dimecres, 29 de març de 2017

29/03/2017. Història. Josep Baella Isanta. L'Església Catòlica i Catalunya. Entre els greuges de Catalunya amb l’Església catòlica, el més gros i irreparable és la declaració (al segle XX!) de que la guerra dels generals feixistes espanyols contra Catalunya era una Croada! Com la que varen muntar contra els albigesos. Quina vergonya els hauria de fer i quin fàstic que ens fan a nosaltres...

Benvolguts,

En Josep Baella expressa el que molts de nosaltres sempre hem pensat. Que l’església catòlica hauria de demanar perdó per moltes coses, com la guerra contra els Albigesos, les potineries del Papa Luna (i de Sant Vicençs Ferrer) en la introducció de la nissaga Trastàmara a la Confederació Catalano Aragonesa, l’esberlament de l'arquebisbat de Barcelona, el nomenament de bisbes castellans, i el decret del Vaticà pel qual 111 parròquies de la diòcesi de Lleida (de la Franja de Ponent) passen a la veïna de Barbastre, la relació incestuosa de l’església i el poder terrenal!
I en Baella s’oblida de la barbaritat més bàrbara de l’església catòlica pel que fa a Catalunya que és patrocinar la revolta dels generals feixistes en l’Alzamiento de l’any 1936 i l’inici per tant de la guerra d’aniquilació, d’anorreament, de genocidi, contra Catalunya i de la dictadura franquista que va ocupar Catalunya a sang i foc, continuada amb el règim borbofranquista que encara ens té encadenats.

Gràcies a que l’església va declarar que aquesta guerra, com la dels Albigesos, era una croada! Doncs era un crim contra la humanitat i l’esglesia se’n va aprofitar durant 40 anys...

Vegem l’article:

L'Església Catòlica i Catalunya
Josep Baella Isanta. Girona.

Llegim a la premsa francesa: «L'Église catholique d'Ariège demande pardon pour le massacre des cathares. Près de huit siècles plus tard, l'Église catholique d'Ariège a demandé pardon, dimanche, pour le massacre des catahares, une des pires atrocités de l'Inquisition, durant laquelle des centaines de personnes jugées hérétiques ont été brûlées vives».
Llegim a la premsa espanyola: «Francisco prepara la rehabilitación de Martín Lutero. El Papa viaja este lunes a Suecia a commemorar el V Centenario de la Reforma. Bergoglio podría proponer la fórmula de la "intercomunión" con los luteranos. El fraile agustino era un reformador, y en aquel tiempo la Iglesia no era un ejemplo a imitar».

Catalunya ha sofert l'hostilitat de l'Església Catòlica. Recordem les excomunicacions de reis catalans i la usurpació de la corona catalana. Va ser Benet XIII, qui va trair els catalans donant entrada a la dinastia castellana. Traït i abandonat pels Trastàmaras, i ja com a Pere de Luna, es va retirar a Peníscola i proclamarà que fou ell qui va donar-li la corona a Ferran I, qui el va fer rei. «Me, qui te fecit, missisti in desertum».

Aquesta hostilitat continua avui en dia. Tres exemples: Esberlament de l'arquebisbat de Barcelona, nomenament de bisbes castellans, i decret del Vaticà pel qual 111 parròquies de la diòcesi de Lleida passen a la veïna de Barbastre. 

El nou Papa de Roma no pot tornar a la vida els càtars cremats vius en la foguera al castell de Montsegur, ni pot aixecar l'excomunicació a Martí Luter perquè es mort, però si pot reparar el dany fet a Catalunya, restituint la seva llibertat. Els arxius vaticans són uns poderosos arguments.

Josep Baella

Joan A. Forès

Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada