dijous, 23 de desembre del 2010

23/12/10. 700 càrrecs polítics a l'atur i seients ejectables que es disparen cada cop que hi ha eleccions

Benvolguts,

Dues notícies de l’ARA del 22 de desembre:

El diumenge 12 de desembre comentàvem la munió de càrrecs polítics designats a dit que entren i surten quan hi ha un canvi de govern. Ahir l’ARA ho comentava millor:

El traspàs enviarà 700 càrrecs polítics a l'atur
“La feina de centenars de persones -sobretot alts càrrecs i personal eventual- acabarà de manera sobtada quan cessi l'actual govern. Indirectament, però, hi ha molta més gent que veu perillar el seu lloc.”

“És una quantitat que no alterarà sensiblement les dades sobre l'increment mensual d'aturats, però entre 600 i 700 persones perdran automàticament la feina abans d'acabar l'any si finalment el candidat de CiU, Artur Mas, és elegit president demà. Aquesta és la xifra d'alts càrrecs i personal eventual que actualment ocupa el govern d'esquerres.”

“En aquest col·lectiu hi ha càrrecs de tot tipus, des dels mateixos consellers fins a personal de designació política i de confiança, com els seus caps de gabinet, els seus secretaris o els seus directors generals, entre altres. En tots aquests casos, la persona cessa quan ho fa qui l'ha designada; és a dir, quan s'efectua el canvi de govern.”

“Tanmateix la xifra de persones que poden perdre la feina amb el traspàs pot ser molt més llarga. Així, cal tenir en compte també que el govern hauria ocupat "de manera indirecta" una quantitat semblant de persones, "entre 600 i 700", que estarien treballant en diferents departaments com a assessors, tècnics qualificats o tècnics facultatius, per exemple.”

“En alguns d'aquests casos, la persona hauria aconseguit la plaça en propietat a través de processos que els dirigents d'UGT defineixen com a "públicament correctes i privadament incorrectes" o, el que seria el mateix, plens d'irregularitats. Els sindicats ja s'han encarregat de denunciar algunes situacions d'aquest tipus, i de vegades s'han invalidat les contractacions. En els casos en què no ha estat així, el nou govern hauria de localitzar-los i decidir si els renova o no la confiança.”

“De la mateixa manera, les agències i les entitats i empreses públiques sembla que ocupen "molta gent" de confiança política, tot i que en aquest cas la xifra concreta encara és més difícil de determinar. Aquest estiu la Generalitat tenia 247 entitats públiques...”

Si en aquesta notícia s’esmenten les corrupcions, que semblen inherents a qualsevol gestió pública, relacionada amb aquesta n’hi ha una altra de comportament corrupte però més barroer:

Seients ejectables que es disparen cada cop que hi ha eleccions
“No puc dimitir! La figa m’ha fet ventosa a la cadira!” Aquesta és l’enorme resposta que, segons diuen, va donar una dirigent del govern valencià quan, després d’haver estat imputada en un cas de corrupció, un dels seus col·laboradors va intentar fer-li veure que l’única sortida mínimament digna que li quedava era presentar la dimissió. I és que dimitir o cessar d’un càrrec, és molt dur per a algunes mentalitats que encara associen el servei públic amb una bicoca oportunista. Una democràcia madura parteix del benentès que els seients de les cadires oficials, com els dels pilots d’aviació, són ejectables i es disparen quan se celebren eleccions.”

El Professor Franz de Copenhague hauria d’estudiar aquesta idea de la cadira ejectable!

Si s’instituís un premi a frases bastes i grolleres, aquesta dirigent valenciana s’hi podria presentar!

La publicació d'aquesta notícia, ara que hi ha canvi de govern a Catalunya, és un avís per a navegants?

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada