dijous, 15 de desembre del 2016

14/12/2016. ACN. Franquisme. Corrupció. L’Eurocambra insta Espanya a investigar i col·laborar amb els processos judicials contra els crims del franquisme. Dimarts es va aprovar per 456 vots a favor, 138 en contra i 104 abstencions. El franquisme, com l'energia, no es crea ni es destrueix, només es transforma!

Benvolguts,

És interessant que en l’Eurocambra s’aprovi una esmena redactada per l’eslovac del partit popular europeu (PPE), József Nagy, que insta Espanya a investigar i col·laborar amb els processos judicials contra els crims del franquisme, i que dimarts es va aprovar per 456 vots a favor, 138 en contra i 104 abstencions. 

Ara cal saber com aquesta proposta del PPE afectarà el PP. Suposem que se n’enfotran com sempre fan!

Hem de recordar que el Gobierno de España ha boicotejat des de sempre la investigació dels crims del franquisme, dels seus crims! Si s’investiga intensament resultarà que la meitat dels parlamentaris actuals són els hereus dels seus familiars que en la dictadura eren batlles franquistes, funcionaris franquistes, ministres franquistes, etc. Com a mostra el tal Iñigo Méndez de Vigo, que era fill d’un alt comandament militar franquista, ajudant de Franco i un oncle que era ambaixador plenipotenciari del Gobierno franquista al Japó (la tercera pota de l’Eix nazi-feixista-franquista), durant la II Guerra Mundial. També els familiars del Margallo militars d’alta graduació de l’exèrcit espanyol a les guerres del Rif, tal com es pot llegir a:


La casta funcionarial espanyola es pot detectar si es visita el Congreso i es segueixen les indicacions del company Josep Centelles, autor d’entre d’altres del llibre Entender Cataluña publicat per Octaedro i que ens explicava en el darrer Racó del Xerraire que: 

Va tenir una experiència interessant visitant el Congreso de los Diputados de Madrid. Es veu que hi ha unes estances o uns corredors o galeries amb retrats dels diputats de l’esmentat Congreso des de fa moltes generacions. La sorpresa (o no tant sorpresa) va ser adonar-se que els noms de les nissagues retratades eren en gran proporció els mateixos dels congressistes que en aquell moment hi havia a l’hemicicle. Crec recordar que ell va parlar concretament de Santamarias i de Posadas...  

Ergo, a Espanya no hi tenim res a fer. De cap manera. Recordeu aquella dita i història aragonesa: Ti pongas como ti pongas...te voy a joder!

De fa dies estic explicant que en analogia amb els conceptes de la física:

El franquisme, com l'energia, no es crea ni es destrueix, només es transforma!

Vegem ara l’article de l’ACN (Agència Catalana de Notícies):


14 DE DESEMBRE DE 2016


Els eurodiputats exigeixen que la CE faci una “avaluació objectiva” de la memòria històrica a tots els estats membres

ACN Estrasburg .- El Parlament Europeu se suma a les crides del Consell d’Europa i de l’ONU a Espanya perquè investigui els crims del franquisme. Els eurodiputats han aprovat una esmena impulsada, entre d’altres, pels eurodiputats d’ERC, el PDECAT, ICV, el PNB i Bildu, que considera “imprescindible que tots els estats membres col·laborin amb les investigacions judicials nacionals o internacionals destinades a aclarir responsabilitats i procurar veritat, justícia i reparació a les víctimes dels crims contra la humanitat comesos a la UE per règims totalitaris”. A més, el text també demana a la Comissió Europea que faci una “avaluació objectiva de la situació” a “tots” els estats per “promoure la memòria històrica”.


La petició de l’Eurocambra per impulsar les investigacions contra els crims del franquisme s’inclou dins de la resolució sobre drets fonamentals a la Unió Europea redactada per l’eslovac del partit popular europeu, József Nagy, i que dimarts es va aprovar per 456 vots a favor, 138 en contra i 104 abstencions. 

Els eurodiputats catalans Josep Maria Terricabras (ERC), Ernest Maragall (ERC-NeCAT), Ramon Tremosa (PDECAT), Ernest Urtasun (ICV) i Francesc Gambús (Independent), així com els bascos Izaskun Bilbao (PNB) i Josu Juaristi (Bildu), la valenciana Marina Albiol (EU) i el representant de Podemos Miguel Urban són els promotors d’aquesta esmena sobre la memòria històrica, que finalment ha acceptat el conjunt del plenari. 

Al reclamar la col·laboració de tots els estats membres amb les investigacions “nacionals o internacionals” sobre crims contra la humanitat, l’Eurocambra insta Espanya a respondre a les peticions judicials fetes des de l’Argentina per la jutgessa Maria Servini, que impulsa la causa oberta contra els crims del franquisme. 

A més, el punt 63 de la resolució diu que els estats membres han de “preveure la formació necessària per tots els professionals de la justícia” en aquesta matèria i adverteix que “incomplir les recomanacions internacionals sobre memòria històrica i els principis de jurisdicció universal vulnera principis bàsics de l’Estat de Dret”. 
ACN

Joan A. Forès
Reflexions


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada