dissabte, 31 de desembre del 2016

30/12/2016. Franquisme. El PuntAvui. El lector escriu. Jordi Antich. ‘Informe semanal'. Es percep algun subtil matís que permeti diferenciar els textos o alguna subliminal manipulació? A quin club de futbol militen o van militar els subjectes esmentats en el paràgraf A). Quantes vegades s'esmenta el nom de Real Madrid al costat del dels futbolistes? O simplement en tot el reportatge? Quants jugadors del Barça apareixen en el reportatge? I quantes vegades s'esmenta el nom del Barcelona?

Benvolguts,

Una carta al director que no cal ni comentar. Es comenta sola! Tanmateix aquesta subtil o no tan subtil evidència és normal en els afers madrilenys.

Crec que s’ho val i és adient explicar la portada d’un exemplar de l’Esquella de la Torratxa, setmanari humorístic català,  que hi havia a casa meva: La portada porta per títol “Informació a la madrilenya” i està dividida en dues meitats, a l’esquerra un dibuix de personatge i un títol: Angel Guimerà, excelso poeta espanyol, a la dreta un dibuix d’un altre personatge i un títol: Perot lo Lladre, gran criminal catalan.

Vegem si hi ha similitud en la facècia:

30 desembre 2016 2.00 h

‘Informe semanal'

Jordi Antich i Corgos

La següent transcripció és còpia literal de dos fragments del reportatge titulat No es oro todo lo que reluce, de Juan Antonio Tirado i Mikel Marín, emès per Informe semanal a TVE el 17 de desembre:

A) “Las filtraciones del caso fútbol-leaks implican a otros jugadores como Modric, Coentrao o Carvalho. Así mismo en esa lista de futbolistas que habrían alterado las reglas del juego con Hacienda están Falcao, Xavi Alonso o Di Maria. En esa nómina … incluye también al entrenador José Mourinho. …. La filtración periodística alcanza … al agente … Jorge Mendes, que lleva la representación de la mayoría de los jugadores señalados por fútbol-leaks…”

B) “Las revelaciones de fútbol-leaks no agotan un asunto que viene de lejos y con algunos nombres muy sonados. Es el caso del jugador del Barcelona Lionel Messi quien tiene ya una condena …. Larga es … la peripecia del también jugador del Barcelona Neymar. El jueves el fútbol club Barcelona aceptó pagar… El también jugador del Barcelona Javier Mascherano ha sido condenado...”

Conclusió:
Es percep algun subtil matís que permeti diferenciar els textos o alguna subliminal manipulació?
·         A quin club de futbol militen o van militar els subjectes esmentats en el paràgraf A)?
·         Quantes vegades s'esmenta el nom de Real Madrid al costat del dels futbolistes? O simplement en tot el reportatge?
·         Quants jugadors del Barça apareixen en el reportatge? I quantes vegades s'esmenta el nom del Barcelona?

Què diuen: que som victimistes? O potser imbècils?
Jordi Antich


Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada