dissabte, 11 de març del 2017

09/03/2017. PuntAvui. El Congrés torna a tombar la reparació de la figura de Companys. Primer l’Estat i el règim borbofranquista espanyol hauria de demanar perdó per haver organitzat una guerra, per haver mantingut Catalunya ocupada durant 40 anys, per haver destrossat el nostre país físicament, econòmicament i culturalment, per haver mantingut durant 40 anys una dictadura militar salvatge, per haver assassinat a tort i a dret, per haver robat el patrimoni de molts catalans morts o exiliats, i moltíssimes coses més…

Benvolguts,

Avui tenim un exemple d’una noticia mal girbada, de difícil interpretació, proposada pel PuntAvui, seguida de la noticia sobre el mateix tema proposada per La Vanguardia que és molt més ben feta però que podríem estar tres dies parlant-ne!

Notícia incomprensible del PuntAvui:

Nosaltres no l’hem entesa i hem hagut de cercar per Google una altra noticia d’un altre diari que fos comprensible.

Ens sap greu que el PuntAvui actui d’aquesta manera, sobretot en aquest cas que estem parlant del president Companys!

Notícia comprensible de La Vanguardia però plena de conceptes equivocats:

Hem de recordar també que els "protas" de la notícia són els partits enemics seculars de Catalunya, PPSOEC's, que ja foren els "protas" en una sessió del Parlament de Catalunya on es tramitava una llei de memòria històrica que demanava o exigia el mateix que es va demanar al Congreso de Madrid en aquesta ocasió i que van aprofitar PP i Ciudadanos per abandonar ostentosament la sala del Parlament per no haver d'embrutar-se la boca (que ja tenen plena de merda), votant a favor del  “reconeixement i la justa reparació” de la figura del president de la Generalitat Lluís Companys i la resta de víctimes del franquisme. 

Ostentosa manifestació de feixisme-nazisme-franquisme dels borbofranquistes, hereus de franquistes que encara s'atreveixen a mostrar públicament les seves vergonyoses actituds fatxes!

Vegem ara el cúmul de despropòsits i de conceptes fatxes que la notícia de LaVanguardia despren. Notícia, que no està publicada com a article d'opinió però que demostra la condició fatxa de La Vanguardia:

POLÍTICA
MADRID - 9 març 2017 2.00 h

1. El Congrés torna a tombar la reparació de la figura de Companys

“Quan un demana perdó ha d'estar disposat a perdonar. Està vostè disposat a perdonar Franco? Com ho vol estar si encara guarda rancor a Felip V?”, va etzibar a Tardà el diputat del PSOE Andrés Torres Mora.

http://d1abj31dnwl5uq.cloudfront.net/imatges/55/79/alta/780_0008_5579068_30af8f6f0938ad8afc9f435bf6a8aa5d.jpg

ElPuntAvui. REDACCIÓ - MADRID

La comissió constitucional del Congrés va rebutjar ahir dues proposicions no de llei, d'Esquerra i d'En Comú Podem, per al “reconeixement i la justa reparació” de la figura del president de la Generalitat Lluís Companys i la resta de víctimes del franquisme. El diputat republicà Joan Tardà va denunciar que tretze anys després que l'exvicepresidenta espanyola socialista María Teresa Fernández de la Vega assumís aquest compromís, encara no s'ha materialitzat. “Aquí ens tenen, demanant exactament el mateix”, va lamentar. Les dues proposicions van quedar rebutjades pels vots en contra del PP, el PSOE, Ciutadans i UPN, malgrat el suport d'Units Podem, el PNB i Bildu.

Tardà va advertir que el Parlament està a punt d'aprovar, d'aquí a dos mesos, una llei que pretén anul·lar les sentències de tots els consells de guerra franquistes que es van instruir a Catalunya.

Com que aquí hi manca un paràgraf, no s’enten res del que segueix!

“Quan un demana perdó [???] ha d'estar disposat a perdonar. Està vostè disposat a perdonar Franco? Com ho vol estar si encara guarda rancor a Felip V?”, va etzibar a Tardà el diputat del PSOE Andrés Torres Mora.

En canvi en la notícia de LV sí que hi ha el paràgraf perdut...

La Vanguardia

CAT-DEBATE CATALUÑA

2. El Congreso rechaza anular Consejo de Guerra a Lluís Companys

08/03/2017 21:57 | Actualizado a 08/03/2017 21:57

Madrid, 8 mar (EFE).- La Comisión Constitucional del Congreso, con los votos de PP, PSOE y Ciudadanos, ha rechazado hoy la anulación del Consejo de Guerra al que fue sometido el expresident de la Generalitat Lluís Companys y que el Estado pida perdón a su familia y al pueblo catalán.

Ha sido un tenso debate el que se ha vivido en la Comisión cuando ha tocado debatir una proposición no de ley de ERC, por la que insta a anular el Consejo de Guerra a Companys y a que el Estado pida disculpas por los crímenes franquistas, y otra similar de Unidos Podemos.

La exposición que han hecho el portavoz de Esquerra, Joan Tardà, y el de En Comù Podem, Xavier Domènech, ha provocado una dura respuesta del diputado socialista José Andrés Torres Mora.
Éste ha recriminado al portavoz de los independentistas catalanes que exija el perdón cuando "no está dispuesto a perdonar", y en referencia también a Domènech ha destacado que sus peticiones de disculpas del Estado español proceden de que ven a éste como heredero de la dictadura. "Les conviene humillarnos antes de dejarnos", ha apostillado.

Además, ha recordado que durante la Transición española han sido asesinados centenares de personas como consecuencia del terrorismo de ETA, lo que viene a ilustrar que la democracia española de ningún modo puede considerarse "un regalo de la dictadura" y "ni mucho menos una extensión del régimen de Franco".

Según ha recalcado, la Constitución de 1978 está "más cerca de los valores republicanos que de cualquier pesadilla totalitaria", por lo que, a su juicio, quien no lo vea de esta manera es porque se siente "más antimonárquico que republicano" o "más antiespañol que catalanista".
Así que ha asegurado que Tardà y Domènech "no quieren honrar a Companys", sino "deshonrar" a los españoles. Y por ello, el PSOE no puede votar a favor de tales iniciativas.

Tardà, que se ha mostrado muy crítico con la Ley de Memoria Histórica, ha lamentado que desde 2004, cuando la entonces vicepresidenta María Teresa Fernández de la Vega dijo que se anularía la sentencia al expresident, hasta hoy, no se ha avanzado nada. Ha agradecido, por ello, que el Parlament de Cataluña se disponga a hacerlo en pocas semanas.

Domènech ha recalcado que su propuesta de anulación de todas las sentencias emanadas de tribunales franquistas no busca tanto "reparar un daño histórico" como "celebrar la vida de Companys".

El diputado del PP Leopoldo Barreda ha lamentado la "ligereza" de ambos planteamientos. EFE

Analitzem aquesta notícia:
A.    Sembla que la notícia és la resposta d’un energúmen del PSOE i no el fet de la petició de Tardà feta per enèssima vegada per Catalunya

B.    El paio del PSOE ha recriminado al portavoz de los independentistas catalanes que exija el perdón cuando "no está dispuesto a perdonar"… A veure, els catalans, independentistes i no-independentistes, des de fa 80 anys estem esperant que un Gobierno de Madrid reconegui que Espanya va assassinar Companys. I evidentment ens basem en que l’Espanya que va assassinar Companys era l’Espanya franquista, nazi, feixista que havia provocat una guerra de tres anys contra Catalunya, per mitjà de l’Ejército español i del Vaticà que va proclamar que la guerra era una CruzadaI Companys no era ex-president de Catalunya sinó President de Catalunya! D’altra part nosaltres no podem perdonar als hereus del franquisme i de Franco gratia et amore. Primer l’Estat i el règim borbofranquista espanyol hauria de demanar perdó per haver organitzat una guerra, per haver mantingut Catalunya ocupada durant 40 anys, per haver destrossat el nostre país físicament, econòmicament i culturalment, per haver mantingut durant 40 anys una dictadura militar salvatge, per haver assassinat a tort i a dret, per haver robat el patrimoni de molts catalans morts o exiliats, i moltíssimes coses més…
C.    El paio del PSOE va continuar: y en referencia también a Domènech ha destacado que sus peticiones de disculpas del Estado español proceden de que ven a éste como heredero de la dictadura. "Les conviene humillarnos antes de dejarnos", ha apostillado. Aquest xicot en aquest cas ha encertat que veiem els múltiples fatxes espanyols com a hereus de la dictadura! Està molt clar que tots els catalans que vàrem patir una guerra que no havíem provocat i que la vàrem perdre amb totes les consequències imaginables, algunes de les quals esmentades més amunt, som plenament conscients que el règim borbofranquista és hereu de la dictadura, la dictadura hereva de la guerra, i la guerra hereva de l’Alzamiento dels generals traidors al jurament fet a la República. Els deixarem ben aviat però no tenim perquè humiliar-los perquè no tots els espanyols se senten conscients d’haver provocat la guerra, d’haver acceptat el franquisme, d’haver acceptat la Transacció (que no transicio), d’haver acceptat l’entronització dels borbons un cop més, i d’haver acceptat els 40 anys de borbofranquisme…

D.      El paio del PSOE va continuar dient: Además, ha recordado que durante la Transición española han sido asesinados centenares de personas como consecuencia del terrorismo de ETA, lo que viene a ilustrar que la democracia española de ningún modo puede considerarse "un regalo de la dictadura" y "ni mucho menos una extensión del régimen de Franco". Què té a veure el terrorismo de ETA amb els catalans? Quina comparació més bèstia la dels centenars de morts per ETA amb l’Alzamiento, la guerra, el règim franquista, la transacció, la nova entronització dels borbons. I quina culpa en tenim els catalans? A més sosté que l’Estat espanyol és una democracia i tots els que hem viscut la Transacció (amb soroll de sabres) sabem que fou una manera de perpetuar centenars d’anys més el franquisme…

E.       El paio del PSOE se n’enfot quan diu: Según ha recalcado, la Constitución de 1978 está "más cerca de los valores republicanos que de cualquier pesadilla totalitaria". El PPSOE té els pebrots de dir que tenen valors republicans quan els totalitaris són ells i ells mateixos són els que varen renunciar a aquests valors en la Transacció… 
F.       El paio del PSOE demostra que no sap història i s’equivoca completament quan diu: por lo que, a su juicio, quien no lo vea de esta manera es porque se siente "más antimonárquico que republicano" o "más antiespañol que catalanista". Els catalans som republicans (com erem el 1936) i això comporta ser antimonàrquic evidentment. I els catalans no som antiespanyols, però tenim molt clar que no som espanyols. Som catalans des de fa 1000 anys (no els 3000 de l’Aguirre ni els 7000 del Rajoy!). Espanya bon vent I barca nova!
G.      I la darrera parida és la del Domènech: Domènech ha recalcado que su propuesta de anulación de todas las sentencias emanadas de tribunales franquistas no busca tanto "reparar un daño histórico" como "celebrar la vida de Companys". És que no s’atreveix a dir que cal reparar el dany històric?
H.      Finalment hem d’esmentar que El diputado del PP Leopoldo Barreda ha lamentado la "ligereza" de ambos planteamientos. Realment l’argumentari del paio del PSOE i del Barreda és purament franquista i per tant no és de difícil classificació…

La Vanguardia

Joan A. Forès
Reflexions


A.     

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada