulnera els principis de pluralisme social i polític a més de la neutralitat informativa dels mitjans privats en període electoral, que no estableix un debat en condicions d'igualtat per a les altres forces.

Qui fa la putada? El conde de Godó.

Qui col·labora voluntàriament? Artur Mas, Pere Navarro, Alícia Sánchez-Camacho
 
Alberto Ruíz Gallardón diu que celebrar un referèndum vol dir que Espanya renunciaria a una cosa que li pertany!

·       Com el Peces Barba que va dir que potser s’havien equivocat de triar Catalunya en lloc de Portugal...

·       Com la Ferrusola quan va exclamar el 2003 que els havien pres la Generalitat...

·       Com els espanyols farrucos que exclamen “Mia o de la tumba fria” i li claven ganivetada a la companya...
 
La veritat és que això ja passa de taca d'oli. Arguments absurds no només ens entren per una orella i ens surten per l'altra, sinó que mostren un cop més que el PP juga amb el llenguatge de la por i arriba a extrems ridículs. Què en queda, avui, d'aquella líder que apel·lava a la responsabilitat i a l'estabilitat. Només una trista caricatura desencaixada que després de mesos obstinant-se a no voler veure la realitat catalana i no traslladar-la correctament als seus superiors a Madrid, ara intenta desesperadament salvar els mobles recorrent a les arts més baixes i roïns de la política.

El que s'ha batejat com a “discurs de la por” és oficialment aquí: aquesta setmana ja anem a ensurt per dia. I el PP, que s'hi troba com peix a l'aigua, l'espremerà per arreplegar tot el vot més espanyolista i immobilista.

Desesperació al PPC. Alícia Sánchez Camacho ha dit durant la setmana que si ens independitzàvem:


·       ens quedaríem cecs (ai no, que això ho deien els capellans!)

·       ens expulsarien de la UE i l'euro, i va comprovar que no alarmava els electors,

·       ara ho intenta amb l'educació superior. Llavors també deixaran de ser vàlids els títols de Batxillerat?, i els de l'ESO? Ens convertirem tots en analfabets?

·       A la primavera, arran de les desavinences amb CiU, Camacho ja havia tret al Parlament l'espantall d'un hipotètic impagament de les pensions –argument que va recuperar dimecres amb dades del dèficit del 2011, si bé obviava que va ser general a tot l'Estat–,

·       I la delegada estatal Llanos de Luna havia dit que Catalunya seria un dels estats més pobres d'Europa, fora de la UE i de l'euro.

·       Va ser aquest, precisament, el primer ítem que va llançar el PP, l'1 d'octubre, després que la vicepresidenta de la Comissió Europea, Viviane Reding, declarés que no deia enlloc que un estat català hagués de deixar la UE. Camacho, tractats en mà, la desmentia el mateix dia, i el ministre d'Exteriors, José Manuel García-Margallo, assegurava després que Reding s'hi havia disculpat per carta, tot i que ella mai se n'ha desdit en públic (un diari escocès denunciava just ahir les pressions de l'Estat perquè canviés les seves declaracions).

·       En tot cas, Artur Mas ha admès la possibilitat de quedar fora de la UE temporalment, depenent de la voluntat política i de la interpretació dels tractats, si bé les aspiracions de Catalunya i Escòcia ja han fet que Brussel·les estudiï el procediment per poder-los reacceptar ràpidament, arribat el cas.

·       La suposada invalidesa dels títols universitaris catalans –que el diputat José Antonio Coto llançava dilluns dins de la campanya al Twitter #ciufapor, i Camacho es feia seu l'endemà– va ser ràpidament desmentida pel govern.

·       La líder popular, però, ha ampliat l'atac en calculades visites al territori aquests dies. A Lleida, dimarts advertia del bloqueig de fons europeus que patiria l'agricultura catalana, que veuria rebaixats un 30% els ingressos. El conseller Pelegrí ja li ha recordat que la PAC 2014-2020 encara no s'ha negociat, i ha instat l'Estat a complir amb els pagesos catalans en relació amb els comptes del 2013.

·       Ahir va tocar el rebre al corredor mediterrani, que Sánchez-Camacho recordava a Tarragona que “quedarà bloquejat” si Catalunya s'independitza. L'economista Germà Bel, que explica al seu llibre Espanya, capital París que el primer mapa radial de carreteres és de Felip V el 1720, era qui millor ho resumia ahir: “El corredor mediterrani ja fa moltes dècades que està bloquejat. Sembla mentida que segons qui no se n'hagi assabentat encara.”

 
Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada