dimarts, 21 d’agost de 2018

19/08/2018. Iu Forn. Vídeo Telesur. El relat de l'inexistent. Durant 25 minuts s’hi expliquen els fets succeïts al nostre país a partir del 20 setembre de l'any passat i com s'ha intentat crear per part de l'Estat el discurs de la violència. Cap cadena espanyola ha volgut emetre ni un de sol dels reportatges i documentals produïts fora d’Espanya. I no només els de TV3 sinó tampoc els de Mediapro. Ni els de ningú. Ni sobre l’1 d'Octubre, ni sobre els fets del 21 de setembre, ni sobre les clavegueres de l'Estat, ni sobre res de res. De res. Fugen de tot el que surti del seu guió oficial. Si tan segurs estiguessin que la seva versió és la veritat absoluta, per què haurien de negar als seus ciutadans la possibilitat de poder rebre altres visions? Encara que les emetessin dient que són pamflets i organitzant debats posteriors amb la participació dels de sempre dient el de sempre. Naturalment en contra. Però, per què aquest silenci? Per què aquesta censura?


Benvolguts,

L’Iu Forn ens passa un vídeo de la cadena Telesur, de 23 minuts que val molt la pena de veure.

Reportatge Telesur de Venezuela sobre el procés català:

https://videos.telesurtv.net/video/736030/reportajes-telesur-736030/

Crec que el tema que toca l'IU Forn ens interessa a tots als que intentem saber què passa al nostre entorn. I quan dic a tots vull dir a tots. I aquest aclariment com veureu en l'article implica tots els territoris sotmesos permanentment al franquisme borbònic, com hem explicat moltes vegades, encara que en aquest cas hi ha un plus: 


  • Els catalans ens informem dels temes que ens afecten i que afecten a totes les Espanyes. La informació l'obtenim de TV3 i de cadenes forànies, perquè sabem llengües i perquè pertanyem a Europa
  • Els espanyols s'informen a través de les diverses cadenes que emeten en castellà, que són moltes i que com explica l'Iu Forn, totes diuen el mateix. O totes deixen de dir el mateix!!!
Llegiu l'article amb profunditat i veureu que, com diu l'Iu Forn:

La diferència, i no petita, és que aquí es veuen tots els documentals, informatius, programes i especials que emeten les cadenes espanyoles. En canvi, cap cadena espanyola ha volgut emetre ni un de sol dels reportatges i documentals produïts aquí. I no només els de TV3 sinó tampoc els de Mediapro. Ni els de ningú. Ni sobre l’1 d'Octubre, ni sobre els fets del 21 de setembre, ni sobre les clavegueres de l'Estat, ni sobre res de res. De res. Fugen de tot el que surti del seu guió oficial.Suposo que hi ha espanyols, visquin a Espanya, a Catalunya o a l'estranger, que deuen desitjar que les seves cadenes els informin acuradament de tot el que passa a Catalunya, a Espanya i al mon. I no és així: ni les cadenes espanyoles informen de res important que afecti Catalunya i la seva relació amb Espanya, ni els diaris ho fan. Llegiu acuradament l'article i ho veureu!

I els espanyols no protesten d'enfonsar-se en la ignorància!

Hi ha un conte de Ciència Ficció d'H. G. Wells que s'anomena "El país dels cecs" que s'esdevé en un país on tothom és cec des de fa centenars d'anys i tot d'una hi arriba un visitant que no és cec. La convivència es fa difícil perquè els cecs poden realitzar treballs de nit que el forani no pot fer i en sentit contrari el forani pot veure-hi de lluny, avisar si venen feres, etc. Davant d'aquests problemes el Consell d'Ancians d'aquella terra decideix que el forani té una estranya malaltia consistent en uns bulbs que té a la cara i això el fa estar sempre malalt o despistat. 

La decisió del Consell és que si el foraster vol romandre en aquella terra s'ha de deixar extirpar els bulbs... I així tots seran iguals! 

Quan als 15 o 16 anys vaig llegir per primer cop aquest conte, vaig entendre el problema dels espanyols: 

Ells no voldrien tenir ulls com la resta de mortals sinó que voldrien que tothom fos cec com ells... 

Per això no volen saber llengues, ni ZP, ni Rajoy, niTrillo, ni rebre notícies de fora d'Espanya ni volen que hi hagi altres llengues a la península que el castellà, ni accepten que les patents europees s'hagin de fer en anglès, francès o alemany, però no en castellà. Una aprocximació és l'acudit d'en Ferreres de més amunt...

També en aquella època franquista franquista corria d'amagat un acudit que explicava que en una conferència d'un "preboste" del règim hi havia un assistent que cada vegada que el conferenciant explicava que el règim havia construit un altre pantà o una nova carretera ell interrompia el conferenciant dient que ell que viatjava molt no havia vist ni el pantà ni la carretera. 


Tant es va emprenyar el conferenciant que al final cridant com un energúmen li va respondre a l'assistent que el que havia de fer era no viatjar tant i llegir més el diari... 

Vegem l'article:

  

El relat de l'inexistent

Iu Forn 

Barcelona. Diumenge, 19 d'agost de 2018
 
Avui està circulant aquest enllaç:


Correspon a un reportatge estrenat ahir i titulat “Relato de lo inexistente” que ha estat realitzat per la cadena de TV sud-americana Telesur. Durant 25 minuts s’hi expliquen els fets succeïts al nostre país a partir del 20 setembre de l'any passat
i com s'ha intentat crear per part de l'Estat el discurs de la violència.

I ara potser vostè em dirà: “Home, Telesur... no hase falta desir nada más. Aquesta és una cadena finançada per Veneçuela i amb el suport de diversos estats hostils a Occident i populistes com Cuba, Nicaragua o l'Equador. El que puguin dir tots aquests ja ho sabem tots, manipulació contra Espanya i ganes de desestabilitzar”.

Bé, si vostè ha pensat això possiblement també pensa que TV3 és una cadena que cal tancar per colpista, manipuladora, adoctrinadora i bla, bla, bla. Per tant, no és fàcil concloure que, amb aquests antecedents, vostè considera que aquest reportatge de Telesur sobre la situació a Catalunya i els reportatges que han estat emesos per TV3 sobre aquesta qüestió són pura propaganda. I, per tant, vostè pensa ignorar-los totalment. Perfecte.

Arribats aquí, em permet una pregunta: vostè creu en la llibertat d'expressió? Si la resposta és que no, vostè i jo ja no tenim res més a parlar sobre aquest tema. Però si la resposta és que sí, em permet compartir amb vostè una reflexió? Gràcies.

Aquest reportatge de Telesur potser és un pamflet total i absolut, o potser explica els fets amb una equidistància exquisida, o potser pot ajudar a entendre algunes coses, o simplement pot servir per tenir una visió diferent de la que expliquen els mitjans de comunicació espanyols i que, ves per on, sempre defensen el mateix relat oficial. En tot cas, vostè i la resta d'humans només podran saber què explica aquest reportatge i com ho explica i què i com ho expliquen els documentals emesos per TV3 després de veure'ls. Mai abans.

La diferència, i no petita, és que aquí es veuen tots els documentals, informatius, programes i especials que emeten les cadenes espanyoles. En canvi, cap cadena espanyola ha volgut emetre ni un de sol dels reportatges i documentals produïts aquí. I no només els de TV3 sinó tampoc els de Mediapro. Ni els de ningú. Ni sobre l’1 d'Octubre, ni sobre els fets del 21 de setembre, ni sobre les clavegueres de l'Estat, ni sobre res de res. De res. Fugen de tot el que surti del seu guió oficial.

Si tan segurs estiguessin que la seva versió és la veritat absoluta, per què haurien de negar als seus ciutadans la possibilitat de poder rebre altres visions? Encara que les emetessin dient que són pamflets i organitzant debats posteriors amb la participació dels de sempre dient el de sempre. Naturalment en contra.

Iu Forn

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari