dissabte, 8 d’octubre de 2016

07/10/2016.Economia. Víctor Costa. Una Catalunya independent podria finançar-se en "bones condicions". Moody’s reconeix la bona evolució de l’economia i l’esforç de consolidació fiscal. La posició fiscal de Catalunya ha millorat en els últims mesos i s'atreveix a proposar un nou "ordre institucional per apaivagar el desig d'independència" que passa per reduir la pressió fiscal i dotar la Generalitat de major flexibilitat.

Benvolguts,

Una Catalunya independent podria finançar-se en "bones condicions".

Des d’Stiglitz fins a l’Andreu Mas-Colell passant per Sala i Martin, Oriol Amat i tota la resta d’economistes de Catalunya no es cansen de repetir que “Una Catalunya independent podria finançar-se en "bones condicions".

Malgrat Montoro, una Catalunya independent podria finançar-se en "bones condicions". Bones notícies per a Catalunya:
“Moody’s reconeix la bona evolució de l’economia i l’esforç de consolidació fiscal. La posició fiscal de Catalunya ha millorat en els últims mesos i Moody’s s'atreveix a proposar un nou "ordre institucional per apaivagar el desig d'independència" que passa per reduir la pressió fiscal i dotar la Generalitat de major flexibilitat.”

Vegem l’article de Victor Costa a ElNacional:


ECONOMIA
Una Catalunya independent podria finançar-se en "bones condicions"
Víctor Costa
Foto: Sergi Alcàzar
Barcelona. Divendres, 7 d'octubre de 2016
"Una Catalunya independent disposaria d'un rating superior i no tindria cap problema per finançar-se en bones condicions als mercats" ha assegurat el vicepresident de Govern i conseller d'Economia i Hisenda, Oriol Junqueras en base al darrer informe de l'agència nord-americana de qualificació creditícia Moody's. Més concretament, Moody's espera que Catalunya segueixi reduint el seu dèficit aquest 2016 impulsada pel creixement econòmic i la retallada de la despesa. El sostre de dèficit és del 0,7% del PIB. I tot plegat, malgrat l'impacte de "les tensions independentistes" entre la Generalitat i el govern espanyol. 
Bones notícies per a Catalunya, Moody’s reconeix la bona evolució de l’economia i l’esforç de consolidació fiscal.http://www.elpuntavui.cat/economia/article/18-economia/1010509-moodys-avala-el-pronostic-de-reduir-el-deficit-enguany.html …
Una Catalunya independent disposaria d'un “rating” superior i no tindria cap problema per finançar-se en bones condicions als mercats. pic.twitter.com/FXno9USj4e
En aquest sentit, l'agència confirma que la posició fiscal de Catalunya ha millorat en els últims mesos i s'atreveix a proposar un nou "ordre institucional per apaivagar el desig d'independència" que passa per reduir la pressió fiscal i dotar la Generalitat de major flexibilitat. "Les converses entre el govern espanyol i Catalunya pel que fa a l'estatus de la regió començaran el 2017", ha afegit. 
"Friccions polítiques"
Les "friccions polítiques" han tingut de moment un impacte "moderat" en el crèdit però això no treu que un increment de les transferències governamentals pogués ajudar encara més a la reducció del dèficit per aquest 2016. Moody's ha ratificat el que ja advertia fa mesos el secretari d'Hisenda de la Generalitat, Lluis Salvadó, en una de les seves reunions amb membres del Col·legi d'Economistes i de Foment del Treball: prorrogar els pressupostos permet controlar el dèficit, però impossibilita tirar endavant tota la resta. Com per exemple, 874,4 milions més en partides socials. 
Tornant al dèficit i a les "tensions independentistes", l'agència de mesurament de riscos preveu que les friccions polítiques perdurin i assegura que Catalunya depèn en gran mesura del suport de liquiditat del govern, el qual suposa un 61% del conjunt del seu deute directe. Ara bé, malgrat tots els malgrats,

 Moody's considera "improbable" que el govern espanyol retiri el suport financer a la Generalitat donada la importància econòmica del PIB català que representa el 19% del conjunt d'Espanya.  
Víctor Costa 

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada