divendres, 7 d’octubre del 2016

05/10/2016. El Nacional. La Fiscalia no pensa col·laborar amb l’Argentina pels crims del franquisme La fiscal general de l’Estat, Consuelo Madrigal, ha emès una instrucció de compliment obligat per “intentar impedir” que els jutges espanyols prenguin declaració tant a les víctimes de la dictadura franquista com als victimaris en la causa penal que es tramita al país sud-americà…

Benvolguts,

Com que el feixisme espanyol institucional, el PPSOE, compta amb més adeptes que els ciutadans de Catalunya o que les hostes que els jutges argentins puguin aportar, usen aquesta máxima per anar-nos acorralant: “Vinieron los sarracenos / y nos molieron a palos, / que Dios ayuda a los malos / cuando son más que los buenos”.

El feixisme més salvatge “rides again”!

La fiscalía com en el cas de la senyora Cristina de Borbó va a favor dels acusats,
de manera que suspen jutges com el Garzón i d’altres per amagar els culpables…

Hem escrit alguna vegada quins són els “Principios Fundamentales” del Movimiento Nacional, o Règim borbofranquista, tal com el franquisme i el feixisme internacional el va instal·lar a Espanya el 1978:

Nosaltres els fatxes, l’exèrcit, l’església i les dretes (i les esquerres com el PSOE), amb la inspiració divina del Caudillo Franco, proposem la reinstauració de la monarquia i en contrapartida, tots plegats, ens donem una Llei d’Amnistia que perdoni tots els crims que els antifeixistes no havíen realitzat en 40 anys i que perdoni també tots els crims que nosaltres els franquistes sí que haviem realitzat en 40 anys.

I així van tirant! Quan el problema que es troben excedeix el que diu la Constitució, la reinterpreten (la Consti no diu que la soberanía nacional reside en el pueblo español sinó en todos los pueblos de España…) o si no contempla una Llei de partits per anar contra els abertzales, la hi  afegeixen. Hi afegeixen paràgrafs per proporcionar garrots al Tribunal Constitucional per fer-lo servir d’exèrcit de sorges, de quart o de cinquè poder, per sobre de l’amalgama dels tres primers de Montesquieu que des del 1978 no han anat mai separats, ni des del 1936 tampoc, com avui que han dictaminat que pretenen acutar amb el garrot contra la Presidenta del Parlament de Catalunya…

És per això que nosaltres no hi estem d’acord i és per això que no reconeixem aquest règim ni les Constitucions i lleis que han fet i puguin fer, ni reconeixem que sigui un Estat de Dret, com tant se n’omplen la boca, perquè té una tara de naixement: Són feixistes i fills de feixistes i criminals i fills de criminals, i no han pagat les seves culpes…

Vegem aquest article sobre els judicis pendents dels jutges argentins:


VÍCTIMES del FRANQUISME
La Fiscalia no pensa col·laborar amb Argentina pels crims del franqusime
El Nacional
Barcelona. Dimecres, 5 d'octubre de 2016

La Coordinadora estatal de suport a la querella argentina contra crims del franquisme (CeAqua en les sigles en castellà) ha denunciat que:
La fiscal general de l’Estat, Consuelo Madrigal, ha emès una instrucció de compliment obligat per “intentar impedir” que els jutges espanyols prenguin declaració tant a les víctimes de la dictadura franquista com als victimaris en la causa penal que es tramita al país sud-americà,
segons ha publicat en un comunicat al seu web.
CeAqua afirma que la Fiscalia ha presentat un escrit al Jutjat d’Instrucció número 4 d’Oviedo en què s’oposa a l’execució de l’exhort remès pel Jutjat de Buenos Aires que investiga la causa perquè declarés Gerardo Iglesias, víctima de tortures.
En relació amb aquests fets s’investiga Pascual Honrado de la Fuente i el Jutjat de Buenos Aires també ha emès un exhort perquè declari durant aquest mes d’octubre. CeAqua creu que la Fiscalia també s’hi oposarà, esgrimint els mateixos arguments que ha fet servir per oposar-se a la declaració d’Iglesias.

CeAqua recorda que fins ara han declarat “desenes de víctimes” en els darrers dos anys a la causa argentina,  . És per això que l’entitat considera que el canvi de postura del Ministeri Públic respon al fet que “està previst que es prengui declaració als imputats en la causa”.

En l’escrit presentat per la Fiscalia, afirma CeAqua, s’invoca “novament” el principi de territorialitat –segons el qual els jutjats espanyols serien competents per al coneixement de la causa pel fet que són fets comesos per ciutadans espanyols contra ciutadans espanyols en territori espanyol-, la prescripció dels delictes, la llei d’Amnistia i el principi de legalitat.
El Nacional 

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada