dissabte, 3 de desembre de 2016

02/12/2016. Franquisme. Diàleg. "El diàleg s'ha de practicar, no només proclamar", ha sentenciat Munté. El nou delegat del govern ofereix mà estesa a Puigdemont amb un diàleg dins "les regles del joc”. Ara bé, "res que sigui fora de les regles del joc", ha assegurat Millo en la roda de premsa posterior en referència al referèndum. A més, la portaveu ha recordat que el diàleg ha "d'incloure el referèndum".

Benvolguts,

Aquests dies estan apareixent molts articles sobre el "diàleg".

N'hem publicat de la Núria Cadenes, d'en Manel Cuyàs, d'en Xevi Xirgo, d'en Jofre Llombart, d'en Guifré Jordan, d'en Pep Martí, d'en Xavier Miró, de l'Oriol Izquierdo, de la Marta Lasalas, del José Antich i d'en Victor Costa, entre d'altres...

També apareixen acudits gràfics. Nosaltres usem el llibre del Perich, de fa més de quaranta anys de títol Diálogos entre el poder y el no-poder. I avui n'usem un d'escaient amb la situació política actual. I un llibre d'abans de la mort del Franco encara té una rabiosa actualitat! Per què serà? És que res no ha canviat amb la Transacció i amb el Borbofranquisme?

Vegem l'article d'avui sobre el diàleg, del directe.cat:

2 DE DESEMBRE DE 2016 20:55 H


El nou delegat del govern ofereix mà estesa a Puigdemont amb un diàleg dins "les regles del joc”
© ACN.
ACN Barcelona .- La portaveu del Govern i consellera de Presidència, Neus Munté, ha valorat aquest divendres a la tarda la reunió mantinguda pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo. Munté ha volgut refredar les expectatives que Millo havia posat sobre la taula en parlar de la trobada i ha replicat que l'oferta de "diàleg" que fa l'Estat i el propi delegat és "incompatible" amb mantindre processos judicials i "persecució de càrrecs institucionals catalans" pel procés sobiranista. "El diàleg s'ha de practicar, no només proclamar", ha sentenciat Munté. A més, la portaveu ha recordat que la relació que la Generalitat vol amb l'Estat és "bilateral", directament entre governs i no a través de la delegació, i ha "d'incloure el referèndum".

Diàleg però respectant les regles del joc

Un diàleg de sords

El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha ofert mà estesa al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, durant la trobada que han mantingut aquest divendres a la tarda, la primera des que va ser nomenat al càrrec.
 
Ara bé, "res que sigui fora de les regles del joc", ha assegurat Millo en la roda de premsa posterior en referència al referèndum.

En aquest sentit, Millo ha demanat fonamentar el diàleg entre els dos governs en debats "més fàcils". "No és moment de fer-se retrets, el diàleg no és qüestió de condicions sinó de compromís [...] hi ha moltes coses a parlar abans d'arribar a aquest punt", ha assegurat "satisfet" amb la reunió. Durant la trobada, Millo ha demanat a Puigdemont que reconsideri la seva assistència a la Conferència de Presidents, ha reclamat "trencar distàncies" entre Barcelona i Madrid i ha apostat per la comissió bilateral Estat-Generalitat.
Directe.cat & Perich

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada