dissabte, 25 de març del 2017

25/03/2017. Margallo. Emili Bella. Margallo nega que els favors siguin promeses de diners. Els favors que Espanya deu a diversos països del món a canvi de frenar la internacionalització del procés sobiranista, per aconseguir pronunciaments pro unitat de l'Estat o bé aturar-ne de partidaris al dret a decidir català. El Diplocat denuncia intents de xantatge a governs i parlaments. L'Estat està “desesperat perquè ha perdut el relat a nivell internacional. S'ha arrossegat com un llimac per desacreditar-nos”.

Benvolguts,

Avui publiquem les explicacions “matisades”, o sigui “afinades”, d’en Margallo sobre la seva ficada de peus a la galleda anant pel mon. N’hem publicat opinions de l’Enric Vila, del Vicent Partal, d’en Guifré Jordan i d’en Josep Casulleras i Nualart. Avui a més de l’opinió de l’Emili Bella tenim la contraopinió del propi Margallo i encara el complement de l’Albert Royo. Vegeu el vídeo al comentari d’en Guifré Jordan!

Ja ho hem dit i en Partal també ho diu de com s’emmerdarà aquest tema quan algun periodista faci una recopilació i publiqui les declaracions amb més o menys èmfasi en les setmanes precedents al 27S de totes aquestes patums (Angela Merkel, David Cameron, François Hollande i Barack Obama) “abans i després” d’haver estat untats o amenaçats per en Margallo. Talment com els ninots de l’anunci del Matias López:


En Margallo matisa que pel que fa als "favors":

Els favors que Espanya deu a diversos països del món a canvi de frenar la internacionalització del procés sobiranista, per aconseguir pronunciaments pro unitat de l'Estat o bé aturar-ne de partidaris al dret a decidir català, “No es tracta de "favors", en termes de prestació i contraprestació; es tracta d'una actitud amistosa envers països que tenen una actitud amistosa”.

I en aquest cas cal preguntar-se perquè cal untar o amenaçar a països que tenen una actitud amistosa?

Vistes les diferents opinions i contra opinions, i vist com Margallo arrossega Espanya pel fang, no creieu que podríem contractar-lo per rematar la feina, mentre no tingui un accident com la Rita Barberà?

Vegem l’article de l’Emili Bella:



25 març 2017 2.00 h
Margallo nega que els favors siguin promeses de diners
 L'exministre està obert a donar explicacions al Congrés i a la fiscalia sobre la campanya espanyola per combatre el sobiranisme al món
 El Diplocat denuncia intents de xantatge a governs i parlaments



E. BELLA - BARCELONA

José Manuel García-Margallo va haver de sortir a matisar ahir a què es referia quan parlava dels “favors” que Espanya deu a diversos països del món a canvi de frenar la internacionalització del procés sobiranista, per aconseguir pronunciaments pro unitat de l'Estat o bé aturar-ne de partidaris al dret a decidir català.

Els seus favors no inclourien promeses de “diners ni material tangible”, és a dir, per exemple, transaccions de material militar.“No es tracta de favors, en termes de prestació i contraprestació; es tracta d'una actitud amistosa envers països que tenen una actitud amistosa”, va puntualitzar ahir en declaracions a Rac1 per mirar de redreçar la relliscada de la seva intervenció el dia anterior a 13TV.

“Demanem que tinguin en compte els nostres interessos, res més. El favor era demanar comprensió per la nostra posició. No hi ha res secret en aquest tema”, va insistir.

Però García-Margallo es va ficar en un altre jardí quan va intentar negar que, en aquest context, es pugui posar en peu d'igualtat els governs català i espanyol i va arribar a comparar Estat Islàmic amb el departament de Raül Romeva: “El Daesh està fent un relat mediàtic a tot el món? Sí o no? Nosaltres estem fent un relat alternatiu? Sí o no? [O sigui que Espanya fa el mateix que DAESH?] Que algú faci un esforç d'explicació mediàtica no el col·loca en igualtat.”

L’Opinió de l’Albert Royo
El secretari general del Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (Diplocat), Albert Royo, va replicar que les declaracions de García-Margallo, més enllà de reconèixer que la qüestió catalana té la clara dimensió internacional que ell mateix negava,

“dóna per bones totes les informacionsque arriben de l'exterior: pressions, amenaces, intents de xantatge sobre governs i parlaments sobirans, acadèmics i periodistes interessats a tractar el cas català”.

“Això com a mínim és un reconeixement a la nostra feina i ens equipara a l'Estat”, va rebatre Royo en diverses piulades.

L'antic cap de la diplomàcia espanyola, que manté l'acta de diputat al Congrés, va deixar la porta oberta a comparèixer a la cambra per donar explicacions, tal com reclamen Esquerra i el Partit Demòcrata. “Ho poden portar allà on vulguin: a la fiscalia, a les Corts”, va reptar l'exministre. El president, Carles Puigdemont, va demanar dijous que els mateixos partits que van posar el crit al cel per les conferències del dimitit senador d'Esquerra Santi Vidal, en què afirmava que el govern havia obtingut il·legalment dades fiscals dels catalans, s'escandalitzin també per les revelacions de García-Margallo.

L'endemà que l'exministre d'Afers Exteriors i Defensa letó Artis Pabriks, eurodiputat conservador, carregués contra els mètodes margallians per contrarestar la tasca de Romeva, l'actual cap de la diplomàcia espanyola, Alfonso Dastis, va remarcar que “Catalunya forma part de la Unió Europea com a part d'Espanya” i que “ningú no anima o encoratja cap tipus de secessionisme” dins el club comunitari. El portaveu de Junts pel Sí, Jordi Turull, va resoldre que l'Estat està “desesperat perquè ha perdut el relat a nivell internacional. S'ha arrossegat com un llimac per desacreditar-nos”.

LES FRASES
El favor era demanar comprensió per la nostra posició. No hi ha res secret en aquest tema
José M. García-Margallo. EXMINISTRE D'AFERS ESTRANGERS

[Margallo] dóna per bones les informacions que ens arriben sobre intents de xantatge a governs i parlaments
Albert Royo. SECRETARI GENERAL DEL DIPLOCAT

Emili Bella

Joan A. ForèsReflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada