dissabte, 15 d’octubre del 2016

23/04/15. Franquisme. Francesc Villatoro: "Espanya és tan nacionalista que si apareix un partit nou, abans d'entrar a competir pel seu espai polític, si vol tenir alguna expectativa d'èxit a tot l'Estat, ha de demostrar la seva lleialtat a la nació espanyola, ha de treure's el carnet de nacionalista (espanyol)"

 Benvolguts,

Del Tribuna.cat en traiem aquest article de fa més d’un any que en el seu moment em va fer arribar el company Sergi del GOAL.
Si recordeu com el Capillas es va espaterrar davant del rei, Vegeu l'article i l'acudit d'en Ferreres:
Villatoro: "Espanya és tan nacionalista que si apareix un partit nou ha de demostrar la seva lleialtat a la nació"

"Podem ha donat instruccions a totes les seves organitzacions de desmarcar-se dels discursos dels altres nacionalismes. Ciutadans no ho necessita".  
L'escriptor Vicenç Villatoro ha dit a un article que el nacionalisme espanyol és "tan potent i a la vegada tan invisible per als seus propis portadors" perquè el seu model d'identitat "no ha tingut massa èxit".

"Espanya és tan nacionalista que si apareix un partit nou, abans d'entrar a competir pel seu espai polític, si vol tenir alguna expectativa d'èxit a tot l'Estat, ha de demostrar la seva lleialtat a la nació espanyola, ha de treure's el carnet de nacionalista (espanyol)" ha dit a l'article del 20 d'abril: 
'Espanya és un dels països més nacionalistes d'Europa'.

Sobre això, Villatoro ha afegit que Podem ha donat "instruccions a totes les seves organitzacions de desmarcar-se dels discursos dels altres nacionalismes, mentre adoptava el llenguatge del patriotisme espanyol" i ha sentenciat que Ciutadans "no ho necessita"perquè el carnet de nacionalista espanyol, "fins i tot de víctima irredempta pel fet de ser espanyolistes in partibus infidelium, se'l va treure a Catalunya".

"Amb aquest carnet, imprescindible, ara ja pot anar per Espanya" , ha conclòs.

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada