diumenge, 12 de desembre del 2010

09/12/10. 500 càrrecs polítics (a dit) que surten, 500 càrrecs polítics (a dit) que entraran

Benvolguts,

Com a cada canvi de govern, hi ha un munt de personal, 500 segons l’Avui que deixen la cadira a un altre. Fa una mica de feredat pensar que 500 càrrecs, sense comptar els diputats que no continuen, es queden sense feina. I se suposa que hauran de passar a engruixir les files de l’atur, el Servei d’Ocupació de Catalunya, SOC (antic INEM) tindran 500 ciutadans més a les llistes: Montilla, Carod, Saura i tutti quanti...

Segons l’Avui:
“La derrota electoral que han tingut el PSC, ERC i ICV deixarà al carrer uns 500 càrrecs. Són els que van ser designats a dit en l'estructura de govern i també en les empreses públiques que depenen de l'executiu català. Aquests càrrecs, que són d'estricta confiança dels tres partits, no tenen res a veure amb els funcionaris que treballen a l'administració. Tampoc s'hi inclouen els que designa el Parlament, com seria el cas de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.”

I segueix:
“Quan CiU va deixar el govern el 2003, CDC va contractar una empresa de col·locació perquè ajudés a buscar feina els centenars de càrrecs que van ser destituïts. El tripartit no ha actuat de la mateixa manera. “Els que marxen van una mica perduts”, assenyala un dirigent del PSC.”

Finalment:
“Al marge de l'estructura del govern, la Generalitat té una àmplia xarxa d'entitats públiques en les quals previsiblement també hi haurà relleus, perquè també es tracta de càrrecs de confiança del govern.
La conselleria que té més entitats d'aquesta mena és la de Política Territorial, a causa de la seva gran complexitat tècnica. Hi ha des de Gestió d'Infraestructures (GISA) fins als Ferrocarrils de la Generalitat, passant per l'Institut Català del Sòl, el Túnel del Cadí, Tabasa, Aeroports Públics de Catalunya i Ports de la Generalitat. Els presidents dels ports de Barcelona i Tarragona, l'exconseller Jordi Valls i l'exregidor Josep Anton Burgasé respectivament, són càrrecs de confiança del PSC.
Darrere de Política Territorial se situa la conselleria de Salut, que té una desena d'entitats, entre les quals hi ha el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), la Gestió de Serveis Sanitaris i l'Institut d'Assistència Sanitària. Altres empreses en les quals hi haurà relleus són, per exemple, el Memorial Democràtic, l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, l'Agència Catalana de la Joventut, l'Agència Catalana de l'Aigua i l'Agència de Residus de Catalunya.”

A part de que molts càrrecs són “enxufats” i no em mereixen cap respecte sinó més aviat fàstic, considero que hi hauria d’haver molts menys càrrecs de confiança (cap?) i sí molts càrrecs tècnics, independents, honestos, coneixedors de la seva feina, i no experts en els corredors de la Generalitat, que no haurien de canviar cada quatre anys.

A part dels càrrecs designats a dit hi deu haver els subalterns, nomenats també a dit, pels de confiança...

Estic esperant que el wikileaks parli del govern de la Generalitat, ja que segurament una gran part de la corrupció que els ciutadans de Catalunya perceben en les seves institucions està ubicada en aquesta disbauxa de càrrecs de confiança i d’Agències, Corporacions, Gestions, Instituts, Serveis, Sistemes, etc. I si hi ha hagut corrupció (qui és capaç de negar-ho?) wikileaks ens ajudarà a desemmascarar d’entre els designats a dit quins són els  corruptes, pilotes, sicaris, etc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada