diumenge, 25 de desembre de 2016

23/12/2016. Procés. Referèndum. Nerea Rodríguez. Madrid, última oportunitat. "La cimera pel referèndum és el darrer esforç per part dels catalans, l’última vegada que es dirigeixen a Madrid per demanar poder votar". Al govern espanyol cada vegada li serà més difícil justificar davant la comunitat internacional la seva negativa a tot. Després de la negativa espanyola hauran de decidir què fan, però el que és segur és que n’hi ha uns quants que ja ho tenen clar i que, a més, tenen majoria al Parlament.

Benvolguts,

Tal com diu la Nerea Rodríguez la foto és magnífica. Tanmateix no ens hem de pensar que tot està resolt. El CNI, els fons reservats, les desenes de Fernándezs Diazs, la Brigada Aranzadi, les cinquenes columnes, la Brunete mediàtica, el clavegueram. Tots contra Catalunya!

Ara és l’hora segadors, ara és l’hora d’estar alerta...

Vegem l’article:


OPINIÓ
Madrid, última oportunitat

"La cimera pel referèndum és el darrer esforç per part dels catalans, l’última vegada que es dirigeixen a Madrid per demanar poder votar"

per Nerea Rodríguez
23/12/2016

De tots els colors polítics, de diversos àmbits, d’entitats que no tenen res a veure entre sí, i un llarg etcètera de diferències que fan evident la solidesa del referèndum. A la cimera celebrada aquest divendres a la tarda al Parlament hi havia un total de 83 persones entre partits i entitats. Mil diferències que es conjuren per demanar una mateixa cosa: un referèndum sobre el futur polític de Catalunya. La transversalitat és evident, com ho és la potent imatge d’unitat que s’ha enviat al govern espanyol i al món amb la celebració d’aquesta trobada.

La pilota torna a estar a la teulada de Madrid. I aquest és el darrer esforç per part dels catalans, l’última vegada que es dirigeixen a Madrid per demanar poder votar. Fins i tot la CUP, que té clar que no hi haurà cap acord amb l’Estat, va assistir a la cimera. Catalunya torna a adreçar-se a Madrid, després d’una llarga història d’interpel·lacions i peticions de diàleg constants, però serà l’última vegada que ho faci. Si no hi ha resposta, o si tota la resposta és una fictícia ‘Operació Diàleg’ que es concreta amb un despatx per la vicepresidenta espanyola a la capital catalana, el xoc és imminent.

Al govern espanyol cada vegada li serà més difícil justificar davant la comunitat internacional la seva negativa a tot.

Catalunya, en canvi, està jugant impecablement les seves cartes. Tant que fins i tot els comuns s’hi han sumat, a aquesta petició de referèndum pactat. Després de la negativa espanyola hauran de decidir què fan, però el que és segur és que n’hi ha uns quants que ja ho tenen clar i que, a més, tenen majoria al Parlament. Aquesta fotografia del Parlament conté una voluntat democràtica; a l’altra banda només hi queda autoritarisme.
Nerea Rodríguez

Joan A. Forès

Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada