dijous, 24 de setembre del 2015

21/09/2015. Assumpte Linde i 'Corralito'. López Casasnovas, conseller del BdE: "El supervisor no hauria d'entrar en el debat polític". "Adduir escenaris possibles, tot i que de probabilitat incerta, com ara un 'corralito', posa més pressió i no ajuda a tranquil·litzar la situació perquè no se surti de mare"

Benvolguts,
Opinions de Guillem López Casasnovas sobre el Governador del Banc d’Espanya i les seves maldestres declaracions sobre el “corralito”:
López Casasnovas, conseller del BdE: "El supervisor no hauria d'entrar en el debat polític"
El conseller del Banc d'Espanya considera que "parlar de corralito no ajuda a tranquil·litzar la situació", i que en tot cas, caldria explicar les incerteses "d també per a Espanya
http://www.mon.cat/cat/img2/2015/09/gemma_131218.png 
21 de Setembre 2015

El conseller independent del Banc d'Espanya Guillem López Casasnovas ha respost a les declaracions del governador del supervisor bancari en què avisa d'un probable 'corralito' financer si Catalunya esdevé un estat independent. En declaracions a El Món, ha argumentat que "no em sembla oportú aquest pronunciament, encara que sigui a títol personal i no un posicionament institucional del Banc d'Espanya, perquè el supervisor no hauria d'entrar en el debat polític". A parer de López Casasnovas, "adduir escenaris possibles, tot i que de probabilitat incerta, com ara un 'corralito', posa més pressió i no ajuda a tranquil·litzar la situació perquè no se surti de mare". 

Casasnovas, que ha insistit que l'òrgan de govern del BdE "és aliè" al posicionament de Luis María Linde, comenta que "respecta" però "no comparteix" les declaracions del governador, perquè considera que "l'escenari del catastrofisme pot arribar a ser contraproduent i contrari a la voluntat d'acord, si és que aquesta voluntat d'acord existeix".

El conseller independent del BdE assegura que comparteix que "la falta d'acord fa que tothom hi perdi", motiu pel qual creu que "s'han de remarcar en tot cas les incerteses tant per a Catalunya com per a Espanya, com per exemple, què passaria amb el deute públic espanyol en una Espanya amb una Catalunya segregada".

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada