diumenge, 30 d’octubre del 2016

29/10/2016. Investidura. Maiol Roger. Rufián indigna el “PSOE Iscariot”. El republicà fa escarni del viratge socialista i provoca la indignació de tota la bancada. Gabriel Rufián encén els diputats del PSOE: ‘No es facin dir mai més obrers; són traïdors’. “El PSOE ha vessat sang, suor i llàgrimes perquè el senyor Rufián pugui seure al Congrés”. “A mi em faria vergonya”.

Benvolguts,
El discurs del Rufian d’ahir al Congreso va aixecar molta polseguera. Tanmateix no és la primera vegada que el PSOE actua de forma que només amb discursos com el d’en Rufian pots apaivagar la teva i la nostra ràbia.
Com a mostra, el Perich fa més de 25 anys creava acudits gràfics potents com el que segueix:

Mostrem dos articles, del Maiol Roger de l’ARA i de la Redacció de Vilaweb sobre l’espectacle.
Mostrem primer els apunts del Rufian que la Presidenta del Congrés (muchacha para todo, com fou Patxi López l’anterior legislatura) no li va deixar pronunciar del tot al·legant manca de temps, quan el Congrés havia estat amb crits interrompent el discurs. No li van descomptar temps, com en el futbol, i va quedar un discurs esguerrat:


Vegem les dues visions, de l’ARA i de Vilaweb així com els vídeos:


1. Rufián indigna el “PSOE Iscariot”
El republicà fa escarni del viratge socialista i provoca la indignació de tota la bancada
Maiol Roger Madrid ACTUALITZADA EL 29/10/2016 19:17
“No és no”. El crit de Gabriel Rufián comunicant el seu vot contrari a Mariano Rajoy va ferir els diputats socialistes, que van respondre escridassant-lo. Era el colofó d’un debat parlamentari dur, amb un to elevat i en què el protagonista, més enllà del president investit, va ser el viratge del PSOE del no -expressat en aquest “no és no” que cridava Rufián- a l’abstenció. Els partits que ahir no van votar Rajoy van sucar-hi pa i van donar per mort el PSOE com a partit d’esquerres.

El que més va ferir els socialistes ahir va ser, precisament, el discurs del diputat d’ERC. Rufián va ser molt dur, acusant els abstencionistes de formar part del “PSOE Iscariot”. Sense deixar-se la referència a la guerra bruta als GAL -va tirar de joc de paraules parlant en castellà d’ una de cal y otra de arena -, va exposar la “vergonya” que suposa per als votants d’esquerres el canvi d’opinió del PSOE.
Ho va fer llegint missatges a Facebook de “socialistes de tot cor” que parlaven de “traïció”, dels fundadors del partit “removent-se a la tomba” o de sentiments com “ràbia i fàstic”. Tot seguit, va iniciar tot un seguit de preguntes retòriques: “¿No els fa vergonya donar el poder a un dels partits més reaccionaris d’Europa?”
La indignació entre els diputats socialistes era notable. Dos parlamentaris van marxar de l’hemicicle. Eduardo Madina, cridat a l’ordre per la presidenta del Congrés, Ana Pastor, picava al seu escó cridant “De què va?” La indignació la va fer evident el cap de files socialista, Antonio Hernando. Tot i que en el debat d’investidura no són habituals les rèpliques per al·lusions, Pastor -que no havia deixat acabar a Rufián- l’hi va concedir per respondre al republicà. “El PSOE ha vessat sang, suor i llàgrimes perquè el senyor Rufián pugui seure al Congrés”, va exclamar. L’aplaudiment va ser unànime a la bancada del PSOE, però també del PP i de C’s. Rufián va assenyalar-los amb el dit i, lluny de retractar-se, va dir: “A mi em faria vergonya”.
Tots els socialistes van reprovar el republicà, incloent-hi els que estaven d’acord amb el no a Rajoy. “Em fa vergonya que una persona com ell representi un partit històric com ERC i representi Catalunya”, va denunciar Meritxell Batet en declaracions a l’ARA, i va lamentar que no mostri “cap respecte” a un partit històric com el PSOE.
La de Rufián va ser la més dura, però no l’única intervenció que va fer èmfasi en el viratge socialista. També va doldre al PSOE la del representant d’EH Bildu, Oskar Matute: “La part bona del PSOE és que es pot confiar en la seva paraula: sempre tenim la certesa que no la compliran”, els va etzibar.
Homs adverteix Rajoy

Si Rufián va carregar contra el PSOE, el portaveu del PDECAT, Francesc Homs, va centrar-se en Rajoy. Homs va advertir-li que el camí cap al referèndum seguirà inalterable: “El futur de Catalunya no el decidirà vostè, el decidiran els catalans”, va avisar Homs, que tot i això va mantenir la porta oberta a negociar els termes de la votació. “Que hi hagi diàleg dependrà de vostè”, li va reclamar. Rajoy té des d’avui per respondre a la crida.


2. Gabriel Rufián encén els diputats del PSOE: ‘No es facin dir mai més obrers; són traïdors’
El discurs del diputat d'ERC escandalitza el congrés, especialment els diputats socialistes
Per: Redacció
 29.10.2016  19:28
El diputat d’ERC al congrés espanyol Gabriel Rufián ha tornat a protagonitzar el discurs més original del debat d’investidura. En aquest cas, ha tret de polleguera els diputats del PSOE, a qui s’ha adreçat expressament, retraient-los que facin president Mariano Rajoy i que permetin un govern del PP. Inicialment ha llegit missatges de suposats militants socialistes: ‘La meva mare té 51 anys, treballa netejant terres i plora cada vegada que els veu a la tele traint-la’, ha llegit com a exemple. ‘Aquesta és la seva gent. Tenen alguna resposta per a ells?”’ ha preguntat dirigint-se a la bancalada socialista.
‘No es facin dir mai més obrers; són traïdors’, els ha etzibat. ‘No els fa vergonya que l’esquerra sigui només el lloc on seuen als consells d’administració de les elèctriques?’, ha continuat. I el nerviosisme anava creixent entre les files socialistes. Es veia especialment nerviós Eduardo Madina.
Rufian ha seguit amb tot de preguntes retòriques adreçades especialment als socialistes: ‘Senyors del PSOE SA, no els fa vergonya doblegar-se als designis d’una cacic que governa la comunitat autòomia amb una de les taxes de desocupació més altes d’Europa? I donar el poder a un dels partits més reaccionaris d’Europa?’ ¡Si fan això al seu secretari general que faran a la seva gent’ ‘No els fa vergonya passar del si tu vas ells tornen a si no hi vas ja te’ls portem nosaltres?’
Rufián ha finalitzat la seva intervenció retraient l’actitud del PSOE respecte Sánchez. ‘Si li fan això al seu secretari general, imagini’n què no li faran a la gent’.
La presidenta del congrés, Ana Pastor, li ha tallat el microfon perquè se li havia acabat el temps d’intervenció. I Rufián ha acabat piulant una fotografia del discurs sencer que tenia preparat.
Redacció Vilaweb

Joan A. Forès

Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada