divendres, 31 de març de 2017

30/03/2017. Franquisme. Enquesta. Sondeig. Baròmetre. Referèndum. José Antich. Un referèndum sense acord. Tots els diaris de l’Espanya espanyola ho interpreten de manera volgudament equivocada, per confondre l’enemic. Com que els periodistes no són soques i han fet el batxillerat, han de saber quina senzilla metodología permet calcular els resultats d’una enquesta, com està explicat en aquest apunt d’ahir: Vilaweb. El sí guanyaria un referèndum unilateral sobre la independència, segons el CEO.

Benvolguts,

Amb les classificacions de Sondeig i Referèndum hem estat publicant des d’ahir l’opinió de Vilaweb i El Nacional, així com la de l’elit dels unionistes de merda, La Vanguardia, El País i El Periódico, analitzant de la manera més indigna posible les dades del baròmetre o enquesta o sondeig. Com que els periodistes no són soques i han fet el batxillerat, han de saber quina senzilla metodología permet calcular els resultats d’una enquesta, com està explicat en aquest apunt d’ahir: Vilaweb. El sí guanyaria un referèndum unilateral sobre la independència, segons el CEO. Tanmateix ho haurien de saber i no ho saben, o l’odi al poble català els fa trair la seva deontología i escampen merda sabent que ho fan…

Dèiem ahir que:

Tots els diaris de l’Espanya espanyola ho interpreten de manera volgudament equivocada, per confondre l’enemic.

I dèiem també que:

La rebel·lió de barons populars i socialistes obliga a una sortida pública de Rajoy garantint a la resta d'autonomies que hi haurà diners per a totes i que Catalunya no tindrà cap privilegi [Café para todos?].

Aquest Editorial aprofundeix més que els altres anàlisis com el que enceta el darrer paràgraf:

En aquests moments, la pilota no està col·locada en independència sí o independència no. El tema és previ entre els que volen resoldre les diferències votant i els que impedeixen que una qüestió com a aquesta pugui ser votada pels ciutadans catalans. D'aquí la importància del CEO.

Recordem que una de les dades que la votació del 9-N ens va confirmar és que, amb penes i treballs, amb putades de tota mena del Gobierno, amb els atacs informàtics a la xarxa d’ordinadors de la Generalitat, amb la por que pretenien posar-nos entre cap i coll les clavegueres de l'Estat, amb els Fernández Díaz i els de Alfonsos, amb el CNI i les escoltes telefòniques, és que, diem, ens va permetre comptar-nos, que és justament el que l’Espanya de Franco (i la del Carrero Blanco) no volia de cap manera. Ara sabem que malgrat totes aquestes putades, més de 2.300.000 ciutadans de Catalunya es varen identificar i ens ha permès entendre que és la transversalitat del poble de Catalunya la que ens donarà la victòria, amb alegría que dèien al Polònia. I aquest coneixement i aquestes dades ens han portat com no podia ser de cap altra manera a les enquestes que han aparegut aquests dies i les que aniran venint, i a la victoria final!

Visca la República catalana!

Vegem l’Editorial: 

EDITORIAL
Un referèndum sense acord

José Antich

Barcelona. Dijous, 30 de març de 2017


L'última enquesta del Centre d'Estudis d'Opinió, que s'ha donat a conèixer aquest dijous, porta una dada molt rellevant: el 50,3% dels catalans està d'acord a convocar un referèndum sobre la independència de Catalunya encara que el govern espanyol no ho permeti, mentre que un 23,3% el condiciona a un acord amb el govern de Mariano Rajoy i un 22,7% s'oposa radicalment a un referèndum sigui unilateralment o acordat amb l'executiu espanyol. La xifra és rellevant per diversos motius i és la primera vegada que el CEO la incorpora atenent que el Govern català ha expressat en diverses ocasions la seva voluntat de dur-lo a terme encara que no hi hagi acord amb Madrid: En primer lloc, perquè evidencia la desconnexió absoluta entre els interessos d'una part majoritària dels ciutadans de Catalunya i el bloc antireferèndum que domina la política espanyola entre PP, PSOE i Ciutadans.

La pregunta que s'haurien de fer polítics, mitjans de comunicació i intel·lectuals espanyols és si és creïble insistir a situar la meitat de la població de Catalunya fora de la llei

Perquè pot estar baixant el percentatge dels favorables a la independència uns quants punts però la qüestió de fons es manté: els catalans volen votar i un de cada dos vol que el Govern de Puigdemont i Junqueras convoqui la ciutadania encara que sigui amb l'oposició del govern espanyol i les amenaces del Tribunal Constitucional. És obvi que no és normal aquesta situació en la qual ha desembocat el quietisme de Mariano Rajoy i que la solució del problema no es troba a desempolsegar projectes i inversions a Rodalies que en el passat no es van complir. I que, a més, una vegada són anunciats amb el bombo i platerets corresponents la rebel·lió de barons populars i socialistes obliga a una sortida pública de Rajoy garantint a la resta d'autonomies que hi haurà diners per a totes i que Catalunya no tindrà cap privilegi.

Aquesta enquesta del CEO, com gairebé totes, ofereix dades diferents que des d'El Nacional els hem explicat al llarg del dia en diferents informacions. I com en la nit electoral, sempre pot trobar-se'n una o altra que satisfaci més a partidaris o contraris a la independència d'aquí i, sobretot, d'allà. 

Però els que en facin aquesta lectura s'equivocaran.

En aquests moments, la pilota no està col·locada en independència sí o independència no. El tema és previ entre els que volen resoldre les diferències votant i els que impedeixen que una qüestió com a aquesta pugui ser votada pels ciutadans catalans. D'aquí la importància del CEO.
José Antich

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada