dijous, 24 de setembre del 2015

23/09/2015. Col·lectiu Drassanes. Llista de Premis Nobel i diaris i setmanaris financers.

Benvolguts,
Del Col·lectiu Drassanes rebo una llista de Premis Nobel i diaris i setmanaris financers.
  
Tots ells asseguren la viabilitat de la República Catalana.

INFORME COL·LECTIU WILSON. 13/09/2015
- Kenneth Rogoff, execonomista directiu de l'FMI afirma que Catalunya, aïllada, seria un dels països més rics del món.
- El Premio Nobel de Economía en 2004, Finn Erling Kydland, asegura que no le "sorprendería" que si Catalunya fuera independiente despertaría más confianza en los mercados que España.
- El Premio Nobel de Economía en 1992, Gary Stanley Becker, asegura que la independencia de Cataluña es viable económicamente.
- El mitjà digital d’informació financera ‘Market Watch’ afirma que una Catalunya independent tindria un producte intern brut de $ 314 mil milions, el que faria que fos l'economia 34 més gran del món i el seu PIB per càpita seria de 35.000 dòlars, el que la faria més rica que Corea del Sud, Israel o Itàlia”.
- Segons The Wall Street Journal, el diari de referència de l’élit financiera internacional, los catalanes "son víctimas de expolio fiscal y discriminación por parte de Madrid". "Cada año desde 1986 un promedio del 9% del PIB catalán en términos netos se ha ido de la región para ser redistribuida o pasar a Madrid. En ningún otro lugar de Europa o América del Norte hay transferencias de tal magnitud".
- Segons Eurostat, Catalunya seria el 10è estat més ric d'Europa, després de Luxemburg, els Països Baixos, Irlanda, Àustria, Suècia, Dinamarca, Alemanya, Bèlgica i Finlàndia.
- Un informe del banc Crédit Suisse diu que Catalunya milloraria amb la independència situant-se en el 20è lloc internacional.
- Financial Times confirma l’espoli català i qualifica Espanya com “una unió de transferències”.
- 4 informes diferents del Bundestag alemany afirmen que si Catalunya s'independitza no hi haurà cap problema en que es quedi dins la UE (el 60% de les multinacionals radicades a Catalunya son alemanyes).
COL·LECTIU WILSON

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada