dijous, 16 de desembre del 2010

15/12/10. ERC presumia de la llei del cinema i la Sinde garantia a l’ambaixador dels Estats Units que el govern espanyol vetllaria perquè la llei no s’aprovés

Benvolguts,
Joan Ramon Resina, professor de la Universitat d’Stanford avui escriu a l’ARA. Ha deixat l’Avui? Col·laborarà amb els dos diaris?

Avui per variar, parla del PSC i d’ERC. Títol:

Llums i ombres de les eleccions
Copio els primers paràgrafs:
“Si pretenem que les eleccions han estat aclaridores, caldria afegir que la intensitat enlluerna els afectats. El PSC, insensible a l’efecte electoral dels 25 ostatges que manté a Madrid, talla en sec la reivindicació de grup propi. Té límit la seva submissió? Evidentment que sí, i està ben a prop d’assolir-lo si fa el pas, petit però decisiu, que el separa del chaconisme. Resolt el problema de les dues ànimes, el PP el podrà empènyer còmodament cap a la marginalitat. Diuen que els déus ceguen a qui volen destruir. Com van cegar als dirigents d’ERC. Si el país és d’esquerres, com diuen, l’aposta d’Esquerra era infal·lible. Però tenia dos inconvenients que els estrategs no van calcular. Primer, que lligava la sort del partit a la del PSC. I segon, que aquesta visió del país era falsa i deshonesta. Catalunya no es pot confondre amb un aparador de correcció política on s’exposa el que és bo i és veritat en fórmules inatacables mentre a la rebotiga es pacta amb l’escorxador. Que l’entesa es basava en un engany a tres bandes i en un grotesc autoengany dels republicans es pot il·lustrar de moltes maneres, però n’hi ha prou amb una d’actualitat. Per Wikileaks sabem que mentre ERC presumia de la llei del cinema com a prova dels grans avenços obtinguts amb el tripartit, la ministra espanyola del ram, Angeles González-Sinde, garantia a l’ambaixador dels Estats Units que el govern espanyol vetllaria perquè la llei no s’aprovés. La llei es va aprovar, però no ha entrat en vigor. Com tantes altres fites del govern catalanista i d’esquerres, no és que no s’hagi entès sinó que no s’ha pogut visualitzar. Sí que s’ha visualitzat, en canvi, la tirania amb què Espanya tracta Catalunya. La tirania només és possible quan la llibertat queda reduïda a conceptes buits, i això és el que ha esdevingut l’ideari d’ERC en el govern.”

I jo hi afegeixo que aquest menyspreu de la González Sinde era abans de la sentència del TC. Per tant la llei del cinema no es tirarà endavant mai!!!

Joan A. Forès
Reflexions
http://reflexionsjafores.blogspot.com/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada