dimecres, 26 d’octubre del 2016

25/10/2016. Franquisme. Guifré Jordan. Lliçó de democràcia de Romeva a Margallo en un intercanvi d’articles a la premsa internacional. El conseller d'Exteriors difon la idea que el plebiscit es farà tot i la manca de diàleg espanyol. Margallo: Explica a un diari mexicà que només Etiòpia i Sant Kitts and Nevis tenen constitucions que admeten l’autodeterminació –cosa que ha negat el propi Romeva al diari mexicà...

Benvolguts,
Lliçó de democràcia de Romeva a Margallo en un intercanvi d’articles a la premsa internacional. El conseller d'Exteriors difon la idea que el plebiscit es farà tot i la manca de diàleg espanyol. Margallo: Explica a un diari mexicà que només Etiòpia i Sant Kitts and Nevis tenen constitucions que admeten l’autodeterminació –cosa que ha negat el propi Romeva al diari mexicà... perquè precisament Mèxic reconeix aquest dret, encara que Margallo ho va oblidar al mateix rotatiu
 Vegem l'article:

25 D'OCTUBRE DE 2016 16:10 H
Lliçó de democràcia de Romeva a Margallo en un intercanvi d’articles a la premsa internacional
El conseller d'Exteriors difon la idea que el plebiscit es farà tot i la manca de diàleg espanyol
Guifré Jordan @enGuifre - Raül Romeva i José Manuel García Margallo han protagonitzat un xoc dialèctic en un intercanvi d’articles d’opinió en diversos diaris internacionals. El ministre d’Exteriors va començar difonent a diversos mitjans una columna que va publicar a l’ABC amb tot l’argumentari contra el referèndum, cosa que ja comença a tenir resposta del seu homòleg català. Dels nou diaris on Margallo ha publicat, cinc ja han accedit a una resposta de Romeva, que aprofita l’oportunitat de donar el punt de vista català a més països que li ha obert el ministre. Un exemple dels articles creuats, de continguts gairebé idèntics, ha estat al Berliner Zeitung, on el titular d’Exteriors ha donat una lliçó de democràcia al seu interlocutor.  
La plantofada de Romeva a Margallo a Mèxic

Margallo diu que el referèndum proposat per Puigdemont “és inútil i decebedor”, a banda d’acusar el govern català d’“oblidar la paraula ‘pluralisme’”. En un article titulat ‘Els independentistes tenen una manca de moral democràtica”, també explica que només Etiòpia i Sant Kitts and Nevis tenen constitucions que admeten l’autodeterminació –cosa que ha negat el propi Romevaa un diari mexicà, perquè precisament Mèxic el reconeix, encara que Margallo ho va oblidar al mateix rotatiu—. El ministre rebla el text assegurant que “cap espanyol veurà els seus drets civils expropiats a Catalunya”.

Romeva: "És difícil d'entendre per què la democràcia per permetre els ciutadans decidir hauria de ser un crim"

Romeva l’ha rebatut explicant que “gairebé dos terços dels diputats al Parlament català donen suport a un referèndum” d’autodeterminació i que és l’Estat espanyol qui “es nega al diàleg”. Al mateix Berliner Zeitung diu que “ el moviment independentista és altament democràtic, pacífic i conduït per la societat civil. No obstant, el govern espanyol tanca la porta a totes les formes de diàleg”. El conseller afirma que la mà estesa a la Moncloa continua, però que el plebiscit es farà en qualsevol cas, i no deixa escapar l’ocasió per etzibar: “És difícil d’entendre per què l’aplicació de la democràcia per permetre els ciutadans decidir el seu futur hauria de ser un crim”.
Guifré Jordan
Escoltar

Joan A. Forès
Reflexions


NOTÍCIES RELACIONADES

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada