dijous, 30 de març del 2017

28/03/2017. Franquisme. Infraestructures. Víctor Costa. L'elit d'empresaris i financers catalans no assisteix a l'acte de Rajoy. En Rajoy ha vingut a Catalunya a fer un míting. També s’ha passat explicant el gavadal de milions que ens pensa traspasar. Seria bo que el Govern de la Generalitat digués: OK, tu em donaràs aquests milions (que són meus) però abans de continuar paga’m almenys els diners dels darrers 6 anys (10.000M€?) que estaven pressupostats i no han arribat!

Benvolguts,

En Rajoy ha vingut a Catalunya a fer un míting. També s’ha passat explicant el gavadal de milions que ens pensa traspasar, que com era molt normal ha esverat els del “café para todos”, que farà que ni una puta pela arribi a Catalunya!

Seria bo que el Govern de la Generalitat digués: OK, tu em donaràs aquests milions (que són meus) però abans de continuar paga’m almenys els diners dels darrers 6 anys (10.000M€?) que estaven pressupostats i no han arribat!

Vegem l’article:

Infraestructures

L'elit d'empresaris i financers catalans no assisteix a l'acte de Rajoy

Víctor Costa
Foto: Sergi Alcàzar
Barcelona. Dimarts, 28 de març de 2017
3 minuts

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha presentat aquest dimarts l'esperada jornada "Connectats al futur", des d'on ha anunciat un "contundent" paquet d'inversions en infraestructures per a Catalunya. En concret, 4.200 milions fins al 2020. Al seu parer, un pla “realista, viable i verificable". A la llista de principals receptors d'aquestes inversions, hi figuren el corredor mediterrani, Rodalies o el Port de Barcelona. Durant els dies previs a la jornada, el govern espanyol ha fet una crida massiva a l'assistència dels grans empresaris de Catalunya. Bona prova d'això és que Rajoy ha aprofitat la trobada per demanar ajuda per "guanyar" la batalla als independentistes en clau de "moderació, seny i responsabilitat".
Tot i haver-hi al voltant de 700 empresaris convidats, hi ha hagut absències destacades dins de l'Ibex 35 com la del president de Gas Natural Fenosa i president de Fundació Bancària La CaixaIsidre Fainé; els presidents de CaixaBank, Jordi Gual, i Banc SabadellJosep Oliu, i el president de Cellnex i conseller delegat d'AbertisFrancisco Reynés. Tampoc hi han assistit grans empresaris catalans com el president de MangoIsak Andic; el tàndem de consellers delegats de Grífols, Raimon Grífols Roura i Víctor Grifols Deu; el president d'Agbar, Ángel Simon, o els consellers delegats de Gas Natural (Rafael Villaseca), CaixaBank (Gonzalo Gortázar) i Banc Sabadell (Jaume Guardiola).
Encara més, també s'ho han perdut una llarga llista de grans famílies d'empresaris de Catalunya: els Esteve (Esteve), els Puig (Puig), els Carulla (Agrolimen), els Tous (Tous), els Ferrero (Nutrexpa), els Palatachi (Pronovias), els Gallardo (Almirall), els Carceller (Damm) o els Lara (Grupo Planeta), entre d'altres.

Els que sí que han vingut

El president d'Abertis, Salvador Alemany, i el president de Freixenet i de la Cambra de Comerç d'Espanya, José Luis Bonet. 

I mentre la gran majoria de l'elit d'empresaris i financers catalans no ha assistit al gran acte empresarial de Rajoy, sí que hi ha una minoria també significativa que ho ha fet. Entre aquests, es troben el president d'AbertisSalvador Alemany; el president de Freixenet, José Luis Bonet; el president de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà, o el president de Cecot, Antoni Abad. Com també el president del Grup Godó, Javier Godó, o el president de Roca Associats, Miquel Roca Junyent, així com el president madrileny d'ACSFlorentino Pérez, i el president gallec del Grup Hotusa, Amancio López. 
Més enllà de les representacions polítiques de l'Ajuntament de Barcelona encapçalades pels tinents d'alcalde Gerardo Pisarello i Janet Sanz, també han assistit en representació de la capital catalana el president del Port de Barcelona, Sixte Cambra; la directora de l'Aeroport de Barcelona, Sonia Corrochano, i el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls. A més, no s'ho ha perdut tampoc l'expresident de la Generalitat José Montilla.

La vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría conversa amb el director d'El Periódico, Enric Hernández, els periodistes Joan Tàpia i Xavier Vidal-Folch i el director de La Vanguardia, Màrius Carol / Sergi Alcàzar


Per la seva banda, el president de FGC, Enric Ticó, ha estat un dels ponents de la primera taula rodona "La liberalització del transport ferroviari en l'horitzó 2020", mentre que el president de Pimec, Josep González, ha compartit la segona taula rodona amb el conseller de Territori, Josep Rull, i el secretari d'Estat d'Infraestructures, Julio Gómez-Pomar, per abordar el projecte del corredor mediterrani. 

La llista
A continuació, la llista amb les principals personalitats i organitzacions empresarials facilitada per l'organització de la jornada "Connectats al futur" a El Nacional: 
Sr. Martínez Lacambra-AGBAR
Sr. Javier Godó-Grupo Godó
Sr. Florentino Pérez-ACS
Sr. Bonet-Cambra de Comerç d'Espanya
Sr. Alemany-Abertis
Sr. Juan Torres-Bodegas Torres Catalunya
Sr. Rengifo-Bombardier
Sr. Segura-Dragados
Sr. Sánchez-Prieto-Vueling
Sr. Amancio López-Hotusa
Sra. Buesa-ENDESA Catalunya
Sr. Piñeiro-SEITSA
Sr. Arias-ENAIRE
Sr. Hernández-El Periódico
Sr. Carol-La Vanguardia
Sr. Castro-OHL
Sr. García Linares-OHL
Sr. Lacalle-Fira de Barcelona
Sr. Martín-Fira de Barcelona
Sr. Maestre-AESA
Sr. Roca Junyent-Roca&Asociados
Sr. Castilla-Acciona
Sr. Lamo de Espinosa-ANCI
Sr. Nuñez-SEOPAN
Sr. Lescano-CNC
Sr. Manjón-Ferrovial
Ports de l'Estat
Renfe
Alsa
Ferrocarrils de Catalunya
Cambra de Comerç de Barcelona
Consorci de la Zona Franca de Barcelona
Aeroport de Barcelona
Aeroport de Reus
Port de Tarragona
Port de Barcelona
Foment del Treball
Pimec
Cecot

Víctor Costa 

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada