dimarts, 28 de desembre del 2010

28/12/10. El Periódico “s’oblida” de citar la sinistra actuació de González Bozal en el cas d’Arenys

Benvolguts,
Avui s’ha de parlar de la nova consellera de justícia Pilar Fernández Bozal.
He escollit tres fonts de notícies: l’Avui, Radio Catalunya i El Periódico. Els dos primers comentaristes parlen del paper de la Fernández Bozal en el cas de la primera consulta popular d’Arenys de Munt, C’s per aplaudir-la i Uriel Bertran de SI per blasmar-la. El Periódico “s’oblida” de citar la sinistra actuació de González Bozal en el cas d’Arenys de Munt.

De l’Avui:

C's aplaudeix el nomenament de Fernández Bozal com a consellera de Justícia

El portaveu de Ciutadans, Jordi Cañas, ha assenyalat aquest dimarts que veuen amb esperança la presència de Pilar Fernández Bozal al capdavant de la Conselleria de Justícia. Cañas ha destacat que la nova consellera va atendre a les peticions de Ciutadans per “recórrer la moció il·legal del referèndum d'Arenys de Munt i ha participat a les al·legacions per portar al TC la valoració i l'informe jurídic de la llei de consultes populars”. ”Esperem que la nova consellera no es converteixi al nacionalisme i no es camufli en una nacionalista més i no es converteixi a la insubmissió que ha anunciat Mas”.
Cañas ha considerat “sorprenent” que Mas l'hagi nomenat consellera de Justícia, “però és complicat que la persona que ha participat en les al·legacions al TC sigui consellera de Justícia d'un govern que diu que no complirà la sentència del Constitucional”.

De Radio Catalunya:


La flamant consellera de Justícia del Govern d'Artur Mas, Pilar Fernández Bozal, va ser la responsable de la persecució judicial de la històrica consulta sobre la independència d'Arenys de Munt instigada per l'Estat espanyol. Això és el que assegura el diputat de Solidaritat Catalana per la Independència (SI) i impulsor de les consultes Uriel Bertran, que ha considerat 'un atemptat a la democràcia' el nomenament de Bozal. 'Aquest nomenament significa enriure-se'n a la cara dels milers de voluntaris i dels centenars de milers de persones que han organitzat i votat en la Consulta sobre la Independència', ha insistit Bertran, que ha demanat a Artur Mas que no signi el nomenament de la consellera i rectifiqui la decisió.
Durant l'any 2009 Pilar Fernández Bozal era l'advocada en cap de l'Estat a Catalunya, de manera que era la responsable del cos d'advocats de l'Estat quan es va decidir perseguir l'ajuntament d'Arenys de Munt arran de la moció de suport a la consulta del 13 de setembre de 2009. Llavors, la prohibició la va tramitar l'advocat de l'Estat amb simpaties feixistes Jorge Buxadé, de qui directe!cat va informar extensament.
Des de SI Uriel Bertran ha demanat a Mas 'que no signi el decret de nomenament d'aquesta Consellera de Justícia que ha intentat aturar l'exercici democràtic al nostre país'. El diputat independentista afegeix que 'si es fa efectiu el seu nomenament, Solidaritat Catalana per la Independència demanarà la seva dimissió i la seva reprovació al Parlament de Catalunya'.

De El Periódico:
PILAR FERNÁNDEZ BOZAL: Una lletrada de l'Estat davant el TC
Dels 11 noms que formen l'alineació del nou Consell Executiu, probablement el més desconegut fins al dia del seu nomenament és el de l'elegida per dirigir el Departament de Justícia, Pilar Fernández Bozal. Nascuda el 1963 i amb una dilatada carrera professional dins del món de l'advocacia -exerceix des de fa 24 anys-, fins a aquest moment ocupava el càrrec d'advocada de l'Estat en cap a Catalunya, una figura creada pel Govern central el 2007 amb la finalitat de millorar la coordinació de les advocacies de l'Estat provincials i assessorar la Delegació del Govern.
L'elecció té, per tant, substància. Com a responsable de l'Administració General de l'Estat a la comunitat, Fernández Bozal ha exercit un paper no menor en les decisions de l'Executiu espanyol a l'hora de recórrer diverses lleis aprovades pel Parlament (el cas més recent és el de la llei de consultes). Ara, en qualitat de consellera de Justícia, haurà d'enfrontar-se al repte de recuperar, en la mesura que sigui possible, el projecte de creació del Consell de Justícia de Catalunya que la sentència dictada pel Tribunal Constitucional (TC) sobre l'Estatut va dinamitar completament.

Cal tenir consciència que les notícies, com en el cas del Periódico, són molt sovint enganyoses. Per acció o per omissió. Pel que es diu i pel que no es diu. i per com es diu. Pel missatge subliminal o per la mentida més grollera. El meu pare explicava que L’Esquella de la Torratxa, setmanari satíric català editat des del 1872 fins al 1939, havia publicat una vegada una primera plana de títol “Informació a la madrilenya” amb la cara de dos personatges i amb els peus de gravat: “Ángel Guimerà, excelso poeta español i Perot lo Lladre, gran criminal catalan.” Fa uns anys els “xorissos” d’alt nivell De la Rosa i  Mario Conde, per delictes diferents, de molts milers de milions de pessetes, varen ser jutjats i engarjolats. Curiosament quan els diaris parlaven i potser encara parlen de De la Rosa sempre és “el financiero catalan”, en canvi mai no han parlat del Conde dient “el financiero gallego”...



Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada