dijous, 27 d’octubre del 2016

26/10/2016. Xevi Xirgo. Dos anys i mig de presó? “La decisió del PSOE no farà res més que contribuir que la llista d'imputats a Catalunya continuï creixent dia rere dia. Els nostres trumfos són els engarjolats d’alt nivell. Espanya pot inhabilitar centenars de catalans i ningú del mon li retraurà, en canvi no pot engarjolar mitja dotzena de polítics catalans sense que tot se’ls emmerdi. Si ho fan, tenim guanyada la partida!

Benvolguts,
Avui parlem del cas Joan Coma que ha desobeit els tribunals espanyols. Aquí creiem que no es poden fer les coses a mitges! Quan algú vol desobeir ho ha de fer sospesant totes les conseqüències i un cop hi hagi la reacció dels jutges borbofranquistes tampoc no es pot dubtar. Trobo molt correcte el camí de Joan Coma, com exemple, com a mostra del que es pot fer, però estem més aviat amb els que opinen que només s’ha de desobeir una vegada. La primera i última! I trobo molt incorrecte el camí d’en Mas, la Rigau, l’Ortega i l’Homs. El que ha decidit desobeir al TC com hem fet tots perquè el nostre Parlament ho va decidir i nosaltres ho vàrem aprovar ha de ser conseqüent. I no pot anar a discutir amb el TC perquè justament és aquest tribunal el que hem decidit desobeir...
Per tant esperem que la presidenta del Parlament, Carme Forcadell no respongui a la demanda del TSJCC (que fa de noi dels encàrrecsi ni presenti al·legacions ni compleixi la possible condemna d’inhabilitació (com s’ha dit que faria) , perquè la Carme Forcadell com moltíssims de nosaltres ja fa temps que ha desconnectat. Precisament en Coma ha dit:
“Deixem de supeditar les decisions de les nostres institucions a les decisions de les institucions espanyoles, en particular de les decisions del Tribunal Constitucional”
I suposo que veieu que el poder de Madrid pretén “que se note el efecto sin que se note el cuidadoperquè inhabilitar Mas i companyia que és el que volen fer, és positiu per a ells perquè es treuen un mort de sobre i nosaltres no hi podem fer res, i en canvi empresonar-los els pot engegar els estats de la UE en contra.
Ergo, en el moment actual no hem d’arriscar-nos a que ens inhabilitin, i en tot cas, si cal, arrisquem-nos a que ens engarjolin un i dos i tres presidents del Parlament i de la Generalitat. És un efecte pòquer. Suposo que ho recordeu, que quan els americans varen bombardejar amb una bomba atòmica Hiroshima i tres dies més tard amb una altra bomba Nagasaki, no tenien més bombes però els japonesos es van rendir perquè ells no sabien quantes bombes més tenien els americans. Com una partida de poker!
L’equivalent a casa nostra, els nostres trumfos són els engarjolats d’alt nivell. Espanya pot inhabilitar centenars de catalans i ningú del mon li retraurà, en canvi no pot engarjolar mitja dotzena de polítics catalans sense que tot se’ls emmerdi. Si ho fan, tenim guanyada la partida!

Vegem l’article d’en Xevi Xirgo: 

26 octubre 2016 2.00 h
Dos anys i mig de presó?
Xevi Xirgo - Xxirgo@Elpuntavui.Cat
“La decisió del PSOE no farà res més que contribuir que la llista d'imputats a Catalunya continuï creixent dia rere dia
Vostès creuen, de veritat, que el que va fer el regidor de Vic Joan Coma es mereix dos anys i mig de presó, que és el que li pot arribar a caure si l'Audiencia Nacional fa cas de la fiscalia i finalment és considerat culpable d'un delicte d'incitació a la sedició? De veritat? El delicte de Joan Coma va ser donar suport a la declaració sobiranista del Parlament de Catalunya i dir, durant el ple municipal que va tractar aquest tema, que considera el TC “un tribunal mancat de legitimitat i competència” i que ell és partidari de la desobediència. “Deixem de supeditar les decisions de les nostres institucions a les decisions de les institucions espanyoles, en particular de les decisions del Tribunal Constitucional”, va dir. Coma, que va decidir no presentar-se a declarar i que un dia d'aquests, suposo, serà detingut, ha passat a ser el primer que desobeeix de veritat els tribunals espanyols. A diferència de Mas, Homs, Ortega i Rigau, Coma no ha volgut ni anar a declarar. Ha triat la via directa. I es converteix en el primer cas que passa a una nova pantalla, la de la desobediència. Els regidors de Badalona investigats pel jutjat de Badalona per haver comès el greu delicte d'haver treballat el 12 d'Octubre, ahir van anar a declarar. Estan en una pantalla anterior, però no pas menys greu. Se'ls acusa de desobediència poden acabar amb una pena d'entre sis mesos i dos anys d'inhabilitació, a banda d'una multa. I ahir vam saber que, finalment, la presidenta Carme Forcadell serà investigada pels possibles delictes de desobediència i prevaricació. A Mas, Ortega i Rigau, que ja només estan pendents de la data del judici, la petició és de deu anys d'inhabilitació per al primer, i de nou per a les altres dues. I jo em pregunto: segur, que les declaracions d'uns i altres es mereixen això? Penes de presó? Inhabilitacions? Detencions? Tal com anem, potser sí que un dia ens prohibiran pensar. La llista d'imputats continuarà creixent, i la decisió del PSOE de fer Rajoy president n'és la garantia. I ens caldrà alguna cosa més que solidaritat amb tots aquests càrrecs públics.
Joan A. Forès

Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada