dimecres, 15 de desembre del 2010

15/12/10. Bones notícies de l'independentisme per a les municipals

Benvolguts,

Comencen a haver hi bones notícies. En Marc Colomer en l’ARA en versió paper (no sé per què en versió digital és diferent?), explica que:

Portabella s’obre a batre’s en primàries amb Laporta
“Jordi Portabella, pensa apostar fort per la coalició amb Solidaritat Catalana per a les municipals del 2011. Encara que impliqui batre’s en primàries amb Laporta per decidir qui l’hauria d’encapçalar, una condició que fins ara ha imperat a SI.”

“Per dirimir qui ha de ser el cap de llista val la pena valorar un sistema democràtic, tenint en compte el pes i la representativitat de cadascuna de les forces” va dir ahir en declaracions a l’ARA. Portabella vol ampliar l’eventual coalició a les CUP i a socialistes desencantats.”

Aquí hi ha un primer paràgraf molt positiu i segueixen dues grans contradiccions:
·         Què vol dir Portabella amb “el pes i la representativitat de cadascuna de les forces”? És que condiciona a priori les possibles primàries a aquests pesos i representativitat? Com s’ho muntaria? Tots tenen el mateix pes però n’hi ha uns que tenen més pes que altres?
·         Què vol dir “ampliar l’eventual coalició a les CUP i a socialistes desencantats”? Se sobreentén que suposant que SI s’avingui a aquest joc les primàries seran de persones, no de partits, per tant el “pes” i la “representativitat” sobren! El mateix passa amb la “CUP i socialistes desencantats”, que com a persones que han de participar en unes primàries tant és d’on vinguin, de les CUP, de socialistes “escocios”, de convergents, del PP, de SI, d’RCat, d’ERC o d’ICV! Res de “primus inter pares”, aquíi tots som iguals o estripem les cartes!

La notícia continua amb l’anunci molt positiu de La Garriga on SI, ERC i RCat s’han avançat a tota estratègia i concorreran junts a les municipals, sota el nom “Acord Independentista per La Garriga”. Aquest és un acord coherent. No poden usar les sigles de cap partit per tal que tot sigui més planer i desaparegui la possible prepotència. Crec que des d’ara endavant la humilitat ha d’imposar-se i la prepotència ha de quedar oblidada per sempre!

Aquesta notícia tendent a positiva es contraposa a una altra equivalent en la versió digital de l’ARA també de Marc Colomer, de títol:

ERC rectifica i s'obre a coalicions independentistes per a les municipals
“El Full de Ruta que ha presentat avui Ridao a l'executiva nacional per conduir el partit fins al congrés de la tardor després de la patacada, proposa la creació "d'estructures" a nivell local que emparin coalicions com la que ha proposat el líder del grup municipal de Barcelona, Jordi Portabella. ERC és conscient que en molts municipis la fragmentació del vot independentista pot deixar el partit fora dels ajuntaments.

Un dels paràgrafs, blasmable, és aquest:

El secretari general del partit (Joan Ridao) ja ha deixat ben clar que el document no replanteja l'estratègia del partit, perquè en qualsevol cas això ho ha de fer el congrés. Ara bé, ha deixat clar que, al seu entendre, no ha de variar massa una estratègia que considera que, més enllà de les conseqüències electorals que ha tingut, no és errònia.

La conclusió dels futurs ex-dirigents d’ERC és: “que consideren que l’estratègia, més enllà de les conseqüències electorals que ha tingut, no és errònia.”

És una magnífica mostra de clarividència política!


Joan A. Forès
Reflexions
http://reflexionsjafores.blogspot.com/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada