dissabte, 25 de març del 2017

23/03/2017. Margallo. Vicent Partal. Margallo: si els has de comprar és que no t’estimen. Les declaracions de José Manuel García-Margallo a 13TV, han somogut cel i terra. amaguen un missatge clar que no és el que ell vol donar. Aquest missatge és que el nivell de comprensió respecte de tot això que fa Espanya és tan baix que no han tingut cap més remei que comprar les adhesions. Comprar-les. Ell se’n vanta, d’això, però jo li recomanaria molta prudència: mai de la vida una adhesió comprada no ha estat una adhesió sòlida. Els pactes que es fan forçats no són mai de fiar.

Benvinguts,

En Partal és esplèndid, clar i clarivident com sempre.

En Partal diu que el missatge que en Margallo intenta transmetre és que a nivell internacional el nivell de comprensió respecte de tot això que fa Espanya és tan baix que no han tingut cap més remei que comprar les adhesions. Comprar-les.

I nosaltres diem que les adhesions les han hagut de comprar als Estats que no són amics perquè si en fossin no hauria calgut comprar-les…

Aquests dies que estem mirant del dret i del revés les declaracions del Margallo, i encara que ens les expliquin periodistes tant de fiar com Partal, Guifré Jordan i Enric Vila, continuem sense entendre què volia dir en Margallo? Ja sortirà però de momento no ha sortit…

I creiem que en l’estat de desesperació d’Espanya, deuen haver fet moltes més errades a part de les conegudes de comprar diplomàtics estrangers, de judicialitzar la política interna, de condemnar els nostres polítics, de fer-nos por des de tots els ministeris, d’amagar els arxius del Ministeri d’Afers Exteriors, etc. 

Errors que aniran sortint a un ritme més intens a mida que s’acosti el setembre…

Ens hem de tornar a preguntar per què ha estat sempre en Margallo, Ministres d’Exteriors el que s’ha encarregat dels afers catalans? És que és el més llest? És que és el més fatxa (més que l’Aznar i el Wert junts)? És que ja ens veuen fora?

Ja sortirà, però de moment no ho sabem i no entenem el vodevil espanyol!

El nostre humorista gràfic Manel Puyal amb la informació actual retrata magníficament la facècia:


Vegem l’article d’en Partal:

Margallo: si els has de comprar és que no t’estimen

«Margallo està amargat. Creu que Rajoy l’ha tractat de manera injusta i és una autèntica bomba de rellotgeria amb dues potes, desbocat en les seues opinions»

José Manuel García-Margallo


23/03/2017  22:00

L’episodi de les declaracions de José Manuel García-Margallo a la tertúlia de 13TV, que han somogut cel i terra després de ser difoses i contextualitzades per VilaWeb, amaguen un missatge clar que no és el que ell vol donar. Aquest missatge és que el nivell de comprensió respecte de tot això que fa Espanya és tan baix que no han tingut cap més remei que comprar les adhesions. Comprar-les. Ell se’n vanta, d’això, però jo li recomanaria molta prudència: mai de la vida una adhesió comprada no ha estat una adhesió sòlida. Els pactes que es fan forçats no són mai de fiar.

Les seues paraules són contradictòries. Perquè primer diu que tothom està d’acord amb Espanya, però immediatament explica que ha hagut de treballar tant i tant comprant declaracions per mig món. Com quedem? Tu no compres aquell qui està d’acord amb tu i comparteix els teus principis. En tot cas compres aquell qui no pots convèncer amb arguments i quan no tens cap més remei.

Margallo està amargat. Creu que Rajoy l’ha tractat de manera injusta i és una autèntica bomba de rellotgeria amb dues potes, desbocat en les seues opinions.

Aquestes declaracions creen un problema diplomàtic important per a Espanya i han tingut una recepció terrible en els països acusats. 

Els governs, de moment, s’han ventat les mosques com han pogut, però el debat polític els ha arribat i els obligarà a donar explicacions. Explicacions, d’una altra banda, ben difícils de donar. El govern letó, per exemple, podrà explicar que negocia d’amagat del seu parlament i del seu poble?

El qui va ser ministre d’Afers Estrangers i de Defensa fins fa dos anys, Artis Pabkris (del PP!) ahir ja va respondre a Margallo amb molta contundència: ’Els acords secrets, si n’hi ha, tenen poc recorregut com a norma perquè manquen de fonament moral.’ Poc recorregut, diu, senyor Margallo. I difícilment algú podria fer més diana amb una sola piulada i fer-li més mal. Perquè li diu, senyor ex-ministre, que això que es vanta tant d’haver aconseguit no és gens sòlid i tindrà poc recorregut quan passen les coses que han de passar. Com espere que tindrà ocasió de comprovar vostè mateix ben aviat.
Vicent Partal

Joan A. Forès
Reflexions

 Info complementària
[Bon dia] –Ahir es va confirmar que el 14 d’agost les Nacions Unides estudiarien la proposta d’ampliació de l’espai marítim portuguès fins a dues-centes milles. La proposta portuguesa inclou la reivindicació de les illes Salvatges, un territori poc conegut però que en aquesta delimitació és important, perquè retallaria d’una manera important les aigües i la zona econòmica de les illes Canàries. L’afer serà font d’una intensa batalla diplomàtica i política entre Espanya i Portugal.  A VilaWeb ja en vam parlar fa mesos en aquest article.
–El raper Valtònyc ha estat cridat avui per l’Audiència espanyola a presentar-se al jutjat d’Inca. Seguirem amb atenció el que hi passe.

–Fa pocs dies Nova Zelanda va dotar de personalitat jurídica un riu i ahir va ser l’Índia que va convertir en persona jurídica el Ganges i el Iamuna. No tinc cap posició personal sobre la qüestió, no sé què pensar-ne, però em resulta molt curiós que després de tants segles de burocràcia la novetat arribe per parelles i en pocs dies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada