dimecres, 15 d’agost del 2018

12/08/2018. Xevi Xirgo. El rei ja ho sap. “Més enllà del seu discurs del 3-O, i més enllà de si ve el 17-A, el divorci és evident. I ell ho sap, sap que tot plegat és un anacronisme. “Felip VI ja no és el rei dels catalans i no pensem invitar-lo als actes que organitzem”, va dir. Més contundent, impossible. I si ara, tot i el que pensa una majoria de catalans, i tot i el que pensa el govern, el rei es planta a Catalunya, doncs ell sabrà. El 17-A els protagonistes han de ser les víctimes dels atemptats; aquestes han de ser el centre d’atenció de la commemoració. Les víctimes i, en tot cas, aquells que van mostrar que a Catalunya les coses funcionen quan han de funcionar. Els parlo dels serveis públics, dels voluntaris, dels Mossos i, és clar, de Joaquim Forn i Josep Lluís Trapero. Que el rei s’autoconvida i vol ser-hi? Ell sabrà. Ell ja ho sap, el que pensem d’ell a Catalunya.

Benvolguts,

Hi ha el perill que el Borbó vulgui venir a fer el fatxenda a la commemoració de l'atac jihadista de fa un any. Al 17 de setembre de l'any passat, un mes després dels atemptats, ja va fer un espectacle semblant al que farà. Al mateix temps la premsa cavernícola espanyola, com sempre fa va intentar enredar el personal de les espanyes amb cròniques falses i fotos triades, per exemple les fotos trucades, amb picats al davant per tal que no es veiessin les pancartes al darrere del 17 de setembre de l'any passat, així com els textos i les fotos:
Les imatges d'agents de la Guàrdia Civil abandonant diversos aquarteraments de capitals de províncies espanyoles -aquest dilluns a Còrdova, Huelva i Cadis- per desplaçar-se a Catalunya a impedir el referèndum de l'1 d'octubre són esgarrifoses i haurien de provocar més enllà de l'Ebre -com sol dir-se- una profunda preocupació.

https://reflexionsjafores.blogspot.com/2017/09/25092017-jose-antich-lespanya-que-marxa.html


12 agost 2018 

El rei ja ho sap

Xevi Xirgo - Xxirgo@Elpuntavui.Cat

“Més enllà del seu discurs  del 3-O, i més enllà de si ve el 17-A, el divorci és evident. I ell ho sap, sap que tot plegat és un anacronisme

Fa dies i dies que estic (estem, de fet) amb el serial aquest de si el rei ha de venir o no a Barcelona la setmana vinent a la commemoració de l’aniversari dels atemptats. Gairebé ha estat més llarg i tediós que el serial que aquests mateixos dies els telenotícies han dedicat a l’onada de calor (a mi em sembla que suava només de veure els minuts i minuts que hi han dedicat). Però vaja, jo els volia parlar del rei. A mi em sembla que l’actitud d’una majoria de catalans amb relació al rei ja ha quedat ben clara; i que la posició del govern de la Generalitat en general i del seu president en particular va quedar clara, claríssima, el dia que Torra s’hi va pronunciar. 

“Felip VI ja no és el rei dels catalans i no pensem invitar-lo als actes que organitzem”

va dir. Més contundent, impossible. I si ara, tot i el que pensa una majoria de catalans, i tot i el que pensa el govern, el rei es planta a Catalunya, doncs ell sabrà. 

El 17-A els protagonistes han de ser les víctimes dels atemptats; aquestes han de ser el centre d’atenció de la commemoració. Les víctimes i, en tot cas, aquells que van mostrar que a Catalunya les coses funcionen quan han de funcionar. Els parlo dels serveis públics, dels voluntaris, dels Mossos i, és clar, de Joaquim Forn i Josep Lluís Trapero. 

Que el rei s’autoconvida i vol ser-hi? Ell sabrà. Ell ja ho sap, el que pensem d’ell a Catalunya.

Potser és per això, que vol ser-hi. En aquesta vida, per bé o per mal, vostès ja ho saben, tan important és que un sàpiga què és, com saber què es pensen que ets la resta del món. El rei, és clar, se sent el rei de tots. Però hi ha una cosa contra la qual no pot fer res: i és decidir si una majoria de catalans el sentim com a rei. I em sembla que no. Hi ha un divorci evident (i no només fruit del seu discurs del 3-O) i ell ho sap. Sap que això dels càrrecs de transmissió sexual és un anacronisme, sap que els països no tenen súbdits, i sap que la república és una tendència natural que tard o d’hora arribarà.

Que el rei vol venir el 17-A? Si ja no és el nostre rei, vostès decidiran si li fan “un Tortosa”, si el xiulen o si l’aplaudeixen. Però els protagonistes de veritat per a mi seran uns altres.

Xevi Xirgo  

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada