diumenge, 5 d’agost de 2018

05/058/2018. Marina Llansana. 178. Els atacs vandàlics protagonitzats pels feixistes no són casos aïllats i la sensació d’impunitat és gran. En només tres mesos, els Mossos d’Esquadra han registrat 178 incidents per motius ideològics, gairebé tots protagonitzats per feixistes que han perseguit i apallissat persones que col·locaven llaços grocs o destrossat equipaments i simbologia a favor de la llibertat dels presos polítics. Des de la trinxadissa que van fer al casal popular de Nou Barris o a l’Ateneu Popular de Sarrià provocant un incendi i pintant-hi símbols nazis, fins a l’agressió que va rebre el fotoperiodista Jordi Borràs per part d’un policia nacional al crit de “¡Viva Franco y viva España!”, passant pels encaputxats de Verges que, mentre despenjaven estelades, van perseguir i amenaçar veïns.

Benvolguts,

Avui comentem l'article de la Marina Llansana de títol 178. Com poden els Mossos fer informes on es barregen pomes i peres? I com els comandaments dels Mossos els ho permeten fer? Cal que se sàpiga quantes accions de les 178 han estat fetes per fatxes franquistes i quantes pel poble! I cal saber qui empeny i paga els franquistes? I volem conèixer el protocol o el criteri dels jutges per deixar anar o per engarjolar els activistes de qualsevol cantó. També volem saber si els jutges són imparcials (com reperesenta l’acudit gràfic de més avall).


I volem saber si és tanta falta punible posar llaços grocs com treure’ls!

La Marina Llansana parla del nostre cos de Mossos d’Esquadra. Jo crec que més aviat hauria de parlar del seu cos de Mossos d’Esquadra!

També voldria saber quants Policies Armades (altrament dit grisos) i quants Guàrdies Civils, tots de la brigada “A por ellos” hi ha desplaçats a Catalunya? I quin és el nombre màxim que admet l’Estatut de Catalunya!

I quina és la cadena de comandament dels Mossos (cap amunt). Fins on arriba o sigui qui és el màxim responsable: el conseller d’Interior o el Ministre de l’Interior espanyol? Vull saber-ho. El poble ho vol saber! No ens fem trampes al Solitari!

Vegem ara l’article de la Marina Llansana:


178

5 agost 2018 2.00 hEls atacs vandàlics protagonitzats pels feixistes no són casos aïllats i la sensació d’impunitat és gran

En només tres mesos, els Mossos d’Esquadra han registrat 178 incidents per motius ideològics, gairebé tots protagonitzats per feixistes que han perseguit i apallissat persones que col·locaven llaços grocs o feixistes que han destrossat equipaments i simbologia a favor de la llibertat dels presos polítics. Des de la trinxadissa que van fer al casal popular de Nou Barris o a l’Ateneu Popular de Sarrià provocant un incendi i pintant-hi símbols nazis, fins a l’agressió que va rebre el fotoperiodista Jordi Borràs per part d’un policia nacional al crit de ¡Viva Franco y viva España!”, passant pels encaputxats de Verges que, mentre despenjaven estelades, van perseguir i amenaçar veïns.

És cert, com van informar el conseller d’Interior Miquel Buch i el cap dels Mossos Miquel Esquius, que el recompte de 178 inclou també l’escridassada contra el jutge Llarena que van protagonitzar els CDR a Palafrugell. 

Però quina és la diferència? 

Que la policia espanyola va detenir l’activista del CDR Xarli, el va traslladar a la comissaria de la Verneda, i al vespre el va deixar en llibertat amb càrrecs, acusat de desobediència a l’autoritat.

En canvi, el policia nacional que va agredir Jordi Borràs no només no ha estat detingut sinó que segueix treballant amb normalitat i cobrant a final de mes una nòmina que paguem entre tots.

Que hi ha una doble vara de mesurar és evident. Que els atacs vandàlics protagonitzats pels feixistes no són casos aïllats, també. A Tamara Carrasco li van trobar un xiulet i una captura de google maps i la van tractar de terrorista. El policia que va trencar el nas a Jordi Borràs portava una navalla a sobre i no li han retirat ni la placa.

La sensació d’impunitat per a uns i de càstig exemplar per als altres és molt gran.

Faria bé el nostre cos de Mossos d’Esquadra de revertir aquesta situació abans no haguem de treure’ns el llaç groc per sortir de casa i consultar a les xarxes l’alerta ultra per saber per quins barris, carrers o places del nostre poble podem passejar sense ser víctimes de l’odi de la ultradreta.

Marina Llansana

Joan A. Forès
Reflexions


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada