dimecres, 19 d’octubre del 2016

19/10/2016.Procés. Albert Segura. L'UDI francesa ja es prepara per a la independència. L'ambaixada espanyola a París no ha aconseguit impedir, tot i les seves pressions, que Puigdemont es pogués reunir ahir amb la seva homòloga de la regió de l'Illa de França, Valérie Pécresse, que té molts números de ser la propera primera ministra de França, i amb Jean-Christophe Lagarde, cap de files de la Unió de Demòcrates i Independents (UDI), sòcia del partit de Sarkozy i Juppé.

Benvolguts,
La noticia és extraordinàriament important per a nosaltres.
Hi trobo dues pegues, potser de redacció:
·         Diu l’articulista que Lagarde es va mostrar “molt content d'haver pogut conèixer” Puigdemont i el conseller Romeva, i va admetre que una reforma de la Constitució Espanyola “sembla poc probable perquè el govern espanyol continua paralitzat per la crisi política”. No és aquest el motiu de la no entesa amb el Gobierno, sinó que no els dóna la gana…
·         Diu l’articulista que Pécresse, que va signar un acord de cooperació amb Puigdemont, va assegurar que vol “inspirar-se” en el que “fa molt bé” Catalunya per reclamar “una veritable descentralització de competències”. Els catalans sabem que no és una descentralització de competències el que volem, i suposo que en Puigdemont va explicar-ho amb claredat a Pécresse!

Vegem l’article complet:

19 octubre 2016 2.00 h
L'UDI francesa ja es prepara per a la independència
 Puigdemont es reuneix amb l'homòloga de l'Illa de França tot i les pressions de l'ambaixada espanyola a París

Albert Segura - París
L'ambaixada espanyola a París no ha aconseguit impedir, tot i les seves pressions, que Puigdemont es pogués reunir ahir amb la seva homòloga de la regió de l'Illa de França, Valérie Pécresse, que té molts números de ser la propera primera ministra de França, i amb Jean-Christophe Lagarde, cap de files de la Unió de Demòcrates i Independents (UDI), sòcia del partit de Sarkozy i Juppé. Lagarde fins i tot va advertir la resta de partits francesos i governs europeus que “és important reunir-se i informar-se abans” sobre la independència de Catalunya “per no reaccionar a cop calent després” quan aquesta es produeixi. Pécresse, que va signar un acord de cooperació amb Puigdemont, va assegurar que vol “inspirar-se” en el que “fa molt bé” Catalunya per reclamar “una veritable descentralització de competències”.
“La situació seria molt complicada per a un país com França, no ens enganyem, però, quan un poble decideix la seva independència, estem obligats a tenir-la en compte”, va admetre Lagarde, també alcalde de Drancy i diputat per Sena Saint-Denis. L'UDI és una formació de centredreta hereva del Partit Radical, el més antic de França, fundat el 1901, i té 27 diputats, 43 senadors i 2 eurodiputats. El seu cap de files, que el 2004 va substituir el ministre de Sarkozy i Chirac i exalcalde de Valenciennes Jean-Louis Borloo, demana als socis de la UE, “començant per França i Alemanya”, que es vagin preparant i “coordinant” per decidir “si reconeixen” la Catalunya independent, “en quines condicions i circumstàncies”, i “quina relació hi volen establir”. Lagarde es va mostrar “molt content d'haver pogut conèixer” Puigdemont i el conseller Romeva, i va admetre que una reforma de la Constitució Espanyola “sembla poc probable perquè el govern espanyol continua paralitzat per la crisi política”. No és gens habitual, i encara menys en plena precampanya electoral, que un dirigent polític francès parli obertament, i en aquests termes, del procés independentista.
LA FRASE
És important informar-se abans sobre Catalunya per no reaccionar a cop calent després
Valérie Pécresse

PRESIDENTA DE L'ILLA DE FRANÇA
Albert Segura

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada