dimecres, 1 d’agost de 2018

01/08/2018. La indefensió apresa. El psicòleg nord americà Marin E.P Seligman, va escriure l'any 1975 el llibre “Indefensió”, un llibre on explicava, després d'haver fet investigacions i experiments amb gossos, el concepte de la indefensió apresa. Aquesta indefensió és aquella en la que un individu arriba a la conclusió, tot sol i davant d'una determinada tasca, que no hi ha res a fer i adopta una actitud en la que creu que passi el que passi, tot anirà malament. D'aquesta manera, la persona arriba a derrotar-se tot sol, sense necessitat que el venci ningú i negant-se fins i tot, a intentar cap canvi a millor quan fins i tot disposa de les condicions per intentar-ho. Aquesta indefensió està considerada com una de les causes de la depressió.

Benvolguts,

Aquests dies estic estudiant articles sobre la Finestra Overton, i els penjo en el Bloc. I com que m'ha semblat que els apunts sobre un altre tema, La indefensió apresa, hi tenien molta relació també he cercat informació sobre aquest tema.

Vegem un article sobre la Indefensió apresa:


diumenge, 13 de gener de 2013

La indefensió apresa

El psicòleg nord americà Marin E.P Seligman, va escriure l'any 1975 el llibre “Indefensió”, un llibre on explicava, després d'haver fet investigacions i experiments amb gossos, el concepte de la indefensió apresa.

Aquesta indefensió és aquella en la que un individu arriba a la conclusió, tot sol i davant d'una determinada tasca, que no hi ha res a fer i adopta una actitud en la que creu que passi el que passi, tot anirà malament.

D'aquesta manera,   la persona arriba a derrotar-se tot sol, sense necessitat que el venci ningú i negant-se fins i tot, a intentar cap canvi a millor quan fins i tot disposa de les condicions per intentar-ho.

 Aquesta indefensió està considerada com una de les causes de la depressió.

Per això cal tenir molta cura amb els nens i nenes ja des que neixen (dins el nucli familiar), motivant-los i donant-los seguretat i eines per poder superar els fracassos i les frustracions i, sobretot, cal tenir molt compte a l'escola, perquè si se'ls etiqueta com a fracassats és molt fàcil que la resta de la seva vida es creguin que no serveixen per estudiar.

Un exemple molt clar sobre el concepte “indefensió apresa” és aquest vídeo gravat en una aula d'un institut als EEUU:


Un altre exemple és aquest gravat en una sessió de TED a León:


Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari